Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Čovek Nauka

Nikola Tesla i spiritizam – šta nam je ostavio naučni genije … #2

Dr Velimir Abramović


 

Nikola Tesla i spiritizam

Spiritizam kao modni pokret spajanja nauke i onostranog sveta nije zaobišao ni Nikolu Teslu

 

Eskperiment Nikole Tesle sa lampom Nikola Tesla i spiritizamPokušavajući da rekonstruišem Teslin društveni život, koji je bio vrlo bogat, njegove veze sa uticajnim ljudima tog vremena, otkrio sam da su mu lični prijatelji bili iz kruga engleskih spiritualista, velikih naučnika koji su pokušavali da naucno dokažu egzistenciju duše umrlih ljudi i posle smrti,  egzistenciju duše van tela – spiritizam. To su bili Vilijem Kruks, čovek koji je 1915 – 1918. godine vršio dužnost predsednika Royal Society of  England, a još u XIX veku bavio se spiritualizmom kao naučno teorijskim saznanjem i spiritizmom kao tehnikom održavanja kontakata sa umrlim osobama.

Preko 40 godina Kruks je eksperimentisao i neki od čuvenih medijuma bili su opisani u njegovim naučnim radovima, kao što je to Daglas Houm, čovek koji je bio u stanju da telekinetički svira harmoniku, zatim, da levitira i najzad, bio je u mogućnosti da smanjuje težinu tela, za šta postoje mnogi dokazi u Kruksovim eksperimentima. Vilijam Kruks je bio inače eksperimentalni fizičar prvog ranga, poznate Kruksove cevi zapravo su prve katodne cevi, dakle pre Lenardovih i Roendgenovih cevi, zatim izumitelj spintariskopa, sprave za prebrojavanje radioaktivnih čestica u gasovima. Bavio se hemijom i pronašao element Talijum.

Drugi naučnik bio je Oliver Lodž, takođe Teslin prijatelj iz engleskog spiritualističkog kruga koji je kao rektor univerziteta u Glazgovu pisao udžbenike iz fizike koji se i danas smatraju najboljim srednjoškolskim udžbenicima. Oliveru Lodžu sin je poginuo u Prvom svetskom ratu i on je sa njim koristio spiritizam, po sopstvenim rečima održavao je redovnu komunikaciju.

Treći je bio Lord Kelvin, koji se bavio teozofijom i bio uveren da etar postoji. Bili su to Teslini lični prijatelji kao i tri američka predsednika, Teodor Ruzvelt, Vilijam Harding i Vudro Vilson. U svoje vreme Tesla je vrlo često izlazio na naslovnim stranama New York Times-a i ni najmanje nije bio usamljen. Utoliko je neobičnije što je danas u ovakvoj meri zaboravljen. U Srbiji Tesla takodje nije naročito cenjen od stručnih ljudi. Elektrotehnički fakultet u Beogradu nije dao niti jedan doktorat ili magistraturu, pa čak ni diplomski rad, na osnovu proucavanja Teslinog dela.

Ali, Tesline ideje bude mastu na Istoku. Nedavno je u emisiji na drzavnoj ruskoj televiziji, emitovanoj za svih petnaest casovnih zona Rusije,  jedan od najvecih ruskih akademika, Ribakov, govorio o tome kako je iskljucivo objasnjenje za Tungusku katastrofu 1908. godine zapravo test Tesline kule Vardenklif izgrađene na Long Ajlendu, koja je bila u stanju da celokupnu planetu zemlju uhvati u rezonantno kolo, jer je tako bila i konstruisana. Ruski naučni novinar Pravdivcev otišao je u kongresnu bibilioteku u Eksplozija u Tunguziji - opseg dejstvaVašington i pronašao podatak da je Tesla poslao u martu 1908. godine svog asistenta Šerfa u Kongresnu biblioteku u Vašington da trebuje detaljne karte Sibira, posebno Tunguzije, a eksplozija se dogodila 30. jula u sedam sati i sedam minuta i uzrok je do danas ostao nepoznat iako su Rusi detaljno ispitivali mesto navodnog udara komete ili ledenog meteorita ili kako je to Pjotr Leonidevič Kapica pretpostavio vrlo malog parčenceta anti-materije koje je uspelo da prođe kroz atmosferu.

Početkom XX veka sa razvojem kvantne mehanike i relativističke teorije Tesla je na izvestan način izašao iz fokusa zvanične svetske nauke i praktično je preostalih 38 godina (1905-1943) do smrti u Njujorku, radio u potpunoj usamljenosti razvijajuci sopstvenu teoriju materije, sopstvenu teoriju prostora, i vremena i onoga što je on, po Aristotelu, zvao – luminoferozni etar, dakle, prameterije, materie prima iz koje nastaje sva druga ’teška masa’.

U međuvremenu odbio je poziv i Lenjina i Staljina da ode da radi u Sovjetski Savez, gde su mu nudili bajkovite uslove, a nije održavao naučne kontakte ni sa Srbijom jer tu nauka prosto nije bila na tom nivou da bi joj Tesla bio od pomoći.

Redovni član srpske akademije nauka postao je tek sa punih osamdeset godina (1937) na predlog Đorđa Stanojevića i to tek posle trećeg glasanja. Ali, Tesla za to nije mario, iz jednostavnog razloga što je bio ne izvan politike i izvan društva, nego iznad njih. Nije se interesovao za bilo kakve počasti ili slavu koju bi mu donelo priznanje njegovog istorijskog rada.

