ZA GLATKU I LEPU KOŽU BEZ BORA

Znate li da hijaluronske filere zapravo možete koristiti i pre nego se znakovi starenja pojave?

Kada je idealan i pravi trenutak za početak korišćenja hijaluronskih filera značajna je tema u estetskoj medicini.

hijaluronske filere

Ne postoji jedan univerzalan odgovor koji bi važio za sve jer je svaka osoba priča za sebe. Poznato je odavno da faktori kao što su genetika, ishrana, celokupno zdravstveno stanje, životne navike, fizička aktivnost, kvalitet i stanje kože, stres, san i izlaganje suncu igraju veliku ulogu u procesu starenja. Tako će neko imati potrebe za hijaluronskim filerima ranije, a neko kasnije.

Stručni tim poliklinike Diva dr Bogdanović dugi niz godina važi, kako kod nas tako i u regionu, za poznavaoce hijaluronskih filera i zato u nastavku teksta saznajte kada je pravo vreme za ovu izuzetno traženu proceduru kojom se mogu postići vrhunski, a pre svega prirodni rezultati.

strucni tim diva

Zašto su hijaluron i hijaluronski fileri tako posebni?

Hijaluronska kiselina je od ključne važnosti za glatku i lepu kožu bez bora. Prirodno je prisutna u našem telu i pomaže u održavanju hidratacije kože (tako što je u stanju da veže i do 500 molekula vode), održava tonus i mladalačku čvrstoću kože i neutrališe štetne slobodne radikale. Sa protokom vremena proizvodnja hijaluronske kiseline opada, što rezultira borama i opuštenom kožom. 

Hijaluronski fileri mogu usporiti znakove starenja i doprineti zdravijem i mlađem izgledu kože. Ovi biorazgradivi gelovi, koji se nakon nekoliko meseci tope u tkivu, bazirani su na hijaluronskoj kiselini i zbog toga retko prave alergijske reakcije. 

Šta se sve može podmladiti i ulepšati hijaluronom?

Hijaluronski fileri se mogu plasirati u sve delove lica i podmladiti lice, vrat, popuniti i osvežiti usne, konturirati obraze, jagodice i bradu, popuniti bore na čelu, oko očiju, usana, u korenu nosa, nazolabijalne brazde.

Ukoliko su aplikovani od strane lekara koji poznaje anatomiju lica, u zoni podočnjaka, srednjeg dela lica ili jagodica, hijaluronskim filerima se za 20-ak  minuta može zategnuti lice, korigovati “viseći obrazi”, popraviti linija podbratka i vratiti svežina i jedrina obrazima. A moguće je podmladiti i šake i dekolte, ukloniti podočnjake, kao i popuniti sitne ožiljke.

diva hijaluron

Kako da znate da su vam hijaluronski fileri potrebni?

Ako mislite da su vam određeni delovi lica izgubili čvrstinu, volumen i mladalačke konture ili se osećate nesigurno u svoj izgled, onda su hijaluronski fileri najverovatnije pravi izbor za vas. Posebna prednost hijalurona ogleda se u tome da je njegova primena moguća čim se primete prve bore, jer kada su u samom začetku njihovo produbljivanje se mnogo lakše sprečava.

Hijaluronske filere zapravo možete koristiti i pre nego se znakovi starenja pojave.

Za koje starosno doba se hijaluronski fileri preporučuju?

Fileri su efektni u svim starosnim dobima! Kroz povećanje atraktivnosti, popunjavanje usana i korekciju asimetrije prolepšavaju lice kod mladih, dok kod starijih nadoknađuju izgubljeni volumen i ublažavaju duboke bore. Dakle, kod mlađih služe kao preventivno sredstvo za očuvanje mladosti, dok kod starijih pružaju vidljiv lifting efekat. 

Takođe, za hidrataciju i povećanje elastičnosti kože u svim uzrastima koriste se i skin boosteri, posebno dizajnirani hijaluronski fileri za poboljšanje kvaliteta kože ali bez dodavanja volumena.

Kada se zapravo može početi sa hijaluronskim filerima?

Hijaluronski fileri su efikasni čim se pojave prve bore jer nadoknađuju prirodni hijaluron u koži čineći je punijom, hidriranom i zdravijom. Međutim, lekari specijalisti poliklinike Diva preporučuju da se sa ulepšavanjem lica i usana hijaluronskim filerima ne započinje pre 20. godine, kada se zapravo završava rast kostiju lica. Nakon tog perioda, hijaluronski fileri su idealni za konturiranje jagodica, korekciju proporcija lica, popunjavanje usana i slično.

U poliklinici Diva prepustite se suptilnim i elegantnim promenama!

bogdanović mladeži

Pozovite Polikliniku Diva i zakažite pregled, besplatne konsultacije ili proceduru na telefone +381 63 338 334 i 011 32 42 841.

Lekari specijalisti poliklinike Diva na 3 adrese:

Kosovska 34,

Njegoševa 19a, Slavija i

Bulevar Zorana Đinđića 125d, Novi Beograd.

Autor fotografija: Andreja Damnjanović