NEVEROVATNO, ALI ISTINITO

Stručnjaci otkrivaju da konkretan ukras za jelku može da upropasti brzinu Wi-Fi, jer se potencijalno stvaraju elektromagnetska polja koja ometaju internet.

Svetla na lampicama za jelku stvaraju elektromagnetna polja, koja mogu usporiti vaš kućni Wi-Fi, ali i uticati na razne uređaje.

za jelku

Lepo okićena novogodišnja jelka može da doprinese divnoj prazničnoj atmosferi, ali je manje poznato da lampice na jelki mogu da naprave haos kod kućnog Wi-Fi, piše Mirror.

Stručnjaci otkrivaju da vaša svetlucava bajkovita svetla mogu upropastiti brzinu Wi-Fi jer niz svetala potencijalno može da stvori elektromagnetska polja koja mogu da ometaju internet.

Ali postoji nekoliko načina kako da zaustavite smetnje. Postoje načini da se to zaobiđe, poput premeštanja rutera dalje od svetla.

Međutim, lampice na jelki ne utiču samo na Wi-Fi čvorišta. Ostali kućni predmeti kao što su mikrotalasne rerne, zvučnici, monitori za bebe, pa čak i neki frižideri takođe mogu da budu u problemu.

Da biste to sprečili, probajte da koristite manje lampica i da budete kreativni.

Ako volite blistava i svetlucava svetla na jelki, probajte da za jelku nabavite ukrase prema savetu jedne korisnice društvenih mreža.

Keli Ficsimons je objavila video u kom predstavlja originalan način ukrašavanja jelke.

Ona je napisala:

– Ove godine pokušajte da stvite svetla i na stablo jelke. To će jelku učiniti još sjajnijom.

Keli je trostruko namotala lampice na stablo jelke. Ćvrsto je obmotala lampice tako što je počela od dna i išla ka gore. Kad je stigla do vrha, uzela je drugi niz lampica i vešto ih postavila na grane jelke.

Izvor: Informer