Istražujući obiman materijal koji je Robert Uth prikupio za film o Tesli i koji nažalost zbog intervencije televizije SBS koja je otkupila film i poslala svog montažera da izbaci sav relevantan materijal iz konačne verzije – nije ušao u ono sto je došlo do publike, otkrio sam da je 1942. godine u jesen, dakle svega nekoliko meseci pred smrt, Tesla napisao predgovor za knjigu tadašnjeg potpredsednika Amerike, Ruzveltovog potpredsednika, Henrija Volasa, koji je bio levičarskih uverenja i koji je napisao knjigu The Age of The small man (Doba malog čoveka).

Pošao sam tim tragom i otkrio da je Henri Volas 1934. godine bio ministar poljoprivrede Amerike, što je u Americi velika funkcija i da je tada bio učenik cuvenog ruskog misticnog slikara Nikolaja Reriha, jednog od osnivača Ruskog kosmizma i vrlo visokog teozofa. Vazan je podatak da su Rerih, ezoterik masonske provenijencije i ministar Henri Volas, 1934. i 1935. godine zajedno putovali Mongolijom, Srednjom Azijom i stigli čak do Mandžurije u Kini, jer je Rerih pokušavao da osnuje sopstvenu državu od Tibeta, Mongolije i delova Altaja, kao i delova starih Himalajskih kraljevstava. Ovo mu nije uspelo zbog Staljinove intervencije kod Ruzvelta koji je Rerihu ukinuo podršku za taj poduhvat. Međutim, kao mističnu odmazdu, Nikolaj Rerih je Henriju Volasu predložio da se promeni revers dolara, dakle, da se na dolar unese crtež piramide sa svevidećim okom, veliki pečat SAD kao i drugi znaci koji se i danas tu nalaze. Do 1934. na reversu novčanice od jednog dolaru je pisalo samo ’one’. Za knjigu Rerihovog učenika Volasa, Tesla piše pogovor. Kako se to desilo, to nisam uspeo tačno da utvrdim, ali pretpostavljam da je ta veza išla dvostruko, preko ruskog masona Paje Radosavljevića i američkog masona i Teslinog sestrića – Save Kosanovića, koji je na kraju čitavu Teslinu zaostavštinu preneo kao lično nasleđe, dakle, kao sopstvenu imovinu u Srbiju i na taj način lišio Ameriku njenog tehničkog osnivača.

Iako je bio građanin Amerike od 1884. godine, po Teslinoj smrti 1943.g, njegovi naučni radovi smešteni su u Biro za imovinu stranaca. Ovo zvuči besmisleno kada se zna da Tesla rođen1856. godine u državi Austriji, u delu naseljenom Srbima, dakle u državi koja 1943. godine nije postojala u istom obliku i nije imala istu teritoriju. Čudnim prebacivanjem Tesline imovine u biro za strance  legalizovan  je inace  ilegalni transfer njegovih stvari u Beograd.

Sava Kosanović - Teslin rodjakSam Sava Kosanović radio je u diplomatiji kraljevine Jugoslavije a zatim se približio Titu i partizanima i kasnije bio i ambasador Titov u Americi i takođe Ministar spoljnih poslova. Sava Kosanović je aktivno pripadao organizaciji Američkih masona i čak je sačuvan njegov govor u masonskoj loži u Koloradu, i nalazi se danas u Teslinom muzeju. Poznato je da su Henri Volas i Sava Kosanović napisali tekst Tesline podrške Titu, koji je Tesla samo neznatno redigovao i zatim potpisao. U to vreme direktor FBI bio je čuveni Edgar Huver kome je Henri Volas bio neposredni predpostavljeni. I Sava Kosanović takođe je radio za FBI i  kao takav je postao član Titove zapadne grupe za podršku. U tenutku Tesline smrti koja je bila u periodu od 5-7 januara 1943. godine Sava Kosanović nije kontaktirao Teslu. Zašto?

On je 5-og januara pošao u hotel New Yorker kod Tesle, međutim, zaustavila ga je policija na ulici i tražila mu dokumenta. Imao dokumenta, ali agenti su rekli da ona nisu u redu i da moraju  da ih provere i odveli su Kosanovica u pritvor iz koga je pušten 7-og januara ujutru. Iz zatvora, Kosanović je otišao u svoj hotel da se istušira s namerom da odmah posle toga ode kod Tesle. Dok se tuširao, stekao je gosta, Mirka Markovića, takođe zanimljivu ličnost, generala koji je kasnije završio i kao staljinista na Golom otoku, a u to vreme je u Pitsburgu bio glavni urednik lista Slobodna Reč, koji je finansirala Kominterna. On je neočekivano, verovatno po nalogu, doputovao iz Pitsburga avionom u Njujork, i tako se desilo da zajednički Sava Kosanović i Mirko Marković odu u Teslin hotel. Tamo su već zatekli policiju koja je fotografisala Teslinu sobu, ali i sve Tesline stvari, još uvek netaknute. Tesla je imao apartman u kome je u jednoj sobi bila njegova labaratorija a u drugoj je spavao radio teorijski. U labaratoriji je bilo mnogo prototipova raznih aparata. Na očigled Mirka Markovića i Save Kosanovića došla su tri manja vozila iz  Pentagona i sve aparate iz sobe su odneli vojnici a takođe i tehničke crteže koji su bili A3 formata i veći i nalazili se u spavaćoj sobi  u velikom namenskom ormanu.

