SAVETI ZA BOLJU I BRŽU PRODAJU

Od jednostavne želje da kupite sebi noviji i moderniji automobil pa sve do toga da se želite rešiti vozila koje više ne zadovoljava vaše potrebe, razlozi prodaje motornog vozila mogu biti raznoliki.

Međutim, bez obzira na motive, sigurno je da želite inkasirati što veću svotu novca. Stoga, ako planirate prodaju četvorotočkaša i zanima vas kako da povećate vrednost polovnog automobila, pročitajte narednu listu preporuka.

vrednost polovnog automobila

Poliranje automobila

Ukoliko se na farovima ili limariji vozila nalaze sitna oštećenja u vidu ogrebotina ili pak nedostatka finalnog sloja laka, ne zaboravite da odvezete vaš automobil na poliranje. Ovim potezom ćete povratiti fabrički sjaj te značajno povećati vrednost vašeg vozila. Ukoliko želite da  dodatno oduševite potencijalnog kupca, uz podrazumevanu auto opremu možete prodati i specijalne alate ili paste za poliranje.

Nove gume

Neretko se dešava da vlasnici koji žele prodati svoj polovan automobil, potpuno zaborave da provere pneumatike. Kako je ovakav stav izuzetno pogrešan, preporučujemo da dobro ispitate stanje vaših guma, te da sve nedostatke sanirate na adekvatan način. Kupovina novog seta guma može biti korisno rešenje, pogotovo zbog toga što će značajno uticati na vizuelni izgled vozila. Potrudite se da uz letnji set, nabavite i komplet zimskih pneumatika. Ovo će se definitivno dopasti potencijalnim kupcima. 

Felne i ratkapne

Naravno, sa novim setom guma ćete moći otići još jedan korak dalje, te obezbediti nove felne ili ratkapne. Dobro istražite tržište te nastojite da odaberete savremene modele.  

Krovni elementi

Montirani krovni nosači ili koferi će predstavljati veliki plus za sve potencijalne kupce koji planiraju putovanja sa društvom ili porodicom. Međutim, svakako treba razmisliti da li će se ovi krovni elementi uklopiti uz ostale linije vozila. Ako smatrate da će ova nadogradnja naružiti vizuelni izgled vozila, savetujemo da odustanete na vreme.

Nabavite nove komponente

Nema boljeg načina da povećate vrednost vašeg polovnog automobila od nabavke novih komponenti. Alternator, kvačilo, svećiće i akumulator su delovi koji se najčešće kvare na polovnim automobilima, pa su izvesne šanse da će mehaničari prvenstveno ispitati njihovo stanje. Naravno, ono što se podrazumeva, jeste da posetite uglednu mehaničarsku radnju i poslušate svaku preporuku stručnjaka.

U slučaju da živite ili boravite u prestonici, ponudu potrebnih delova za vaše vozilo možete istražiti na linku auto delovi Beograd.

Kožne navlake za sedišta

U slučaju da kupac prilikom gledanja automobila zatekne pocepana ili izgrebana sedišta, sigurno će pomisliti da niste adekvatno održavali vozilo, te sasvim izvesno odustati od kupovine. Zato bi, ukoliko su sedišta u nešto lošijem stanju, pravovremeno trebalo nabaviti nove presvlake. Što se tiče dezena i materijala, na raspolaganju ćete imati nekoliko jedinstvenih opcija, a naš savet je da odaberete crne kožne navlake. Ovaj materijal je podložan restauraciji, što svakako možete navesti kao dodatnu prednost vašim kupcima.

Navlaka za volan automobila

Uz kupovinu novih presvlaka za sedište, možete da razmotrite i nabavku navlake za upravljač automobila. Ovakva kupovina svakako neće značajno smanjiti vaša sredstva za ulaganje, a može i te kako uticati na izgled enterijera. Finalna odluka je na vama.

Nabavite nove patosnice

Kupovina novih patosnica je ulaganje koje se uvek isplati. Auto patosnice dolaze u velikom broju oblika i veličina, a na vama je da dobro istražite dostupnu ponudu. Gumene ili pak tekstilne auto patosnice će, zbog udobnosti i fleksibilnosti materijala, kao i privlačne cene, definitivno biti jedno od najboljih rešenja.

Obratite pažnju na sitnice

Nekolicina kupaca će biti oduševljena i najmanjim sitnicama, pa preporučujemo da kabinu vozila opremite i naizgled ne tako važnim dodacima. U grupu takvih dodataka najčešće spadaju ugradni punjači, držači za čaše i holderi za telefone, a vi možete pronaći još nekoliko interesantnih gedžeta.

Izbegavajte brzu vožnju

Pridržavanjem ovog saveta možda nećete nužno povećati vrednost vašeg četvorotočkaša, ali je činjenica da će bezbedna vožnja svakako stopirati ili ublažiti pad njegove cene. Dakle, maksimalno izbegavajte sportsku vožnju kako biste sačuvali vaše auto komponente. Nadamo se da će vam ovaj tekst biti od pomoći! Srećna prodaja.