PILULE VIRKA ZA ŽENE

Virak u kapsulama –  Zaboravite na menstrualne bolove, ovaj mali dar prirode nudi moćna rešenja za žensko zdravlje!

Virak (Alchemilla vulgaris) ili Damin plašt, nije samo lepa baštenska biljka – ona skriva tajne ženskog zdravlja u svojim zelenim listićima. Tradicionalna medicina vekovima koristi ovu moćnu travu, a sada vam je dostupna i u savremenom obliku – VirakMix kapsule Virka.

Ali šta zaista lekovita biljka Virak ima da ponudi?

najbolji Virak u kapsuli Alchemilla vulgaris - kapsule virka za žensko zdravlje

Virak pripada rodu Alchemilla, koji obuhvata oko 300 vrsta zeljastih višegodišnjih biljaka iz porodice ruža (Rosaceae). Biljke imaju podzemne stabljike (rizome) koje se šire i imaju tendenciju da rastu u grudvicama. Poreklom je iz Evrope, ali se sada uzgaja u mnogim delovima sveta.

Donji sloj listova biljke je prekriven finim dlačicama. Listovi biljke su takođe superhidrofobni, što znači da su veoma vodoodbojni. Biljke mogu imati i male žute ili žućkastozelene cvetove koji obično cvetaju u kasno proleće ili leto.

Mnoge vrste virka se koriste kao ukrasne biljke, ali neke takođe imaju istoriju upotrebe kao biljni lek. Dve uobičajene vrste virka koje se koriste u medicini uključuju Alchemilla vulgaris, takođe poznatu kao obični damin plašt, i Alchemilla mollis. U lekovite svrhe uglavnom se koriste celi nadzemni delovi ovih biljaka, a ponekad se koristi i koren.

Ženski plašt se obično skuplja u leto kada cveta. Nadzemni delovi biljke se zatim suše kako bi se kasnije koristili kao biljni lek često u obliku tinkture, ekstrakta ili čaja. Virak prirodno sadrži tanine, glikozide i salicilnu kiselinu i tek kada je napravljen kao ekstrakt kojim se pune kapsule virka daje najbolji rezultat jer čaj i kapi virka ne mogu da izvuku iz biljke sve lekovite materije.

Glavni zdravstveni benefiti koje dobijemo kada koristimo kapsule virka su:

1. Adio bolne menstruacije: Virak je lekovita biljka heroina u smirivanju menstrualnih grčeva i obilnog krvarenja. Njena magija leži u astringentnim i protivupalnim svojstvima koja ublažavaju grčeve i smanjuju protok krvi. Deluje na policistične jajnike. Zaboravite na tampone i lekove – virak je prirodno rešenje za mirnije i ugodnije „raspoloženje te nedelje“.

2. Menopauza bez valunga: Virak pruža ruku pomoći i tokom menopauze. Pomaže u regulaciji nivoa estradiola, hormona ključnog za raspoloženje i termoregulaciju, smanjujući tako nelagodne talase toplote – valunge i noćno znojenje. Zdravo spavanje i uravnoteženo raspoloženje? Hvala, virku!

3. Zdrava koža, srećno lice: Akne i upale ne moraju da budu vaš problem. Virak deluje na hormone koji aktiviraju akne ali ujedno ima i  antibakterijska svojstva koja se bore protiv akni izrokovanih bakterijama, a ujedno smanjuje upalu i crvenjenje. Sijajuća koža bez flekica? Virak je tu da vam pomogne!

4. Diuretik bez muke: Zadržavanje vode? Virak deluje kao prirodni diuretik, stimulišući izlučivanje viška tečnosti i toksina iz tela. Samo se setite kako se nadujete kod menstruacije. Uz virak kapsule oprostite se od naduvenog osećaja i pozdravite uže noge i ravniji trbuščić.

5. Jači imunitet, srećnije telo: Virak je pun vitamina C i antioksidansa koji štite vaše ćelije od štetnih slobodnih radikala i jačaju vaš imunski sistem. Bolje se borite protiv infekcija i oporavljate brže – virak je vaš mali džepni štit!

6. Zdrave kosti, zadovoljno „ja“: Virak je izvor vitamina K i minerala poput bora i mangana, vitalnih za snažnu građu kostiju. Ona pomaže u apsorpciji kalcijuma i sprečava gubitak koštane mase, što je značajno kako za mlade tako i za starije žene.

Kako koristiti virak u kapsulama?

Doziranje virka u kapsulama varira u zavisnosti od proizvoda i vaših individualnih potreba. Uvek sledite uputstva na pakovanju ili se konsultujte sa lekarom ili nutricionistom. Opšte govoreći, preporučena doza je 1 kapsula virka dva do tri puta dnevno.

Ima li neželjenih efekata virka?

Virak je uglavnom bezbedna lekovita biljka za većinu žena. Međutim, može izazvati neželjene efekte kod nekih osoba kao što su proliv, bolovi u stomaku, ili alergijske reakcije. Ako iskusite bilo kakve nelagodnosti, prekinite uzimanje kapsula virka i konsultujte se sa lekarom.

Zbogom, menstrualni stresu! 

Virak u kapsulama je prirodni poklon ženskom zdravlju. Od zbogom grčevima kod menstruacije, preko naleta toplote kod klimaksa, do zdrave kože i jačih kostiju, ova mala zelena čarobnica ima puno da ponudi. Virak je tu da vam pruži pomoć i učini vaš „ženski svet“ lepšim i zdravijim!