Taj mozda i najvažniji deo zaostavštine nikada nije došao u Beograd. Moja pretpostavka je da ako je neko hteo da nastavi Teslin rad i posle njegove smrti, onda je naravno idealno bilo da se kompletno njegovo naučno nasleđe zvanično prebaci na mesto na kome će ono biti sahranjeno bolje nego Titanik na dnu okeana. Jer niko se posle 1952.g., uključujući naš Elektrotehnički fakultet, Akademiju nauka, pa čak i slobodne istraživače nije ozbiljno bavio arhivom. Od 1956. godine do danas ta arhiva je još uvek nesređena i nedostupna javnosti u celini, na zahtev se stalno izdaju jedna te ista poznata dokumenta i tako je vec decenijama.

Pomenuti Mirko Marković koji se tako iznenadno umešao u stvari Teslinog nasleđa takođe je veoma čudna ličnost. Prijatelj Hemingveja, još iz Španskog građanskog rata, gde je bio komandant „Americke internacionalne brigade Džordž Vašington“, pri kojoj je Hemingvej bio ratni dopisnik, i posle je odlazio na Kubu kod Hemingveja. Kada se vratio u Beograd, Tito ga je konfinirao na Goli otok. Po odsluženoj kazni bio je profesor političke ekonomije na Pravnom fakultetu sve do smrti i ostavio zanimljive memoare.

Nastaviće se …

. . .

Prvi deo texta o Nikoli Tesli

Treći deo texta o Nikoli Tesli

.

123 komentara

 • nastaje nova planetarna religija iz nauke, koja će zameniti postojeće folklorne religije kao što su hinduizam, judaizam, budizam, hrišćanstvo, islam…

  Duh Božje reči menja izraz, menja oblik u našem vremenu… postaje naučan u najužem smislu obnovljene duhovnosti u scijetističkom društvu… Uvodjenje hipoteze vremena u fiziku omogućiće Novu Duhovnu Civilizaciju

  Logos, Sveti Duh i Alah…su jedno isto

 • Velimire ja sam cvrsto uvjerena da je tvoje objasnjenje tacno. ne znam ko je ovaj ALI, ali vjerujem da je najavio upravi to sto ti kazes, jer je ocigledno da on prica o jednom Bogu svejedno kako ga koji narod zove i ocigledno je da je on na strani kako sam skontala svih vijera koje vjeruju u jednog Boga i da nam najavljuje upravo taj dolazak o kome ti pricas. ne razumijem se puno u fiziku i slicne nauke ali vjerujem da je tako

 • ćovek je automat klosmičkih sila (Tesla)…i Ali je kanal, kao i svi mi…čovek je automat kosmičkih sila sa čulima koja rade na bazi sinhroniciteta i NAJVIŠOM, ODNOSNO NAJDUBLJOM SVEŠĆU koja je automatska, urodjena, identična sa svešću osnovne beskonačnosti Sveta…nazivam je neprekidnošću (glavno svojstvo beskonačnog) i znam da ostaje i posle smrti… VREME POJAVA KAO I BIĆA JE CIKLIČNO I PROLAZNO, ALI KOSMIČKO VREME, NEPREKIDNA SADAŠNJOST JE VEČNA…

 • Sveti Nil Mirotočivi – O POSLEDNJEM VREMENU

  „… I sve će to biti posledica toga što će Antihrist uspeti da zagospodari svima i da postane vladar cele vaseljene i što će tvoriti čudesa i neverovatna znamenja. On će uz to dati poročnu mudrost nesrećnom čoveku, tako da će ovaj načiniti takva otkrića da može jedan čovek sa drugim da razgovara sa jednog kraja zemlje na drugi. Tada će ljudi leteti po vazduhu kao ptice i prošećaće morskim dubinama kao ribe. I kada sve to dostignu, bedni ljudi će u udobnosti provoditi život, ne znajući, nesrećnici, da je to – obmana Antihristova. A on će, zlikovac, zahvaljujući čovekovoj sujeti tako usavršiti nauku, da će to ljude skrenuti sa puta i privesti u neverovanje u postojanje Troipostasnoga Boga.

  Tada će Sveblagi Bog, videći pogibao roda ljudskoga, skratiti dane radi onih malobrojnih koji se spašavaju, jer će Antihrist hteti da sablazni, ako je moguće, i izabrane… Tada će se iznenada pojaviti Mač kazne i ubiće Opsenara i sluge njegove. “

  http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apokalipsa/Poslednja-Vremena.htm

 • Zar u Bibliji opisano vaskresenje Hristovo nije dokaz da Bog nema ništa protiv postizanja fizičke besmrtnosti čoveka sredstvima nove, duhom prožete i oplemenjene nauke? Zar je samo Isus Hristos Božji sin, zar ne čujemo kako nam On, i upravo On, kaže: Ne samo ja, Isus – svi su ljudi Božja deca!
  Naše je da savremeno artikulišemo vidovitu devetnaestovekovnu teozofsku misao o dolazećem spoju nauke i religije, misao koja će u fizici uskoro dati fantastične eksperimentalne rezultate u istraživanju vremena, prostora, svetlosti i teške mase. Ali se ovo može postići samo na jedan način: shvaćenom i ponovljenom, ali i unapredjenom Teslinom tehnologijom. Za početak , neophodno je u fiziku uvesti dokazivu Hipotezu Vremena.

