UZBUDLJIVA AVANTURA

Porodični animirani film jednostavno nazvan „Garfild“ već je svojim trejlerom osvojio obožavaoce širom planete.

Gotovo 20 godina nakon izlaska prvog igranog filma, omiljeni narandžasti mačak Garfild, koji voli lazanje, vratio se na veliko platno u režiji Marka Dindala.

garfild

U novoj komediji, nakon što se Garfildov divan, opušten i sit život s Džonom i Odijem potpuno promeni kad ga poseti njegov otac Vik, on mora da krene u avanturu u kojoj će naučiti nešto potpuno neočekivano.

Porodični animirani film jednostavno nazvan „Garfild“ već je svojim trejlerom osvojio obožavaoce širom planete, i to uglavnom zbog Krisa Prata, koji je Garfildu pozajmio glas. U originalu su glasove, pored njega, likovima dali Semjuel L. Džekson i Hana Vedingam. Scenario ovog animiranog filma potpisuje nagrađivani Dejvid Rejnolds, a rediteljsku palicu drži Mark Dindal.

Na veliku radost najmlađih, „Garfild“ je sinhronizovan i na srpski jezik, a glas mu je pozajmio glumac Gordan Kičić, dok je njegovog oca Vika oživeo Marko Kon. U sinhronizaciji su učestvovali i Ognjen Radivojević, Tamara Dragičević, Stefan Vukić, Nikola Jelić Mikri i Srđan Jovanović.

Kad je počeo da crta i piše Garfilda, Džim Dejvis je iza sebe imao devet godina rada na stripovima i nadao se da će mu priča o lenjom i samoživom, ali nadasve inteligentnom mačku konačno doneti pravi uspeh. Nakon što su ga odbili u nekoliko agencija, strip je debitovao 19. juna 1978. i posle samo tri godine, Garfilda je redovno objavljivalo više od 850 novina, a do 2002. imao je više od četvrt milijarde čitalaca širom sveta i trenutno drži Ginisov rekord kao najrasprostranjeniji strip.

Film „Garfild“ prikazuje se u bioskopima širom naše zemlje od 23. maja.