MNOGO NEČISTOĆA

Iako unutrašnjost aviona izgleda prilično uredno, zapravo dosta površina u njemu se s apsolutnim pravom mogu smatrati žarištima bakterija.

Neke od ovih površina teško je izbeći pa je poželjno da obratite pažnju, jer ima ih dosta.

dosta površina

Jedna putnička kompanija podelila je osam najprljavijih mesta u avionima. Radi se o nekim uobičajenim mestima u avionu kao što su stolovi za posluživanje, ručke ili toalet.

Jedna od najprljavijih površina nažalost je ona koju ćete verovatno dotaći tokom leta, a to su stolčići za posluživanje. Ove površine imaju različite namene tokom letova, od konzumiranja hrane do prostora za odlaganje ličnih stvari i elektronskih uređaja.

Toaleti su takođe na listi najprljavijih delova aviona. To je zato što je reč o malom prostoru koji koristi veliki broj putnika. Brava na vratima, slavina i poklopac od wc šolje najveće su leglo bakterija.

Džepovi na leđima sedišta su jedno od onih mesta gde ostavljate predmete kao što su knjige i uređaji, ali često na kraju postanu prostor za iskorišćene maramice i omote od hrane.

Jedna od površina koju biste takođe trebali da izbegavate su zavese za prozore. Mnogi putnici tokom leta prilagođavaju zavese za prozore, ali oni obično nisu u fokusu tokom čišćenja.

Kada aviokompanije ne daju jastuke i pokrivače u zatvorenoj ambalaži, postoji rizik da su ih koristili prethodni putnici, a da nisu pravilno očišćeni. To može dovesti do širenja ćelija kože, ulja i potencijalno zaraznih agenasa.

Područje naslona sedišta uključuju stoliće i džepove. Visok nivo aktivnosti u tim područjima, u kombinaciji s nedovoljnim čišćenjem između letova, znači da mogu sadržavati širok raspon bakterija.

Sedišta i pojasevi su područja koja svakodnevno koriste različiti putnici, a možda neće dobiti nivo čišćenja koji je potreban uklanjanje klica između letova, što ih čini potencijalnim mestima za prenos bolesti.

Ventilacijski otvori i ručke iznad glave su delovi aviona koje često dodiruju putnici, koji žele da prilagode dotok vazduha ili pristupe svojim stvarima. Obično se te površine često zanemaruju tokom procesa održavanja.

Izvor: Klix.ba