 • za NIKO, nemam pravo da odgovaram vise ni na jedan komentar ali pristajem na kaznu jer mozda ti ovim pokazem svjetlost u tami koja se nadvija nad nama i bude mi oprosteno.
  u pravu si u nekim stvarima ali postoji nesto sto ne znas i nisi procitao ili procitala u tekstu o dolazku covkjeka 555.

  antihrist (peta anomalija) dolazi da nas unisti sa vojskom koja se zovu dzini ili (sejtani) vojska koja je ljudima ovakvim kakvi jesu neunistiva i on ne dolazi da zavodi to je radio proteklih nekoliko hiljada godina ON BRATE ILI SESTRO DOLAZI DA NAS UNISTI jer je radi covjeka protjeran sa najljepseg mjesta u univerzumu. ljudi da bi se odbranili moraju se ujediniti u jednu religiju i postati jedinstveni. ta religija ce postovati samo JEDNOG I JEDINOG STVORITELJA GOSPODARA SVIH SVJETOVA.

  ti ljudi koji ce se ujediniti oni nece pricati kao ti, oni nece sjedeci posmatrati unistenje i cekati da im stvoritelj na osnovu nicega pomogne. Oni ce se boriti i moliti stvoritelju da im dadne snagu da se bore protiv antihrist(peta anomalija) i njegove vojske ali borba nece poceti dok ne dodje covjek koji je rodjen na ovom svijetu i koji ima zadatak da zajedno sa njma odrzi civilizaciju dok ne dodje posljednji poslanik i unisti (petu anomaliju)
  taj covijek ce biti ravnopravan svim ljudima i on nece biti nikakav vodja, ni prorok. On ce se moliti stvoritelju bas kao sto mu se danas mole svi pripadnici monoteistickih religija ali on je osoba koja koja ce iz proslosti dobiti poruku na kojoj pise kako se otvara peti element (kojim se samo jedan covjek sluzio na ovoj planeti i samo je on znao kako se pokrece i ne samo to taj covjek je rodjen upravo zato radi pokretanja petog elementa ali je i sam bio svijestan da ga je anomalija prebacila u drugo vrijeme radi sto veceg unistenja covjecansta i njegova svijest mu je stalno govorila da je rodjen u pogresnom vremenu) zato je on ostavio poruku, ne zna se dali je ta poruka zapisana ili ostavljena u vremenu ali je kljuc otvaranja onog sto je na samom pocetku odbrane civilizacije najbitnije a to je otvaranje petog elementa kako bi unistenje bilo sto minimalnije i kada se otvori on ce se podjeliti cjeloj civilizaciji kako bi bili ravnopravni u porbi protiv dzina i pete anomalije. kad bi ti rekao broj dzina koji su vec tu i cekaju kraj materijalizacije antihrista (pete anomalije) toj uzas nebi imao kraja. rekao sam u tekstu prije civilizacija ce ponjeti breme svog unistenja jer je krenula pogresnim putem i to nije prvo unistenje, prije ovoga su bila jos cetri. mnogi ce izgubiti zivote ali nova religija ce se moliti i poslje odredjenog vremena njihove molitve ce im biti uslisene tako sto ce im u pomoc od stvoritelja ( prije samog dolazka posljednjeg poslanika) biti poslani andjeli (meleci) da se bore zajedno sa njma protiv dzina. dzini (sejtani) su stvoreni iz vatre a andjeli (meleci) iz svjetlosti. peta anomalija ili antihrist ce biti unisten od ruke COVJEKA POSLJEDNJEG BOZIJEG POSLANIKA. a do tada civilizacija se mora braniti sama.
  ko hoce ovo da prihvati neka prihvati a ko nece rekao sam jos u prvom tekstu i ponoviti cu opet nije potrebno da vjerujete u ovo jer to ce te doziviti.

  MOLIM SE STVORITELJU DA MI OPROSTI I DA NAM SVIMA OPROSTI GRJEHE, USLISI MOLITVE I DA NAS SACUVA SMUTNJE IBLISOVE KOJA NEMA KRAJA JER NJEGOVA SMUTNJA JE ONA KOJA SALJE DIREKTNO U PAKAO

 • cijeli dan sjedim i citam i gledam stvari o Tesli i sad mi je sve kristalno jasno i ALI hvala ti, hvala i tebi Velimire jer sam pronasla dosta stvari gdje si ti pojasnio neke stvari o Tesli i promjenili ste moj pogled na cjeli svjet. svjesna sam da je bez Tesline nauke covjecanstvo osudjeno unaprjed na propast i sad mi je jasno zasto Teslu niko nije svatao jer je bio rodjen u pogresno vrjeme a sad znam i razlog zasto je tada rodjen, i znam da je ovaj sotona ili kako ga ti ALI nazivas peta anomalija uradio veliku smutnju i radi je jos uvjek jer toliko se ljudi odupire nauci koja nam moze spasiti zivote i koja ce na kraju to i uraditi. istoriju poznajem bolje od fizike i znam koliko su pojedine religije svjesno sakrivale naucna dostignuca i znam da to jos uvijek rade ali se pitam zasto? jeli im u cilju unistenje covjecanstva ili smo mogli da zivimno u miru i skladu sa prirodom i njenom harmonijom bez njenog unistenja kako je Tesla govorio. ne mogu da pojmim sta smo propustili i u sta smo se uvalili a mogli smo poci pravim putem samo da su nasi pretci razumjeli ovog velikog naucnika ali nazalost vidjela sam i objasnjenje zasto se sve desilo tako i hvala Ali i Velimire. Tebe sam Velimire vidjela na monogim klipovima i emisijama koje su postavljene na internetu i veoma mi je drago, nadam se da cu i Alija vidjeti, barem se nadam. jasno mi je da govori istinu jer vidim sta se u svijetu dogadja, svi ti ratovi, ubijanje djece i neduznog naroda, velike nepravde i da je to zlo sve jace i jace. nek nam je Bog svima na pomoci

