KLAVIR

Kada se okrenuo prema agentu, poskočio je unazad. Agentove oči bile su iskolačene. Ljuljao se napred nazad.

Vidim da Vas zbunjuje cena – rekao je agent. – Evo, ionako biste saznali…

klavir

Ovde je živela tročlana porodica. Muškarac je bio neki agresivac, vojnik, koji je godinama terorisao svoju dosta mlađu ženu i sina od nekih petnaestak godina.

Dečko je valjda bio vanserijski talentovan za klavir, što je ovaj video kao sramotu i pričaju da mu je jednom tako jako zalupio poklopac klavira da dete više nije moglo skroz da ispravi prste.

Onda ga je terao da samo u donjem vešu spava ispred kuće, dok je on celu noć stražario na prozoru i povremeno uzvikivao neke naredbe.

Komšije su pričale da je uvek za pojasom nosio pištolj iz kojeg je jednom opalio u kući, ali niko nije smeo da prijavi. Žena je, kažu, bila lepa, ali uvek bleda i suznih očiju. Išla je jedino u crkvu i u onu piljaru dole na uglu.

Jednog dana je samo pala na ovoj uzbrdici. Pričaju da je prizor bio jeziv i da su se jabuke kotrljale sve do raskrsnice. Ubrzo posle toga čovek je pronađen mrtav u kući – izgleda da ga je neki komšija, pijanac, svojom sekirom po stomaku, ovako… Taj je umro u pritvoru, pre saslušanja.

Dečaka su odveli u dom, jer još nije imao osamnaest. Komšije ispričaju svakom i niko neće…

Uh, kakva smrt – rekao je čovek osmatrajući crep.

Kada se okrenuo prema agentu, poskočio je unazad. Agentove oči bile su iskolačene. Ljuljao se napred nazad. Onda se zacerekao i zakoračio ka čoveku:

– Niste poznavali mog oca.