REALNA FIKCIJA

BMW, Folksvagen i Yugo zvuče zajedno kao nespojiva kombinacija, ali evo kako bi izgledao ovaj „monstrum“ da je proizveden.

Kada se ukrste BMW E30 (poznatiji kao „kockica“), Golf GTI i Zastavin Yugo dobija se automobil sa slike.

bmw yugo

Kockica je dobila niz atraktivnih izvedbi uključujući i one karoserijske te je s punim pravom ušla u legendu.

Neki su ipak mišljenja da je nedostajala i jedna kompaktna Hatchback izvedba ili barem coupe koji bi vukao na Alfu Sprint.

Abimelec Design nam sada nudi pogled na upravo jedan takav predlog. Prema njihovoj objavi inspiraciju pronalaze u različitim automobilima tog doba poput Volkswagena Scirocco, ali i nama puno bližeg i poznatijeg Yugo automobila.

Razvučen u pravi liftback, ovaj automobil pokazuje neke nesavršenosti poput razmaka između prednjih vrata i blatobrana, pa i prevelikog razmaka između osovina. Ipak, ovakav bi se model na kraju mogao sasvim dobro kotirati.

Bio bi zanimljiva opcija svima kojima je limuzina nedovoljno praktična, a karavan nedovoljno atraktivan. Jedino bitno bi bilo da ostanu zadnji pogon, opcija šestocilindričnog motora, kao i prepoznatljiv branik.

Na renderu možemo videti zamišljeni 125i koji bi pokretao M20 2.5-litarski motor sa 170 KS. Time bi bio itekako žestoka konkurencija pomenutom Golfu GTI.

Izvor: Index.hr