U TEMIŠVARU

Sestre Gobović su dobile blagoslov patrijarha Porfirija da njihov dečiji hor „Slavujčići“ bude hor pri Hramu Svetog Save u Beogradu.

Sestre Gobović, bliznakinje Marina i Marija, održale su tri muzičke radionice o značaju izvorne tradicionalne muzike sa decom predškolskog uzrasta i mladima srpske dijaspore u osnovnoj i srednjoj školi „Dositej Obradović“ u Temišvaru, u Rumuniji, i pritom ih učile pavanju izvornih, duhovnih i dečijih pesama.

sestre gobović

Ovaj program realizovan je na poziv Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom.

„Jako nam je drago i veliko zadovoljstvo nam predstavlja što smo baš nas dve odabrane da mališanima u srpskoj dijaspori prenosimo znanje o srpskoj tradiciji. Sva deca su već posle prvog dana pevale naše pesme u glas, ali i pesme značajne za srpsku tradiciju. Videlo se da baš vole našu muziku. Direktorka škole Aleksandra Stojkov se potrudila da nas ugosti na najbolji način, a mi se nadamo da smo opravdale njena očekivanja“ – rekle su sestre Gobović.

Sestre Gobović su prošle godine dobile blagoslov patrijarha srpskog gospodina Porfirija da njihov dečiji hor „Slavujčići“ bude hor pri Hramu Svetog Save u Beogradu, a njihova pesma “Srbija” proglašena je za najlepšu pesmu o našoj zemlji.

Ako je do sada niste čuli, možete je čuti na sledećem linku: