NISU BILI OBAVEŠTENI

Slavna američka pevačica Madona je zbog dvosatnog kašnjenja koncerta prošlog meseca dobila tužbu od strane dvojice fanova.

Madona je u decembru u Njujorku imala tri koncerta i svaki je trebalo da počne u 20:30, ali su se prvi taktovi njenih pesama začuli tek posle 22:30, zbog čega su nastupi „kraljice popa“ trajali sve do jedan sat posle ponoći.

madona

Njeni nezadovoljni obožavaoci sada kažu da „ne bi kupili karte“ da su znali da će se koncert završiti tako kasno.

BBC je zatražio komentar od Madone, promoterske firme Lajv nejšn (Live Nation) i Barklajs centra u Njujorku, gde su koncerti održani.

Majkl Felouz i Džonatan Haden u tužbi navode da su ljudi koji su bili na koncertu morali da narednog dana „ustanu rano za posao i/ili zbog porodičnih obaveza“.

Promotera i Barklajs centar tuže za „lažno oglašavanje, kao i nepoštenu i obmanjujuću trgovinsku praksu“.

Na koncertu su bili u sredu, 13. decembra 2023, ali se u sudskim dokumentima navodi da su nastupi i 14. i 16. decembra takođe počeli sa više od dva sata zakašnjenja.

Posetioci pritom „nisu obavešteni da će koncerti početi mnogo kasnije od vremena koji piše na ulaznici i kako je reklamirano, pa su čekali satima“, piše u sudskim dokumentima.

Dodaju i da Madona „ima dugu istoriju kašnjenja na koncerte, što ponekad bude i po nekoliko sati.“

Za to su naveli i primere, poput njene turneje iz 2016, kao i tokom 2019. i 2020. godine, kada je Madona „neprekidno počinjala koncerte sa više od dva sata zakašnjenja“.

Ovo nije prvi put da su se ljubitelji Madone pobunili zbog kašnjenja na nastupe.

Iz istog razloga je jedan od njih tužbu podneo i 2019. godine, ali je od nje potom odustao, piše ABC njuz.

„Postoji nešto što svi morate da razumete, a to je da kraljica nikada ne kasni“, navela je Madona 2019. godine.

Tokom ove turneje, nazvane Celebration, Madona izvodi najveće hitove iz karijere, a sve kako bi proslavila četiri decenije singla Holiday.

Turneja je počela je u oktobru 2023. godine i do aprila 2024. održaće 79 koncerata u Americi, Kanadi i širom Evrope.

Pevačica je letos imala i zdravstvene probleme – pronađena je u nesvesti u njenom stanu u Njujorku i prebačena u bolnicu, gde je lečena od ozbiljne bakterijske infekcije.

Kasnije je izjavila da ima „sreće što je živa“, pa je početak turneje sa jula odložila za oktobar.

Izvor: BBC