PAKETIĆI SA PEČURKAMA I KREM SIROM

Za sve ljubitelje slanog testa naša ogromna preporuka su ovi paketići sa pečurkama i krem sirom. Izgledaju veoma privlačno, ukusni su, a i zanimljivi za pravljenje.

paketići sa pečurkama

Sastojci:

250 grama kora za pitu
300 grama svežih šampinjona
3 mlada luka
200 grama krem sira
2 kašičice mlevene crvene paprike
1 jaje
50 grama badema
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

U tiganju, na šporetu, na zagrejanom ulju pržimo sitno isečen beli deo od tri mlada luka. Dodamo šampinone isečene na tanke listove, sitno isečene bademe, posolimo, pobiberimo i promešamo.

Kada tečnost ispari, sklonimo tiganj sa šporeta, dodamo sitno isečen peršun, mlevenu crvenu papriku, promešamo i sadržinu preručimo u sud sa krem sirom. Mešamo dok se sastojci ne sjedine.

Nauljenom kuvarskom četkom premažemo prvu koru, a zatim je isečemo na četiri jednaka dela. Na svako parče kore nanesemo po jednu kašiku fila.

Izmućenim belancem, pomoću kuvarske četke, premažemo krajeve filovanih kora. Četiri kraja kore sjedinimo u sredinu formirajući paketiće. Krajeve paketića premažemo izmućenim belancem da se zalepe.

Isti postupak ponovimo sa svim paketićima i poređamo ih u tepsiju obloženu kuvarskim papirom. Pečemo 20 minuta na 220 stepeni.

Ispečene paketiće poređamo na tanjir za serviranje i dekorišemo grančicama francuskog peršuna.

Prijatno!