OAZA USRED ŠUME

Treeful sadrži četiri kućice na drvetu, svaka izgrađena u skladu sa prirodom, kako ne bi remetila životnu sredinu i harmoniju.

Treeful je jedan od najneobičnijih hotela u Japanu, koji je izgradio Satoru Kikugava.

treeful

Njegova vizija bila je jednostavnost i praktičnost, u kombinaciji sa nekadašnjim dečačkim težnjama. Kao dete želeo je da sagradi kuću na drvetu, što je kasnije i učinio.

Dok je bio na odmoru na Borneu video je šumu koja je bila potpuno posečena i devastirana, pa ga je to dodatno motivisalo. Razmišljao je kako bi mogao da sačuva životnu sredinu, koja uvek može da obezbedi prihod za lokalno stanovništvo.

Kikugava je kupio zemlju u šumovitoj Okinavi. Međutim, umesto da odabere mesto i poseče drvo, pronašao je jedno koje je odmah zagrlio i tako se ponovo javila želja za kućicom na drvetu. Tada je nastao hotel Treeful, jedno od trenutno najfotografisanijih mesta u Japanu.

Treeful sadrži četiri kućice na drvetu, svaka izgrađena u skladu sa prirodom, kako ne bi remetila životnu sredinu i harmoniju. Svi su podignuti sa zemlje kako bi životinje mogle nesmetano da prolaze. Sedam godina nakon što je Kikugava počeo da gradi kućicu na drvetu, odmaralište je otvoreno, 2021. godine.

Svaki toalet je specifičan, otpad se koristi kao kompost, a voda se steriliše ultraljubičastim svetlom. Podovi i plafon su napravljeni od sečenog drveta tako da sunčeva svetlost i dalje može da struji kroz kuću i daje energiju biljkama koje rastu ispod. Dekor u prostoriji, kao što su lampe i police za knjige, takođe je napravljen od kamenja i grana koje se nalaze u šumi.

Izvor: TU magazine