GOVEĐI JEZIK SA SOČIVOM U SOSU OD KISELOG MLEKA

Ko je sklon da eksperimentiše u kuhinji i uvek proba nešto novo i neobično, naša preporuka je da pripremi goveđi jezik u sosu od kiselog mleka sa prilogom od sočiva. Sigurno ćete biti oduševljeni krajnjim ishodom.

goveđi jezik

Sastojci:

2 goveđa jezika
125 grama sočiva
2-3 grančice bosiljka
peršun
150 mililitara kisele pavlake
200 mililitara kiselog mleka
2 lovorova lista
500 mililitara vode
pola kašičice kima
2 češnja belog luka
1-2 kašike vinskog sirćeta
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

U šerpu sa vodom, na šporetu, stavimo jedan češanj belog luka, dva lovorova lista, posolimo i stavimo jezike da se kuvaju 60 minuta.

U šerpu sa sočivom, na šporetu, sipamo vodu. Dodamo češanj belog luka, posolimo i pobiberimo. U blender stavimo grančice peršuna i bosiljka i izmiksamo. Dodamo pavlaku, kiselo mleko i izmiksamo. Sos preručimo u sud. Dodamo kim i promešamo.

Izvadimo skuvane jezike iz šerpe, oljuštimo ih i isečemo na parčad. Šerpu sa skuvanim sočivom sklonimo sa šporeta. Dodamo sirće, sitno isečen peršun i promešamo.

Jednu stranu činije za serviranje ukrasimo listovima spanaća i zelene salate. Zatim na jednu stranu činije serviramo sočivo, a na drugu stranu stepenasto poređamo parčad jezika. Prelijemo sosom od kiselog mleka. Dekorišemo polovinama čeri paradajza i listovima vlašca.

Prijatno!