NAGRADA DRAGANI STOJANOVIĆ

Prestižno priznanje „Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije“ uručeno je na Šestoj regionalnoj konferenciji nastavnika u Banja Luci.

Profesorka srpskog jezika i književnosti Prve beogradske gimnazije Dragana Stojanović dobitnica je priznanja „Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije” na šestoj regionalnoj konferenciji nastavnika iz država sa prostora bivše Jugoslavije koja je nedavno održana u Banjaluci pod sloganom „Svet obrazovanja briše granice”.

najbolji nastavnik

Dragana Stojanović kaže da je između više od nekoliko stotina prijavljenih vaspitača, učitelja, nastavnika i stručnih saradnika izabrano, na osnovu strogih kriterijuma, njih 28 iz svih zemalja bivše Jugoslavije da ponesu titulu Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije.

„Ovo prestižno priznanje uručeno mi je u periodu od 4. do 7. aprila na Šestoj regionalnoj konferenciji nastavnika iz država sa prostora bivše Jugoslavije u Banja Luci u organizaciji Asocijacije najboljih nastavnika bivše Jugoslavije koja svojim delovanjem i radom okuplja lidere obrazovanja iz regiona, a sa ciljem da se promoviše nastavnička profesija u najboljem svetlu, da se entuzijasti umreže i rade ono u čemu su najbolji, a to je obrazovanje i vaspitanje budućih generacija”, kaže Stojanović.

Navodi da titula nosi simbolični naziv Najbolji nastavnik, mada se pod tim nazivom misli na sve one koji čine douniverzitetsko i univerzitetsko obrazovanje, a kreirana je po ugledu na titulu Global Teacher Prize, najveću globalnu nastavničku nagradu.

„Asocijacija najboljih nastavnika bivše Jugoslavije nije samo obrazovna mreža nastavnika i direktora, već je čuvar mira u regionu jer ruši stereotipove koji su nastali u poslednjih 29 godina”, rekla je Stojanović.

Dodaje da je boravak u Banaluci, zahvaljujući izuzetnoj organizaciji i predusretljivosti domaćina, bio izuzetan i da je stekla utisak da svi koji su prisustvovali sa prostora bivše Jugoslavije imaju zajednički cilj – obrazovane i duhom snažne generacije mladih ljudi.

Izvor: Tanjug