 • Velimire ja sada idem i prenosim ti rjeci koje su namjenjene samo tebi.
  znamo da je sadasnjost samo nasa i nju nam osim stvoritelja NE MOZE ODUZETI NIKO. postoje ljudi koji su usli u tolike zablude ovozemaljske da njihova cula vise ne primaju nista kosmicko oni su ispali iz kontiniuma i za to ce im suditi onaj koji je najveci i svemoguci onaj koji im je podario zivot a oni su ga prodali zabadava. teska vremena dolaze i ne odustaj od svoje namjere jer ta namjera je svrha tvog rodjena. Znas da svaka biljka ili drvo, svaki organizam bio on mikronske velicine ili velicine najveceg stvorenog bica, kap vode pa i jedno zrno pjeska voljom naseg svemoguceg stvoritelja u ovom trenu mogu utjecati na buducnost ali nemoj zaboraviti da je sadasnjost prepustena samo nama, njome cinimo i buducnost i proslost. Pricaj o istini ovozemaljskoj jer ce neki koji su odlutali vratiti se na pravi put a ti ces nagradjen za to biti ali ima onih koji su odsjeceni od kosmosa oni su zalutale duse prepustene iblisu i radit ce sve da sakriju istinu ali ne brini, istina je samo jedna i ona ce uvjek tu. Ti se kloni takvih ljudi i ne upadaj u diskusije sa njma, sta god da ti kazu tvoj osmjeh ce ih vratiti tamo gdje pripadaju. NEK JE STVORITELJ SA TOBOM I JEDNOM CES ME VIDJETI I ZNAT CES DA SAM TO JA
  A L I sluga gospodnji i glas sadasnjosti

 • Dragi velimire abramovicu, izgleda da ste stekli utisak da sam nekakav vjerski fanatik…

  Na Zemlji vladaju određeni fizički zakoni. Zahvaljujući Tesli, koji je poznavao većinu tih fizičkih zakona, mnogi od nas danas žive kao u Raju. Elektro-magnetni motor, naizmjenična struja, telekomunikacije… su proizvod rane faze Teslinog rada. Ne mogu ni da zamislim koliko će čovječanstvo napredovati (u najpozitivnijem smislu), kada zvanična nauka bude priznala postojanje Nehercijanskih Teslinih talasa. Besplatna energija, besplatne komunikacije, besplatno liječenje (možda i fizička besmrtnost), kontrola vremenskih prilika, kontrola vremena, teleportacija, kontrola reinkarnacije, neće biti ratova… Možda i najvažnije, svi ljudi na Zemlji će postati dobri.

  Međutim, ovdje postoji jedan nedostatak. Da bi se sve ovo postiglo, potrebni su uređaji. Recimo, ljudi neće biti dobri zato što to žele, nego zato što će odgovarajući uređaj da podesi frekvenciju misli u njihovom mozgu! Ljudi će izgubiti mogućnost svojevoljnog odlučivanja, dara Božijeg. Ljudska duša će služiti samo kao pogonsko gorivo, kako bi se tijelo održalo u životu. Veza između duše i Svetog duha će biti potpuno prekinuta. Samo određeni broj ljudi (elita) će moći da upravlja uređajima, i imaće zaštitu od njihovog uticaja. Ti ljudi (elita) će živjeti kao u Raju, a mi ćemo biti njihove sluge i mislićemo da živimo kao u Raju.

  Sve je to lijepo i meni se zaista sviđa. Ali, Kosmos je beskonačan. Šta kada se bude desio „slučajni“ upliv neke nepoznate kosmičke energije, i kad ta energija bude poremetila važeće fizičke zakone? Uređaji više neće moći da rade! Čovječanstvo, otuđeno od majke Zemlje, će u svom prirodnom staništu biti kao riba na suvom. Dalje možete i sami da pretpostavite.

  Na to sam mislio, kada sam se usudio da citiram Svetog Nila Mirotočivog.

  Za kraj, velimir abramovic: „Zar u Bibliji opisano vaskresenje Hristovo nije dokaz da Bog nema ništa protiv postizanja fizičke besmrtnosti čoveka sredstvima nove, duhom prožete i oplemenjene nauke?“

  Isus Hristos je vaskrsao BEZ KORIŠĆENJA UREĐAJA.

 • bravo NIKO cestitam na konstataciji necega sto ja koja skoro pa veze nemam o fizici smijem se i razmisljam kolika je stvarno ljudska zabluda.
  NIKO ti ne shvatas da je civilizacija pred propasti,i hocemo li sjediti i cekati da propadnemo ili ce mo pokusati nesto poduzeti?
  kompletnom dosadasnjom fizikom smo sami sebe doveli do propasti i haman pa nam je ostalo jos samo malo vremena do konacnog unistenja a ovaj NIKO prica STA BI BILO KAD BI BILO a veze nema da ce mu mozda smrt pokucati sutra na vrata kao i meni i bilo kome drugom. mislim da je stvarno vrjeme da se svi probudimo i krenemo a ne da sjedimo, cekamo propast i pricamo O BUDUCNOSTI

