ANTIVAKSERI

Koliko je štetna vakcina i zbog čega? Da li postoji homeopatska vakcina koja potire delovanje vakcine?

 

U svetu postoji snažan pokret protiv bilo kakve vakcinacije – kontroverza vakcinacije. Mnogi pojedinci, stručnjaci, organizacije, pokreti i pojedine verske grupe odbijaju primanje bilo kakve vakcine.

Posebno je zanimljivo kod svinjskog gripa da je svega 5% Nemaca primilo vakcinu svojom voljom, da je većina Nemaca odbila vakcinu za grip A H1N1, i da je zbog toga njihova država počela da traži kupca za 2 miliona jedinica vakcina koje imaju viška, što bi moglo da se desi i nama.

Naši političari bi rekli „od viška ne boli glava“ali zato možda zadnjica zaboli u ovom slučaju.

Homeopatska Antivakcina za poništavanje delovanja Vakcina

I dok nas vlasti ljubazno, odgovorno i predusretljivo pozivaju telefonom da se vakcinišemo, počev od malih beba, penzionera, vojnika i svih ostalih, hajde da razmotrimo ko to i zašto od neposlušnih gradjana pacijenata neće da primi vakcinu.

Vakcina (ili cepivo) je biološki preparat koji sadrži specifične antigene koji se aplikuju se sa ciljem indukovanja aktivnog imunskog odgovora radi sprečavanja razvoja bolesti. Najčešće se primenjuje kao preventivna mera infektivnih oboljenja, ali se mogu upotrebiti i nakon izlaganja antigenu. Pokazano je da predstavljaju najefikasniju specifičnu profilaktičku meru infektivnih oboljenja.

Smatra se da je upotreba vakcina (vakcinacija), uz nespecifične mere prevencije (kao što su higijenske mere, industrijski razvoj itd.) i otkriće antibiotske terapije, zaslužna za smanjenje udela infektivnih oboljenja među uzrocima smrti kod ljudi. Na početku 20. veka su infekcije bile vodeći uzrok smrti (između 30 i 60%), a na kraju 20. i početku 21. vekaimaju udeo između 3 i 5%. Procenat dece mlađih od pet godina u kupunom broju umrlih je smanjen sa 30,4 na 1,4. Uz pomoć vakcine su 1979. godine iskorenjene iz populacije velike boginje, što je bio prvi slučaj eradikacije neke bolesti ljudskom intervencijom

Najčešći razlozi za odbijanje vakcinacije bilo koje vrste su:

1. štetni efekti same vakcine – reakcija na vakcinu: autizam, neplodnost, fras

2. narušavanje prirodnog svojstva imuniteta: alergije, slabosti, infekcije

3. strah od zavere farmaceutske industrije – štetni sastojci u vakcini, živa, merkurijum

4. verski razlozi – unošenje stranog tela u biće čoveka

5. nepoznavanje dugoročnih posledica vakcinacije – šta nakon deceniju ili dve, genetske mutacije

Pominje se još kod aktuelne globalne vakcine za „svinjski grip“ i svojstvo da ista svojim materijama utiče na smanjenje nivoa inteligencije kod stanovništva i da modelira psihološko ponašanje pacijenata.

Takve teorije su najzastupljenije u Americi ali ih ima i kod nas. Nisu dokazane i spadaju u domen špekulacija.

HOMEOPATSKA ANTIVAKCINA

Homeopatija je alternativni način lečenja i nedokazana nauka kojom se leči i engleska kraljica i njena porodica (koja inače živi u idealnim uslovima, na svežem vazduhu i u cveću, zaštićena i pažena, balansirano hranjena zdravom i probranom hranom, pod stalnim nadzorom lekara).

U svojoj praksi homeopatija lečenja ima jedno od metodoloških pravila u nekim slučajevima, da se pre početka lečenja pacijenta, isti oslobodi dejstva već primljenih vakcina. To se sprovodi tako što se pacijentu da lek – antidot ua vakcinu koji neutrališe štetno dejstvo na imunitet već primljenih vakcina, pošto mnoge od njih deluju kroz ceo život. To je homeopatska antivakcina.

Protivotrovi (antidoti) su supstance koje sprečavaju ili poništavaju dejstvo otrova. Mogu delovati na jedan određen otrov (specifičan protivotrov) ili na više otrova (nespecifičan). Neki protivotrovi su istovremeno i otrovi, pa se moraju pažljivo koristiti.

