BILO NEKAD…

Povodom 40. godišnjice, u produkciji Federalne televizije (FTV) realizovan je dokumentarni film pod nazivom „Olimpijada u Sarajevu“.

Dokumentarni film „Olimpijada u Sarajevu“, koji se bavi Zimskim olimpijskim igrama održanim 1984. u nekadašnjoj zajedničkoj državi Jugoslaviji, u republici Bosni i Hercegovini, prikazan je premijerno na Federalnoj TV BiH.

olimpijada u sarajevu

Film će nesumnjivo mnogima izazvati lepe emocije na minula vremena, a autorski ga potpisuje Muhamed Bikić, urednik Redakcijskog odseka za vesti iz sporta u Odeljenju za TV program RTV FBiH.

Dokumentarni film „Olimpijada u Sarajevu“ snimao se na autentičnim lokacijama bosanskohercegovačke prestonice i nekadašnjih olimpijskih borilišta.

U filmu učestvuju sportisti-olimpijci i sportski delatnici, novinari, umetnici koji su se tom prilikom prisetili tih sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, kroz zanimljive priče, anegdote…

„Sjajne reakcije stižu iz čitavog sveta na naš novi dokumentarac koji nas podseća na te nezaboravne, lepe dane naše istorije. Mislim da smo ga možda i u poslednji čas snimili na jedan veliki jubilej, jer je pitanje, kada bude pola veka od olimpijade, koga ćemo sve imati na raspolaganju od savremenika tog vremena. U svakom slučaju ovo je nešto najveće realizovati kada je u pitanju sportska tematika, jer biti deo priče olimpijade je san svakog sportiste, sportskog delatnika, novinara, autora“, rekao je nakon premijere filma autor Muhamed Bikić.

Pogledajte ovaj film prepun lepih uspomena na nekadašnje vreme i domaćina zimskih Olimpijskih igara 1984. godine.

Izvor: Radio Sarajevo