 • Ovo sam nocas pronasla u nekoliko svetih knjiga i spisa, kaze SVE STO JE STORENO NA ZEMLJI STVORENO JE RADI COVJEKA I DOZVOLJENO JE DA SE SLUZI TIME, U NEKIM PISE DA JE CJELI UNIVERZUM I SVE U NJEMU STVORENO RADI COVJEKA. mislim da je samim tim dopusteno covjeku da se sluzi svim onim sto nece narusavati zemaljsku i kosmicku ravnotezu na cemu se Tesla kako sam razumila i bazirao i svi njegovi patenti i pronalazci.
  a o kakvom uplivu energija ti NIKO pricas. mislim voljela bi da mi pojasnis jer ni sami ne znamo kakve nepoznate energije vec postoje na ovoj nasoj planeti pored naravno nasih fizickih zakona. mislim mozda ti znas koje su to energije na nasoj planeti i univerzumu pa bi stvarno voljela da cujem odgovor???

 • Draga mery,

  Nema potrebe da se brineš. Teslino vrijeme će svakako doći.

  Evo, samo za tebe, odlomak iz Kremanskog proročanstva, koji govori o naftnim bušotinama (oko kojih danas ratujemo), današnjoj zvaničnoj nauci i Nehercijanskim Teslinim talasima:

  „Busice ljudi bunare u zemlji i iz njija vaditi zlato koje ce sve okretati te im davati svijetlost, hitrinu i snagu, a zemlje ce tugom proplakati jer ce na njojzi samoj biti mlogo vise zlata i svijetlosti, no u utrobi njenoj. Boljece je rane od tijeh rupetina.
  Umjestio da kose i plaste ljudi ce kopati svudje, dje treba i dje ne treba, a te ce sile biti svudje oko njih, samo sto nece umijeti da zbori i da im kazuje: „Daj, uzmite me, zar ne vidite da sam tuj, svudje oko vas. Tek poslje mnogo ljeta, ljudi ce se sjetiti ove sile prave, pa ce vidjeti kakvu su ludost cinjeli sa tijem svojim rupetinama. Bice te sile i u samijem ljudima, ali ce proci podosta vremena da je oni doznaju i upotrebe. Tako ce covjek zivjeti dugo, mlogo dugo, a da nece umijeti da sam sebe pozna. Bice mlogo raznijeh mudraca koji ce preko svojijeh knjiga misljeti da sve znaju i da sve umiju. Oni ce biti velikacka prepreka da se do ovijeh doznanja dodje, a kade se sve to dozna i spozna, ondakar ce ljudi uvidjeti u kakvoj su zabludi bili, slusajuci ove njiove mudrace… Kad se to budne zgodilo, ljudi ce se kajati sto to prije nijesu doznali, jerbo je to doznanje sasvijem prosto“.

 • Dragi moj NIKO nikad ne bi porekla necije prorocanstvo ali ne kazem da bi ga prihvatila. nisam citala to prorocanstvo ali evo cim ti ovo napisem to ce mi biti prvi zadatak ali jedna recenica mi je veoma poznata (Tako ce covjek zivjeti dugo, mlogo dugo, a da nece umijeti da sam sebe pozna. Bice mlogo raznijeh mudraca koji ce preko svojijeh knjiga misljeti da sve znaju i da sve umiju) koja stoji u prorocanstvu i koja je skoro pa identicna onoj recenici koju sam vidjela u tri svete knjige monoteistickih religija i jos u nekoliko svetih spisa gdje se spominje unistenje naroda koji su zivjeli i po 1000 godina i koji su imali svoje i zive idole (mudrace) i idole u obliku statua. koristili su razne energije koje nisu opisane ( sve u vremenu prije dolazka potopa) svi ti narodi su unisteni ne radi koristenja energija nego radi obozavanja vise bogova, cinjenja nepravde, bluda… ne znam koliko si upucen u prorocanstva ali reci cu ti da prorocanstvo nekad ne znaci sta ce biti to moze da bude i slika onoga sto se desilo, to su mnogi proroci govorili da nekad ne znaju dali su vizije koje vide vec bile ili trebaju doci. Upravo zato ja u prorocanstvima puno ne dajem znacaj ali ih nikako ne osporavam.
  to je jedna solucija a postoji i druga da je prorocanstvo istinito. ako jeste dali mislis da oni ljudi koji ne budu u zabludi sotoninoj da ce svi sjedjeti i posmatrati sta sotona radi ostalim ljudima. ja sam prva koja bi krennula u rat protiv njega ali kako Niko moj dragi kad on i njegova vojska NISU LJUDI to mi svi znamo koji smo procitali svete knjige a to nam i ovaj ALI gore kaze. Moramo naci nacin da mu se suprotstavimo mi koji vjerujemo u boga jer ocigledno da je sotonina moc sve veca i jaca ali kako da mu se suprotstavimo ovako krhki, nejaki, razjedinjeni i jos uvjek vodimo ratove izmedju sebe? mozda se ti ne zelis suprotstaviti njemu ali ja zelim i vjerujem da ih ima jos ljudi koji zele.
  Sustina je a to pise u svakoj svetoj monoteistickoj knjizi da je bog unistavao narode radi njihovih grjijeha koje je narod cinio a koje je Bog striktno zabranio. Vjeruj mi da nauka u svrhu dobrocinstva ne pretstavlja grjeh i moje pitanje tebi glasi jesuli drevni narodi koji su poznavali razne vrste energija unisteni radi poznavanja nauke ili radi onog sto pise u svakoj svetoj knjizi zasto su unisteni. i ono sto je zanimljivo hoces li mi reci kako su narodi koji su zivjeli prije 8000 hiljada godina napravili stonhendz tacno na mjestu krizanja ley linija (energetskih linija ) ili mozda kako su egipcaniprije 5000 godina znali da naprave keopsovu piramidu tacno na krizanju energetskih linija i mnogi drugi narodi su pravili svije hramove i svetilista na krizanju tih linija sigurno su mozda imali svi aparate ih pronasli??? postoji samo jedno objasnjene da im je sotona rekao za to. i upravo zato su svi unisteni ali mi imamo drugu opciju koja koja nam je navedena i data u posljednoj svetoj knjizi koja nam kaze da se sluzimo naukom i da je unapredjujemo u svrhu covjecanstva do ponovnog dolazka Isusa.

