ZA LJUBITELJE FOTOGRAFIJE

Četiri najfotogeničnije destinacije u Evropi smeštene su Italiji, Portigalu, Francuskoj i Španiji. One se najčešće sreću na Instagram nalozima ljudima širom sveta.

Od pojave društvenih mreža, zaljubljenici u Instagram neprestano traže fotogenična, „instagramična“ mesta koja će se sjajno uklopiti u njihove objave.

najfotogeničnije destinacije

Evropa, sa svojim raznolikim pejzažima, arhitektonskim čudima i prirodnim lepotama, pruža odlične prilike za ove kreativce.

Evo četiri destinacije u Evropi koje nisu toliko poznate, ali mogu da se smatraju za najfotogeničnije.

Burano, Italija

Ostrvo smešteno 40 minuta brodom od Venecije, Burano ima svega 4000 stanovnika. Poznato po svojim šarenim kućama koje se ogledaju u vodi kanala, ostrvo je idealno za fotografisanje. Osim po ručnoj izradi čipke, koje je nekada krasilo dame evropske aristokratije, Burano očarava posetioce svojom bojom i šarmom.

Aveiro, Portugal

Aveiro, grad na obali Atlantika, postao je popularan zbog svojih kanala, šarenih brodića i bajkovitih kuća. Stanica je između poznatih gradova Lisabona i Porta. Prelepe plaže u okolini doprinose fotogeničnosti grada, dok se „art novo“ stil, riblja pijaca i opuštena atmosfera dodatno ističu.

Kolmar, Francuska

Ovaj grad u Alzasu, blizu granica sa Nemačkom i Švajcarskom, izgleda nestvarno lepo na fotografijama, a uživo je još impresivniji. Colmar vas vraća u srednji vek svojim kaldrmisanim ulicama, šarenim kućama, i kanalima povezanim bajkovitim mostovima. Posetitelji uživaju u šarmu grada i ukusnom domaćem vinu.

Valdemosa, Španija

Šarmantno selo Valdemosa, smešteno oko 20 kilometara od Palme na Majorki, oduševljava posetioce svojim mediteranskim vajbom. Oker boja, kaldrmisane ulice i kamene kuće ukrašene svežim biljkama čine Valdemosu pravim rajem za fotografe. Mirador de Miranda des Lledoner nudi spektakularne poglede na dolinu i planine Tramuntana.

Izvor: 24sedam