LEGENDARNA PRIČA

„I play Rocky“ je novi film koji će ispričati priču o tome kako je Silvester Stalone snimio prvi naslov o Robertu Rokiju Balboi daleke 1976. godine.

Novi film pod naslovom „I play Rocky“ trenutno je u pripremi i biće ponuđen potencijalnim kupcima na nadolazećem sajmu Filmskog festivala u Kanu, koji počinje sledeće nedelje.

i play rocky

Radnja prati siromašnog glumca sa delimično paralizovanim licem i govornom manom koji u tri dana napiše scenario za film koji veliki studio želi da kupi, ali on odbija da ga proda, osim ako ne dobije glavnu ulogu.

Naime, producenti su zaista hteli da Rokija glumi Džejms Kan, ipak Stalone nije hteo da odustane.

Upornost mu se i te kako isplatila. Stalone je odbio da uzme 350.000 dolara za scenario, ali je pristao na ponuđenih 35.000 i dozvolu da glumi Rokija Balbou. Kao što je poznato, film je postao najveći filmski hit. Snimljen je za 1.2 miliona dolara, a ostvario je više od 117.2 miliona dolara dobiti. Imao je i deset nominacija za Oskara i osvojio je tri nagrade, uključujući i onu za najbolji film.

Prema izvorima, u toku je proces odabira glumaca, te se aktivno traži osoba koja će glumiti Stalonea. Zasad nije poznato hoće li i na koji način on biti uključen u ovaj projekat.

Izvor: Index.hr