  dragi moj Niko ja ne znam u kojoj ti zabludi zivis ali istoriju veoma dobro poznajem i reci cu ti ono sto ne znas a to je takodje sustina.
  od dolazka naseg Isusa prije 2000 godina pa do danas najvise ratova i najvise ljudi je izgubilo zivot u ime religije. najveca zvjerstva, ubijanja djece, silovanja, klanja, hiljade i hiljade ratova U IME RELIGIJE koja to apsolutno zabranjuje. NIKO ako si vjernik bilo koje monoteisticke religije tvoja sveta knjiga ti takvo nesto zabranjuje i meni i bilo kome drugom, pa zasto su onda vodjeni ratovi? odgovorit cu ti i to; SOTONA cini i pretstavlja ljudima stvari koje nevaljaju dobrim i ljudi se prepustaju NJEMU a zasto? zato sto im sotona izokrene um i mterijalne stvari im pretstavi da su bolje od duhovnih pa ljudi preko religije umjesto da traze duhovno oni traze materijalno i moderni ratovi moj Niko dragi su isto to samo ne vise u ime vjere nego kako ti kazes nafte. a to je sve sotonina zabluda ljudima koji ne vide dalje od nosa. pa jeli to nafta jedino pogonsko gorivo? Niko moj dragi mi smo u krajnjem stadiju propasti cvivilizacije i to vidi i djete malo. Da su svi ljudi okrenuti religiji svi bi bili braca i sestre i ratovi nebi postojali. a zamisli sad uz to i spoj nauke koja nam je od Boga dozvoljena. upravo zato je Tesla bio jedinstveni genije i upravo zato je sotona odradio svoj posao jer da nije, sotona bi vec bio unisten.
  sada imamo priliku da mu se odupremo kako treba, ljudi su stvoreni da ne prave izmedju sebe zablude i zvjerstva nego ih na to navraca sotona i on im umove izokrece i izopacuje.
  cvrsto vjerujem da dolazi religija koja ce imati spoj vjere i nauke i koja ce mu se suprotstaviti kako kaze gore ovaj ALI i ja prva necu sjediti i cekati da nas sotona dokrajci sto mu je i cilj hiljadama godina. Isus nam je pricao kolike nam on zablude pravi da se ubijamo i da mrzimo jedni druge ali nam je rekao da ce se i vratiti i ja vjerujem da ta nova religija upravo ceka njega. i glavna stvar u ovoj svoj mojoj prici je da vjerujem da Bog nece imati nista protiv istinskih i pravih vjernika koji ce se sluziti naukom kako bi se odbranili od sotone.
  toliko od mene Niko, nebih zeljela da sam napisala nesto ruzno i za tebe uvrjedljivo ako jesam unaprjed ti se izvinjavam

 • I reci cu jos nesto, zasto vjerujem ovom ALIju. upravo zato sto on sve monoteisticke religije gleda kao jednu i za nega je samo jedan bog nije bitno kako ga koja religija zove. on najavljuje dolazak covjeka koji ne cini magije i cuda i koji ce biti ravnopravan ostalim ljudima i koji ce se zajedno sa njima boriti protiv sotone i cekace ponovni dolazak Isusa. U TOME JE KVAKA. Kaze nam i za sotoninu materijalizaciju i objasnjava kako i gdje je sotona nastao i njegov razlog dolazka na zemlju ( tacno onako kako pise u posljednjoj svetoj knjizi). sotona i njegove obmane se ne mogu sluziti djelovima i tekstovima svetih knjiga. i mislim da je ALI apsolutno u pravu kada kaze da je sotona hiljadama godina obmanivao ljude i da sada dolazi sa svojom vojskom da nas unisti. ALI nam ne obecava nista i nista nam ne daje i nista ne trazi za uzvrat i upravo zato mu ja vjerujem takvo nesto ne moze biti slucajno i od sotone ili sotonine zablude. kaze, ko hoce nek prihvati ko nece to ce dozivjeti. ne znam da je iko ikada izgovorio ili napisao takvu recenicu, pa eto toliko od mene

 • samo za mog dragog NIKO
  kakve slucajnosti i podudarnosti, mozda da ovo prorocanstvo citamo svi u kome se u jednom djelu spominju oni koji ce se suprotstaviti sotoni. ja ti dajem samo kraj a ti nadji pocetak…

  1 I Pokaza mi rijeku vode života, bistru kao kristal, koja je izlazila od prijestolja Božjega Janjetova.

  2 Nasred ulice njegove i s obje strane rijeke drvo života, koje rada dvanaest plodova, dajući svakoga mjeseca svoj plod; i lišće od drveta lijek je narodima,

  3 I više neće biti nikakva prokletstva. I prijestolje Božje i Janjetovo bit će u njemu, i sluge njegove klanjat će mu se.

