Josip Bošnjaković

* * *

Twitter-Logo

Pre izvesnog vremena se činilo kao da ni jedan novi projekat iz domena društvenih mreža neće moći da zaseni fenomen zvani Facebook. Twitter postoji već 3 godine ali u poslednje vreme doživljava pravu revoluciju. Šta je to što tih 140 karaktera čini posebnim i kako ih iskoristiti za svakodnevno poslovanje?

Network

Twitter je veza sa potrošačima, klijentima, zaposlenima, partnerima kao i svima koji utiču na vaše poslovanje. Svakodnevno i pre svega kvalitetno ’’twitt’’-ovanje širi vašu mrežu.

Brzina

S obzirom da nemate ograničenja o sadržaju koji twitujete, u vrlo kratkom roku možete veliki auditorijum informisati o novoj usluzi ili proizvodu, puno brže nego ostalim metodama informisanja.

Brainstorming online

Pre lansiranja bitnog proizvoda, web aplikacije ili bilo kog drugog sadržaja možete zatražiti mišljenja od svojih follow-era i time preduprediti mnoge potencijalno nevidljive nedostatke.

Sastanci

Twitter pomaže u organizovanju instant/informal sastanaka.

Branding

U trenutku kada online brendiranje preuzima primat u komunikaciji, Twitter, kao veza sa ostalim segmentima inbound marketinga, čini ključ za pozicioniranje vaše kompanije.

Sve u svemu

Uopšteno gledano, Twitter, ukoliko je pravilno inplementiran u strategiju celokupnog poslovanja, može da predstavlja moćnu alatku i akcelerator vašeg poslovanja.

Follow me 48x48 @jbosnjakovic