KADAIF TORTA

Kadaif je poznata orijentalna poslastica, a da li ste znali da se od testenine za nju može napraviti i torta? E, ako do sada to niste imali na umu, ovo je prilika da vam predstavimo recept za ukusnu kadaif tortu.

kadaif torta

Sastojci:

ZA PATIŠPANJ:
300 grama kadaifa
8 jaja
250 grama šećera
ZA FIL:
1 kašika brašna
4 kašike šećera
200 mililitara slatke pavlake
1 vanilin šećer
250 mililitara mleka
250 grama putera
200 grama šećera u prahu
4 jaja
50 grama drobljenih badema (za ukrašavanje)

Način pripreme:

Oolupamo 8 jaja i odvojimo belanca od žumanaca. Mikserom mutimo žumanca sa 125 grama šećera, dok se šećer ne rastopi. Zatim izmutimo belanca sa 125 grama šećera. Kadaif izdrobimo, dodamo u sud sa žumancima i promešamo. Zatim dodamo izmućena belanca i mešamo varjačom dok se sastojci ne sjedine.

Testo preručimo u okrugli nauljen kalup. Pečemo 30 minuta na 180 stepeni.

Pripremamo fil tako što četiri jaja polupamo i odvojimo belanca od žumanaca. U sud sa žumancima dodamo 4 kašike šećera i vanilin šećer i mutimo mikserom dok se šećer ne rastopi. Zatim dodamo mleko, slatku pavlaku i brašno i mutimo dok se smesa ne sjedini. Sud stavimo na paru i kada krem dobije potrebnu gustinu sklonimo sa pare i ostavimo da se ohladi.

Puter i šećer u prahu mutimo mikserom dok puter ne postane penast. Dodamo ohlađen krem i mutimo dok se fil ne sjedini.

Patišpanj sečemo na dva jednaka dela. Prvi deo premažemo filom i stavimo drugi deo.

Tortu zasečemo na parčad i pomoću kuvarskog šprica svako parče ukrasimo filom. Zatim ukrasimo stranice kao i sredinu torte. Na tortu nanesemo drobljene bademe.

Prijatno!