SPORTSKI IZAZOVI

Početak godine je jedinstvena šansa za brisanje svega lošeg što se desilo u prošloj godini i okretanje novog lista kada su mnoga takmičenja u pitanju poput košarke, rukometa, tenisa i ostalih.

Danas ćemo pomenuti od svega po malo, pa ostanite sa nama jos 10-tak minuta i upoznajte se sa sportskim novitetima u Srbiji.

nove uspehe

Moćni Partizan okrenuo Makabi

Svi znamo kako se završila evropska priča Partizana u prošloj sezoni. Mečevi protiv Real Madrida ( osvajača Evrolige te sezone ), ostaće u senci sukoba kapitena Partizana Kevina Pantera i Serhija Ljulja, nakon čega je Partizan ostao bez Final Four-a. Ove godine crno-beli igraju toplo-hladno, ali su na meču protiv Makabija oborili rekord star 15 godina, nadoknadivši zaostatak od čak 24 poena minusa. Najefikasniji u ekipi Partizana bili su : 

partizan mozzart

  • PJ Dozier – Koji je sa 23 poena bio najefikasniji igrač na meču,
  • James Nunnally – Sjajni Amerikanac je svojim trojkama skupio 20 poena,
  • Bruno Caboclo – Borbeni Brazilac je doprineo pobedi sa 11 poena i 4 skoka,
  • Alen Smailagić – Odigrao na svom nivou, upisao 9 poena i bio koristan u reketu sa 5 skokova i 1 asistencijom.

Željko Obradović je bio vidno zadovoljniji nego nakon meča protiv Fenerbahčea i izjavio je sledeće: Bolje se osećam nego posle prošle utakmice (protiv Fenerbahčea, prim. aut.). Sada smo igrali loše u prvom, a u drugom poluvremenu je bilo sve dobro. Komplimenti mojim igračima i ovim neverovatnim ljudima u dvorani. Verovali su nam i kada smo gubili više od 20 poena i ostali uz nas.

Najbolje poteze sa utakmice možete pogledati ovde

Fijasko rukometaša u grupi na Evropskom prvenstvu

Rukometna reprezentacija Srbije na svakom prvenstvu ima velika očekivanja. Realnost je malo drugačija i surovija. Učešće su završili već u grupnoj fazi. U prvom kolu su remizirali protiv Islanda, da bi ih reprezentacija Mađarske, protiv koje su bili favoriti, pobedila rezultatom 27:28

Trener srpskih rukometaša Toni Đerona analizirao je meč protiv Mađara i izjavio: Noć je bila vrlo kratka. Do tri sata sam gledao i analizirao našu utakmicu protiv Mađarske pokušavajući da pronađem razloge zašto nismo bili na očekivanom nivou. Na kraju, kao što smo i očekivali u ovako ujednačenoj grupi, svi dueli su teški i nema lakog protivnika. U svim susretima odlučuju detalji.

Ni analiza mu nije pomogla, jer je čak i Crna Gora uspela da pobedi Srbiju i eliminiše ih iz daljeg takmičenja.

Meč je završen rezultatom 29:30, a Jadranka Sojkić – ekspert za klađenje kod MightyTips.rs na ovom meču tipovala je na ukupan broj golova na meču i zaradila solidnu svotu novca. Njeno dugogodišnje iskustvo u klađenju može i vama doneti profit ukoliko ste ljubitelj klađenja. 

Australian Open – Djoković i Kecmanović jedine uzdanice

Ove godine se ponovio epilog kao i prošle. Novak Đoković je sasvim očekivano prošao prvu fazu takmičenja, ali je sada umesto Laslo Đerea u sledeću fazu prošao Miomir Kecmanović.

đoković pobednik ao

Iskreno se nadamo da Kecmanović neće biti zaustavljen u sledećoj rundi kao što je to bio slučaj sa Laslom prošle godine. Dušan Lajović je već završio sa učešćem jer je poražen od Đulija Cepijerija sa 1:3, a Đere je izgubio od Artura Kazoa sa 2:3. Sve oči su sada uprte u Novaka i Miomira i nadamo se da će ostvariti što bolji plasman na Australian Open-u.

Obzirom da je godina tek počela, ne trebamo biti obeshrabreni. Tek nam predstoje zanimljiva takmičenja poput EURO 2024 gde će Orlovi” odmeriti snage sa Danskom, Slovenijom i Engleskom. Verujemo da će uzbuđenja biti na pretek i da ćemo posvedočiti bilo kakvom uspehu naših sportista.