OČUVAJTE MIRIS

Da biste povećali trajnost parfema i osigurali da njegov miris ostane svež i primetan tokom celog dana, postoji nekoliko korisnih saveta i trikova koje možete primeniti.

U ovom članku, razmotrićemo najbolje prakse za postizanje dugotrajnosti parfema, od načina nanošenja do izbora i čuvanja vaših omiljenih mirisa.

trajnost parfema

Takođe je bitno korišćenje dodatnih proizvoda pored parfema poput losiona i krema, ovi proizvodi su takođe široko dostupni i ima ih u ponudi svaka parfimerija.

1. Pripremite kožu

Pre nanošenja parfema, važno je osigurati da je koža dobro hidrirana. Suva koža ne zadržava miris dobro kao hidrirana koža, tako da je nanošenje nekog hidratantnog losiona ili ulja pre parfema dobra ideja. Birajte neutralne hidratantne kreme kako ne bi došlo do mešanja mirisa.

2. Nanesite na pulsne tačke

Toplota tela pomaže u difuziji parfema, stoga ga nanesite na pulsne tačke gde je koža toplija. To uključuje zglobove, iza ušiju, na bazi vrata, unutrašnji deo lakta i čak iza kolena. Lagani pritisak i trljanje nakon nanošenja mogu smanjiti intenzitet mirisa, pa je bolje samo lagano poprskati ili tapkati.

3. Ne trljajte zglob o zglob

Često nakon nanošenja parfema na zglob, ljudi instinktivno trljaju zglobove jedan o drugi. To zapravo može da razbije molekule mirisa i smanji trajnost parfema. Umesto toga, dozvolite parfemu da se prirodno osuši na koži.

4. Slojevito nanošenje

Za dugotrajniji efekat, koristite slojevito nanošenje proizvoda sa istim mirisom. Počnite s gelom za tuširanje, zatim upotrebite losion za telo, i na kraju nanesite parfem. Slojevitost pomaže u produbljivanju i produženju trajnosti mirisa.

5. Čuvajte parfem pravilno

Izlaganje svetlosti, toplote i vlage može uticati na sastav parfema i smanjiti njegovu trajnost. Čuvajte parfem na hladnom, tamnom mestu daleko od direktne sunčeve svetlosti i vlažnosti. Originalna kutija može biti dobro mesto za čuvanje.

Dugotrajnost parfema ne zavisi samo od samog proizvoda, već i od načina na koji ga nanosite i čuvate. Pratite ove savete kako biste maksimalno iskoristili svoj omiljeni parfem i osigurali da vas vaš jedinstveni miris prati tokom celog dana.