BISKVIT KOCKE SA LEŠNICIMA

Za ljubitelje lešnika u slatkišima ove biskvit kocke su savršena preporuka, a takođe i za one koji vole miris i ukus kafe u slatkišima.

biskvit kocke

Sastojci:

1 kilogram keksa
200 grama mlevenih lešnika
5 jaja
1 kašika nes kafe
100 grama čokolade za kuvanje
5 kašika šećera
200 grama putera
50 grama šećera u prahu
200 grama eurokrema

Način pripreme:

Polupamo jaja i odvojimo belanca od žumanaca. Žumanca, šećer i 50 mililitara vode izmutimo mikserom. Sud stavimo na paru, dodamo parčad čokolade i kada se čokolada rastopi sklonimo sud sa pare. Ostavimo krem da se ohladi.

Mikserom mutimo puter i šećer u prahu. Kada puter postane penast, dodamo ohlađen krem i mutimo dok se fil ne sjedini. Zatim dodamo mlevene lešnike i promešamo varjačom.

U sud sa nes kafom sipamo 200 mililitara vode i promešamo. Svaki keks umočimo u kafu i ređamo na tacnu za tortu. Premažemo filom. Ređamo novi red keksa potopljenog u kafu. Premažemo eurokremom. Na eurokrem poređamo red keksa potopljenog u kafu i premažemo filom. Zatim nanesemo novi red keksa koji premažemo eurokremom. Postupak ponavljamo dok ne potrošimo sav keks.

Celu tortu premažemo filom i sečemo kocke. Na svaku kocku stavimo po jednu ušećerenu trešnju i nanesemo drobljene lešnike.

Prijatno!