OKRENIMO SE JEDNI DRUGIMA

Ovogodišnja pesma i spot „Vaskrse Spas naš“ realizovani su po blagoslovu oca Gerasima i imaju za cilj da u radosti praznika činimo dobra dela.

Pesma „Vaskrse Spas naš“ urađena je prema tekstu Vladike Nikolaja Velimirovića i naslanja se na tradiciju koju preko dve decenije neguje akcija „Obnovimo sebe – podignimo Stupove“, iz koje je kasnije proistekla akcija „Voli – Glas Srbije“, koja je ujedno organizator ove vaskršnje akcije.

vaskrse spas naš

Muziku za pesmu „Vaskrse Spas naš“ potpisuje Ana Ivanović, a izvođači iz najrazličitijih muzičkih žanrova (rok, pop, opera i etno) dali su svoj muzički pečat i doprinos.

Među njima su grupa Skuti, Nenad Milosavljević (grupa Galija), Aleksandar Cvetković (Tropiko bend), Slobodan Radanović, Кatarina Božić, Aleksa Nedeljković, Jovana Zukanović i grupa Zlatnik, Marijana Šovran, Tamara Šustić, Tamara Miličić, Irena Radulović i brojni drugi. Učešće su uzeli i deca iz hora veoranuke OŠ „Кralj Petar II“ (Beograd) i Liturgijska sekcija OŠ „Akademik Milenko Šušić“ i SŠ „Dragačevo“ (Guča).

Audio snimanje realizovano je u studiju Dejana Aksića, a miks i mastering radio je Miroljub Džimi Todorović. Režiju spota potpisuju Sara Milanović i Ana Ivanović, dok je direktor fotografije Vladimir Vidojević. U spotu se pojavljuju i brojni glumci, među kojima su Viktor Savić, Đorđe Кreća i Ana Maljević, a u realizaciji snimanja pesme i spota učestvovalo je preko 150 učesnika.

Ovogodišnja vaskršnja pesma i spot realizovani su po blagoslovu oca Gerasima i imaju za cilj da se u radosti praznika, okrenemo jedni drugima, da budemo podrška onima kojima je to neophodno, činimo dobra dela i kroz molitvu i sabiranje čuvamo tradiciju, negujemo ljubav i vrline.