Da bi jedan protivotrov bio efikasan, mora delovati brzo i mora, sam po sebi, biti dovoljno bezopasan za upotrebu.

Homeopate smatraju da svaka primljena vakcina narušava i trajno menja naš prirodni imuni sistem i našu vitalnu silu, a pošto se cela doktrina homeopatije bazira na dobrom funkcionisanju originalnog imuniteta i vitalne sile, to tu nema mesta vakcinama.

Dobijanjem takozvane leka antivakcine poništavaju se efekti prethodno primljenih vakcina i vaš imuni sistem se vraća na početno stanje – resetuje se. Doduše, to ne znači da ćete posle toga biti zdravi kao dren i nepobedivi, jer je vaš imunitet zapravo složeni sistem koji zavisi od mnogih faktora i pre svega vitalne sile, koja sama može biti značajno slabija iz raznih razloga.

Zato nastavak homeopatskog lečenja podrazumeva pokretanje i ojačavanje vaše urodjene vitalne sile drugim homeopatskim lekovima.

U Americi koja je najviše izložena vakcinacijama, posebno dece, najčešće se deci nakon primanja vakcine od strane angažovanih roditelja i alternativnih doktora daju homeopatske antivakcine da bi se umanjili štetni efekti vakcinacije, jer postoji bojazan oko pojave autizma i slabijeg razvoja deteta, po verovanju homeopata i naturalista. Homeopatska antivakcina treba da deluje preventivno da ne dodje do sloma imunog sistema zbog vakcinacije.

Ne znamo da li je neko pokazao ili dokazao dejstvo antivakcine, i šta to u praksi znači. Da li to znači da se osoba posle antivakcine može zaraziti tuberkulozom na primer, ili je to samo energetsko sredjivanje organizma, a bacili TBC-a i dalje teku našim venama i čuvaju nas od bolesti.

Takodje, nije jasno da li antivakcina može da neutrališe teške metale kao što su merkurijum i živa iz našeg organizma koji putem vakcine dospevaju u telo i tkiva. To svojstvo ako postoji, rešilo bi probleme trovanja teškim metalima mnogih ljudi koji su tome izloženi.

thuja homeopatski lekPoznatiji homeopatski lekovi antivakcine su Sulfur i Tuja, ali problem kod homeopatskih lekova je što oni moraju da se prepisuju u odnosu na pacijenta, jer svaki je pacijent priča za sebe, zbog konstitucije i karaktera, svako dobija i različit lek i različitu koncentraciju leka, i na kraju što treba imati dobrog homeopatu, a to je vrlo, vrlo retko kao i kod svih drugih alternativnih disciplina.

Postoji sumnja u domet homeopatije, jer u praksi nije dokazala takvu uspešnost kao dometi klasične medicine, iako je u nekim zemljama kao što je Engleska, Nemačka, Austrija i Švedska, priznata za deo zvanične medicinske prakse koju pokriva zdravstveno osiguranje. Dosadašnja istraživanja efikasnosti homeopatije su kontroverzna i dele naučnu javnost. Postoji mnogi mitovi o homeopatiji od kojih su mnogi pogrešni.

Ako niste znali homeopatija je priznata i kod nas kao zvanična medicinska praksa uz uslov da se njom mogu baviti samo lekari u ovlašćenim ordinacijama. To će reći ako lekar ima interesovanje da se bavi homeopatijom i istu izuči, može da se i zvanično bavi tom praksom. Svi ostali entuzijasti i samoproklamovani iscelitelji podpadaju pod sankcije zakona za bavljenje homeopatijom i ne smeju se baviti istom.

Cela priča oko vakcinacije je i dalje vrlo aktuelna, pa smo hteli nekim čitaocima da damo uvid i u ovu vrstu teorija. Sigurno je da će mnogi kojima su misli uspaničene, i koji su kolebljivi, dobiti još jednu dodatnu informaciju i mogućnost.

Doduše, ni dugoročni efekti homeopatije nisu dokazani ni ispitani, situacija je skoro ista kao kod vakcine, stim da su homeopatski lekovi banalne i sigurne materije – skrob, voda, alkohol, jedino ostaje pitanje energetskog čačkanja po organizmu tim lekovima.

Budite oprezni i dobro se informišite o svemu. U svakom slučaju, tema je interesantna i zavredjuje pažnju.