GLAVNI KORACI I PREPORUKE

Otvaranje ugostiteljskog objekta predstavlja izazovan, ali uzbudljiv poduhvat koji zahteva pažljivo planiranje i pripremu.

Da biste osigurali uspeh vašeg poslovanja, važno je da obratite pažnju na niz faktora – od lokacije i koncepta do opreme i izbora veleprodaja papirne galanterije.

ugostiteljskog objekta

U ovom članku, saznaćete koji su to glavni koraci i preporuke koje će vam pomoći da postavite čvrste temelje za vaš ugostiteljski objekat.

Osmislite koncept ugostiteljskog objekta

Ideja je polazna tačka za sve velike projekte, a kreiranje koncepta je prvi korak ka uspehu svakog poslovanja, uključujući i ugostiteljstvo.

Razmislite o vrsti ugostiteljskog objekta koji želite da otvorite: da li će to biti kafeterija, mesto s bogatom ponudom pića, gastro restoran, pivnica, ili kvartovski kafić koji će da privlači komšiluk.

Takođe, razmotrite mogućnost uvođenja večernjeg programa.

Iako ne morate sve odgovore da imate odmah, važno je da imate jasnu viziju kako će vaš lokal da izgleda u početnim fazama.

Koncept utiče i na vizuelni identitet, uključujući dizajn enterijera, uniforme zaposlenih, ponudu pića, pa i salvete i kvalitet ostale papirne galanterije, što su sve osnovni elementi koji privlače goste.

Predviđanje i planiranje

Za uspeh u ugostiteljstvu, predviđanje i planiranje su osnova. Razvoj jasnog poslovnog plana od samog početka neophodan je za izbegavanje zamki koje često dovode do neuspeha ugostiteljskih poduhvata.

Naime, većina ugostiteljskih neuspeha nije zbog ideje, već zbog nedostatka detaljne strategije. Početak uključuje osiguravanje finansijske spremnosti za nabavku i dostupnost obrtnih sredstava, koje su baza za pokretanje biznisa.

Inteligentno strukturiranje i uspostavljanje čvrstih temelja za različite koncepte značajni su za stvaranje uspešnog i održivog poslovanja. Svaki biznis plan mora biti fleksibilan za prilagođavanja ili poboljšanja, dok osnovna struktura i okviri moraju biti jasno definisani.

Za pokretanje ugostiteljskog objekta, glavne tačke biznis plana uključuju:

  • Istraživanje konkurencije,
  • Finansijsko planiranje,
  • Identifikacija buduće strukture gostiju,
  • Planiranje razvoja i inovacija u poslovanju.

Ovo su temeljne stavke koje zahtevaju detaljnu analizu. Razrađivanjem ovih aspekata stiče se jasna vizija početnih koraka, koja će se sa razvojem poslovanja dalje usavršavati. Jednom rečju, potrebno je temeljno planiranje i učenje iz iskustava drugih, uz dobro razvijen finansijski i operativni plan za glatko vođenje poslovanja.

Lokacija čini razliku između uspeha i katanca u bravu

Pozicioniranje ugostiteljskih objekata ima presudnu ulogu u njihovom uspehu. Birati lokaciju za lokal znači razmatrati prometne tačke blizu pešačkih zona koje privlače kako slučajne goste tako i namernike.

Prisustvo autobuskog stajališta i parkinga u blizini, kao i strateška distanca od konkurencije, može značajno doprineti većem broju posetioca. Osim toga, vrednost zakupa prostora je direktno povezana s lokacijom, pa je bitno proceniti finansijsku isplativost.

Razmatranje vidljivosti, pristupačnosti, demografskih karakteristika i efekta konkurencije nije samo logičan korak, već i prilika da se istaknete. Zakup pruža fleksibilnost, ali i odgovornost da se prostor prilagodi i učini savršenim za vaše posetioce.

Postavite sebi realna očekivanja i kreirajte efikasan marketing

Da biste pokrenuli ugostiteljski objekat koji će brzo privući posetioce, potrebno je da imate realna očekivanja i da ste svesni da uspeh ne dolazi preko noći. Ne postoji tajna formula ili magični trik koji će garantovati instant uspeh. Ipak, dobar marketing može biti odlučujući faktor u privlačenju većeg broja ljudi od samog početka.

Jedna od elementarnih stvari je reklamiranje lokala pre samog otvaranja. To znači aktivno promovisanje na društvenim mrežama poput Instagrama kako biste stvorili svest o novom mestu pre nego što ga zapravo otvorite.

Postavljanje profila na društvenim mrežama i deljenje slika pića, enterijera i drugih detalja koji čine vaš objekat jedinstvenim može da privuče interesovanje budućih gostiju.

Razmislite o tome da uložite malo više na početku radi većeg dobitka kasnije angažovanjem profesionalca da vodi ovaj deo posla. Ili se sami potruditi da budete konzistentni i kreativni u kreiranju sadržaja za društvene mreže.

Ono što je suština jeste da svojim potencijalnim gostima pružite uvid u ono što mogu da očekuju i stvorite uzbuđenje oko otvaranja vašeg lokala.

Naoružajte se strpljenjem

Rad s ljudima često može biti zahtevan, a to je tačno ono što vas očekuje i što bi trebalo da savladate. Preporučujemo vam da pažljivo birate svoje zaposlene, da od samog početka uspostavite profesionalan odnos s njima i da postavite granice koje će biti poštovane s obe strane.

Prilikom zapošljavanja možete se osloniti na svoj lični instinkt, ali nije ni na odmet potražiti preporuke.

Na kraju, savetujemo vam da budete strpljivi, jer je to jedno od pitanja koje se postavlja nakon razmatranja kako otvoriti ugostiteljski objekat. Kada ga jednom otvorite, očekuje vas niz odluka, izazova i promena, pa je važno da imate strpljenja i da verujete u ono što ste izgradili.