TRAGIČNA PRIMADONA

Fanovi Marije Kalas strepe da će novi biografski film o operskoj divi biti promašaj. Postoji zabrinutost kako će ona biti prikazana.

Fanovi operske dive Marije Kalas strahuju da bi novi film o njenom životu, sa Anđelinom Džoli u glavnoj ulozi, mogao da trajno ukalja nasleđe grčke pevačice.

fanovi marije kalas

Snimanje filma je počelo u Grčkoj prošlog meseca u gradu Katakolo na Peloponezu gde su snimljene scene koje prikazuju ljubavnu vezu između Kalas i grčkog magnata Aristotela Onazisa na njegovoj jahti, piše Tajms.

Reditelj Pablo Laren obećao je da će film istražiti „burnu, lepu i tragičnu priču o životu najveće operske dive na svetu tokom njenih poslednjih dana u Parizu 1970-ih godina“.

Međutim, u Grčkoj postoji zabrinutost oko toga na koji način će Marija Kalas biti prikazana u filmu.

„Pokušali smo da se sretnemo sa njima, jurili smo ih do mesta snimanja u Grčkoj, ali oni nisu hteli da razgovaraju sa nama“, rekla je predsednica grčkog društva „Marija Kalas“ Lijana Skurls koja je dve godine bila lična sekretarica operske pevačice.

Ona je dodala da je previše ljudi pokušalo da zaradi na slavi Marije Kalas i njenoj burnoj vezi sa Onazisom.

Rođena kao Meri Ana Kalogeropulu u porodici grčkih imigranata u Njujorku, Kalas je odrasla na Menhetnu nakon čega se kao 14-godišnjakinja preselila u Grčku.

Tamo je debitovala kao pevačica i brzo se transformisala u primadonu koju su kolege mrzele, a javnost obožavala, navodi britanski list.

Izvor: Tanjug