SABLASNO MESTO

Ostrvo lutaka izgleda kao scenografija za najgori horor film. Turisti sa sobom donose lutke koje ostavljaju na ovom mestu.

Južno od Meksiko Sitija, između kanala Sočimilko možete pronaći malo ostrvo – Ostrvo lutaka, sa tužnom pričom koje nikad nije trebalo da postane turistička destinacija.

ostrvo lutaka

Ostrvo je posvećeno izgubljenoj duši siromašne devojke koja je prerano srela svoju nesrećnu sudbinu u čudnim okolnostima.

Na jednom ostrvu u još sablasnijoj močvari južno od glavnog grada Meksika, nalazi se jedna od najjezivijih destinacija na svetu. To je Isla de las Munecas. Ostrvo lutaka, u prevodu, izgleda kao scenografija za najgori horor film svih vremena. Ostrvo izaziva noćne more kod svakog ko ga vidi.

Prema legendi, u močvari se pre oko 50 godina utopila devojčica u kanalima koji okružuju ostrvo. Jedini stanovnik ovog ostrva, Don Hulijan Santana Barera, pronašao je ubrzo nakon devojčicine smrti staru lutku u vodi. Nakon tog dana, pronašao je još lutaka, svakog dana sve više. Vrlo brzo je počeo da ih sakuplja i postavlja po ostrvu, uveren da je to neki znak.

Upravo zbog ove priče, bila ona tačna ili ne, sve veći broj turista dolazi kako bi posetio ovo sablasno mesto, i proverio priču o zlim duhovima. Interesantno je da turisti poštuju zaostavštinu nesrećnika, pa sa sobom donose lutke koje ostavljaju na ostrvu.

Izvor: TU magazine