NARODNA SLANA TORTA

Bilo koja slana torta, a koja se obično priprema za neke važne i velike proslave, obično se pravi od kora oblande. U tome ne zaostaje ni ova narodna slana torta, koja je zaista raj za oči i usta.

slana torta

Sastojci:

1 pakovanje oblandi
4 skuvane šargarepe
300 grama šunkarice
3 zelene i 3 crvene pečene paprike
400 grama majoneza
3-4 kašike ajvara
200 grama krem sira
3-4 lente pršute
400 mililitara kisele pavlake
50 grama crnih maslina
150 grama kačkavalja
50 grama kapulica
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Oblande isečemo na polovine po dužini. Šunkaricu i skuvane šargarepe isečemo na kocke. U sud sa krem sirom dodamo dve kašike pavlake, posolimo, pobiberimo i promešamo.

Dobijenom mešavinom premažemo prvu oblandu. Na fil stavimo drugu oblandu. Oljuštene paprike isečemo na kocke, dodamo preostalu pavlaku, posolimo, promešamo i fil nanesemo na drugu oblandu. Na fil stavimo treću oblandu koju premažemo mešavinom isečenih šargarepa i polovinom pripremljenog majoneza. Stavimo četvrtu oblandu koju premažemo mešavinom preostalog majoneza i kockicama šunkarice. Na fil stavimo petu oblandu koju premažemo ajvarom. Sitno izrendanim kačkavaljem oblepimo stranice torte.

Na četiri kraja torte stavimo po jedan list peršuna na koje stavimo po tri polovine kapulica.

Masline isečemo na polovine i poređamo na dva kraja torte. Od lenti pršute formiramo cvet i stavimo na sredinu torte. Dekoraciju završimo sa dva lista peršuna oko cveta.

Prijatno!