NEPRESTANO PLJUCKANJE PO ŽENAMA

Osvrni se malo, jer ta ista „babetina“ se budi u cik zore hodajući polagano na prstima spremajući doručak, vježba, sređuje se za posao…

Piše: Žana Alpeza

žana alpeza

Baba
Babetina
Babuskara

Pogrdno i drsko bezobrazno!

Koji još naziv nećemo čuti dok se izgovaraju ovakve pogrdne riječi. Još samo nedostaje da ih stavimo u leksikon novih riječi.

babetina

Koje „babetine“ o čemu pričaju ovi ljudi? To su žene koje su u fazi cvjetanja u svim poljima ovog života.

  • Ta baba bolje izgleda negoli ove u dvadesetima, jer što su njima četrdeset i koja
  • Ta baba ima više titula negoli bili koji akademik
  • Ta baba je ugodna, izdržljiva, brižna, blista iznutra
  • Ta baba je podnijela teret velik kao deset Himalaja

A vi idioti što ste bez imalo stida i srama pod ovim podnebljem bilo da si žena ili muškarac dozvolili da jednu ženu ovako nazivate, ne preostaje Vam ništa već da zajedno sa Titanicom potonete od srama!

Pa šta je drugo nego baba vidiš li kako se ispod vrata koža „smežurala“, nema tu više žene. Sve iznad četrdeset i neke su babe i točka. Nemaju one što tražiti više, zadnji voz im je već pri kraju pruge. Šta će ta babetina na društvenim mrežama? Nema ona šta oblačiti miniće, i zatezati onaj šlauf od stomaka. Izgleda kao strašilo iz filma Čarobnjak iz Oza.

I tako dalje…

I tako dalje…

Neprestano pljuckanje po ženama koje su dobile „etiketu“ da su žene iznad četrdeset godina postale u 21. stoljeću babe ! Gdje smo to kao društvo otišli u nepovrat da jednu ženu koja je pojam čovječanstva bez obzira na godine svrstali u tzv. „babologiju“. Ništa joj se ne prašta, na stubu je srama, bilo da je pošla na fitness, otkrila novi hobi, počela se baviti jogom, počela se odijevati mlađe, družiti se više, izlaziti, istraživati, putovati.

NE, i NE, njoj to nije oprošteno, ona je babuskara koja hvata neki tamo voz koji je pri kraju, hvata neke krivine, hoće da izgleda mlađe, hoće ovo, hoće ono!

A šta je s muškarcima? Njima je sve oprošteno! Pola glave sijedih, druga polovina k’o avionska pista, pivski trbuh, prostata ko’ slapovi Niagare. NE, to je sve prihvatljivo jer je MUŠKO! Kraj i točka.

Osvrni se malo, jer ta ista „babetina“ se budi u cik zore hodajući polagano na prstima spremajući doručak, vježba, sređuje se za posao, a kuća čista kao paus papir. Osvrni se malo, jer ta ista „babetina“ je odgojila tvoju djecu, unuke, ostavila Božji pečat. Osvrni se malo, jer ta ista „babetina“ oko sebe stvara takav ugođaj topline, pozitivne atmosfere, a to nigdje ne možeš naći. Osvrni se malo, jer ta ista „babetina“ je spremna da pokrene planine i mora zbog mira u kući.

Osvrni se…

Osvrni se…

Volim babe i uvijek stajem u njihovu obranu. I sama ću to jednog dana biti i biću ponosna na svoje godine, bore, i sve što sam postigla!

Besmrtne babe!