DROPS OF GOD (Božije kapi)

Francusko japanska serija Božije kapi za sve ljubitelje vina i one koji hoće nešto da nauče o vinima. Inteligentna dramska serija o vinu koju ćete odmah zavoleti

Serija za sve ljubitelje vina i one koji to hoće da postanu. Spremite kvalitetno vino i malo sira i pršute i uživajte u ovoj seriji.

japansko francuska serija o vinu - Božije kapi Drops of God APPLE TV+

Zaboravite na kokice dok gledate Drops of God – „Božije kapi“, jer vam sigurno neće biti do njih već do vina.

Popićete bar boca kvalitetnog vina dok odgledate ovih 8 epizoda ali ćete biti srećni i zadovoljni i zbog vina koje ste popili i zbog serije koju ste pogledali.

Imao sam problem sa suprugom dok smo gledali seriju jer je ona htela da je bindžuje u nizu od po 3 do 4 epizode (i da pijemo vino dok gledamo), s obzirom da je priča stvarno zanimljiva, dok sam ja hteo da je gustiramo natenane, da uz svaku epizodu popijem dve čaše kvalitetnog vina i odem mirno na spavanje.

Jer, videćete, nateraće vas priča da otvorite sebi kvalitetno vino i da ga polako pijuckate.

——

U pitanju je francusko japanska koprodukcija, jedna zanimljiva priča koja vam se od prve epizode do kraja postepeno razotkriva u svim slojevima i detaljima. Pratićete je sa pažnjom. Priča je jednostavna – čuveni profesor koji se bavio vinima i ima ogromnu kolekciju skupih vina je preminuo i ostavo je testament ko će naslediti njegovo bogatstvo i neprocenjiva vina.

Njih dvoje se takmiče, francuskinja i japanac, a u seriji ćete videti zašto baš oni. Njihovi zadaci su vezani za istraživanje vina i moraju da reše zagonetek sa vinima.

Medjutim, ono što je dodatna vrednost cele priče je ono što se u seriji priča o vinima, i kako se postepeno i elegantno dele jednostavne lekcije o vinima i filosofiji istog. Mnogo toga se duhovito pomene o prepoznavanju vina, vinarima i vinskim regijama.

Jedino prva epizoda ima jednu vrstu napetosti i nadrndanosti, gde ništa nije jasno, radnja ide sporo, možda nekome bude dosadna, ali izdržite, posle sve postaje brže i šarmantnije.

I za promenu, u seriji Božje kapi nema nasilja, krvi, brutalnosti, nema nasilno umetnutih inkluzivnih elemenata, nema devijantnosti, nema horora, nema super moći i paranormalnog, nema ničega što bi izgledalo nastrano ili gnusno. Normalna serija za normalne ljude koji vole vino ili će ga tek zavoleti.

U pitanju je jedan lep i osmišljen scenario sa vinom u glavnoj ulozi i normalnim stvarima koje će vam „držati pažnju“ bez ikakvog spektakla za oči.

I na kraju, kao lep završetak filma, saznaćete zašto se serija zove Božije kapi.

Već znate? Sačekajte kraj :-)

P.S. Ko nema Apple TV+ mora seriju tražiti preko torenta.