DUGME

Kako se ovako nešto događa uglavnom prilikom zabava ili poslovnih večera, dugme će u potpunosti uspeti da upropasti lep provod.

O dugmetu se gotovo nikada ne razmišlja sve dok ono stoji na mestu gde bi trebalo da bude. Ali kad ono otpadne, čovek pobesni, jer dugme mora da služi svrsi, a ne da čini šta hoće. Ne dolazi u obzir da otpada.

dugme

Loša varijanta je kad odleti sa košulje zbog smeha. Tada se stomak napne i labavo dugme poleti poput ptice. Ako na svom putu pogodi nekog u lice, glavu, ne daj bože neku ženu u grudi ili malo niže, nastaje problem. Najgore je kada upadne u ženski dekolte, a vi pokušate da ga odatle izvadite. U najboljem slučaju čućete samo vrisak, a zatim repertoar ljubaznih reči od kojih stradaju uši zbog okoline koja je sve videla. Ako nikog nema u blizini, žena bi mogla da vas opomene da nikada tamo ne gurate hladne ruke, koje najviše smetaju toplim grudima.

A kad se pored žene nalazi muž ili mladić, dobićete pesnicu u nos, obraz, najčešće u oko. Ukoliko se ništa od svega ne zgodi, a ispod košulje ne nosite potkošulju, kroz razdrljenu košulju ispašće vam deo golog stomaka, što može izazvati smeh prisutnih. Ako imate sako preko košulje, to će vam pomoći u neprilici samo ukoliko u tom trenutku nisu otpala dva dugmeta stvarajući krater iz kojeg viri gomila mesa ili salo upakovano u potkošulju.

Sve što tog trenutka možete da učinite jeste da se pokupite i odete u nepoznatom pravcu. Kako se ovako nešto događa uglavnom prilikom zabava ili poslovnih večera, dugme će u potpunosti uspeti da upropasti lep provod.

Ali, to nije sve. Obično na takve događaje idete bez žene, tako da se problemi usložnjavaju. Kad se razdrljeni vratite kući, žena će odmah skočiti da vas njuši kao zver kad oseti plen. Naravno, ne zato što ne poznaje vaš miris, već zato što će odmah pomisliti da će na vašoj košulji osetiti parfem neke dame s kojom ste se malo zabavili. Ukoliko mirisa nema, možda vam i poveruje, iako takva mogućnost nije naučno dokazana.

Ako pored svega ugleda i modricu na vašem licu, neće vam pomoći ni policija. Budući da ste već iznervirani zbog onog što se već dogodilo, postoji velika šansa da ženu oterate dođavola. Srećna okolnost je ako tog trenutka ona sedi. Ako je u kuhinji i drži u ruci tučak kojim lupa po šniclama, lako može da raspali i po vama. Igrom slučaja to može biti pogodak u slepoočnicu koji će vas dokusuriti „k`o zeca“.

Sutradan bi u dnevnoj štampi osvanuo naslov „Ubila muža zbog otpalog dugmeta“. Vas jedva da bi pomenuli i to samo zato što niko i nikada ne razmišlja o dugmetu.