ROLAT OD MLEVENE PILETINE

Rolat od mlevene piletine može da se posluži kao glavno jelo, ali i kao hladno predjelo. Izbor ostaje na vama, a za šta god da se odlučite nema sumnje da ćete na trpezi imati pravi gurmanluk.

rolat od piletine

Sastojci:

1 pile od oko 1,5 kilogram
2 zemičke
6 jaja
1 češanj luka
peršun
150 grama pileće crne džigerice
3 glavice luka
200 mililitara mleka
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Pile isečemo na parčad odstranjujući koske i kožu. U tiganju sa zagrejanim uljem pržimo sitno seckani luk. Zemičke iskidamo na parčad i prelijemo mlekom. Pileće meso sameljemo i stavimo u dubok sud. Na mašini sameljemo i beli luk, peršun, omekšale zemičke i dodamo u sud. Isprženi luk i 2 jaja dodamo u sud. Sjedinimo sastojke.

Pileću džigericu isečemo na parčad i pržimo u tiganju sa zagrejanim uljem. Kada se isprži, dodamo preostalu iseckanu glavicu luka. Posolimo i pobiberimo. Izmutimo preostala 4 jaja i dodamo u tiganj. Kada se isprže, sklonimo sa šporeta.

Parče aluminijumske folije pospemo brašnom, pa nanesemo smesu od piletine. Na sredinu smese nanesemo fil od crne džigerice i jaja. Pomoću folije filovanu smesu uvijemo u rolat i stavimo u nauljenu tepsiju. Premažemo vodom. Pečemo 50 minuta na 210 stepeni.

Listove zelene salate i mladi luk isečemo na parčad i stavimo u veći sud. Dodamo maslinovo ulje, sirće, posolimo, pobiberimo i promešamo. Rolat isečemo na kosu parčad i stepenasto ređamo na činiju za serviranje. Na dve strane činije stavimo po tri kriške limuna. Dekoraciju završimo čeri paradajzom na dva kraja činije.

Prijatno!