  4 I gledat će lice njegovo, i ime njegovo bit će na čelima njihovim.

  5 I noći više neće biti, i neće trebati svijetla od svjetiljke, ni od svijetla sunčanoga, jer će ih obasjavati Gospod Bog, i kraljevat će u vijeke vjekova.

  6 I reče mi: „Ove su riječi vjerne i istinite. Gospod Bog proročkih duhova poslao je anđela svojega, da pokaze slugama svojim, što treba brzo da bude.

  7 I evo, dolazim brzo. Blagoslovljen je onaj, koji drži riječi proročanstva ove knjige!“

  8 I ja, Ivan, čuo sam i vidio ovo. I kad sam bio čuo i vidio, padoh pred noge anđelu, koji mi ovo pokaza, da mu se poklonim;

  9 I reče mi: „Nemoj, jer sam i ja sluga kao i ti i brada tvoja proroci i oni, koji drži riječi knjige ove. Bogu se klanjaj!“

  10 I reče mi: „Ne zapečati riječi proročanstva knjige ove, jer je vrijeme blizu.

  11 Tko čini nepravdu, neka čini još nepravdu; i tko je nečist, neka se još kalja; i tko je pravedan, neka još čini pravdu; i tko je svet, neka se još posvećuje!

  12 Evo, dolazim brzo, i plaća moja s menom, da dadnem svakome po djelima njegovim.

  13 Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Posljednji, Početak i Svršetak.

  14 Blagoslovljeni su oni, koji peru haljine svoje u krvi Janjeta, da imadnu pravo na drvo života, i da uđu na vrata u grad!

  15 Vani su psi, i vračari i bludnici, i ubojice i idolopoklonici, i svaki, koji ljubi i čini laž.

  16 Ja, Isus, poslah anđela svojega, da vam ovo posvjedoči u crkvama, Ja sam korijen i rod Davidov, sjajna zvijezda danica.“

  17 I Duh i zaručnica govore: „Dođi!“ I tko čuje, neka govori: „Dođi!“ A tko je žedan, neka dođe; i tko hoće, neka uzme vodu života zabadava!“

  18 Svjedočim svakome, koji čuje riječi proročanstva knjige ove: Ako tko što dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj.

  19 I ako tko oduzme od riječi knjige proročanstva ovoga, Bog će oduzeti njegov dio od drveta života i od grada svetoga, o kojima je pisano u knjizi ovoj.

  20 Govori onaj, koji svjedoči ovo: „Da, Ja dolazim brzo.“ Amen. Dođi, Gospodine Isuse!

  21 Milost Gospodina Isusa Krista sa svima svetima! Amen.

 • Draga mery,

  Nije lijepo što su se komentari ovog predivnog članka dr Abramovića, sveli na bezveznu prepisku između nas dvoje.

  Evo linka ka odlomcima iz Kremanskog proročanstva:

  http://www.uzice.net/kremansko/

  Inače, link sam pronašao na sajtu Gorana Marjanovića, vrhunskog čovjeka i naučnika, i jednog od najbliskijih saradnika dr Abramovića. Tako da ga možeš tumačiti bez ikakvih predrasuda.

  Evo, za tebe, i linka ka jednoj divnoj epizodi emisije Kosmos. Ubijeđen sam u to da će ti se dopasti.

  http://www.youtube.com/watch?v=6OifiMebfds

 • NIKO emisija super,
  samo znas kako kazu, kasno Marko na kosovo polje stize!
  da je ova emisija bila prije sto godina mozda bi se civilizacija i izcupala iz ovoga ali kad pogledam dokle je svjet dosao zapitam se imali povratka uopste i onda kada citam Bibliju, Kuran, Toru-Talmud-Tevrat svatim da je Bog ljepo rekao da ce mo svi otici sa ovoga svjeta i da nam je ovaj svjet samo prolazna stanica ustvari da vidi ko ce gdje da zavrsi, raj ili pakao. iskusenje do iskusenja od sotone pa ko izdrzi ide u raj a ko poklekne u pakao. ljepo je receno u svakoj svetoj knjizi sotona je tu na zemlji od svaranja prvog covjeka i da ce nam sotona u odredjeno vrjeme doci to jest da ce se iz energije pretvoriti u zivo bice onda kada (prevest cu na svoje rjeci) na zemlji bude zivo rasulo i haos. zato kazem ova emisija je super ali da je bogdom bila prije 100 godina i da je naravno prihvati dosta ljudi.
  zao je i meni sto je ova diskusija zavrsila na ovoj stranici.
  rekla sam i opet cu, neko mi je otvorio oci poslje svog ovog gledanja nepravde, ubijanja, klanja i zla koje se rasirilo kao kuga po cjeloj planetu i znam da postojimo mi koji ne prihvatamo to i koji zelimo da se odupremo tome. ne znam jesili procitao sve tekstove od ovog ALI-ja. ja kad sam procitala meni je sve apsolutno jasno, KRISTALNO JASNO. gledam u svom gradu kako sin ubija oca, kako majka ostavlja djete pored kontenera, kako cerka tjera majku da joj bude sluga a da ne spominjem sta se sve u svjetu radi.
  Dragi moj Niko u svim svetim knjigama opisuje se kraj, ovo je i vise od tog opisanog kraja. postoje oni koji misle da ce vjecno zivjeti na ovoj planeti ili da samo trebaju misljenje preusmjeriti drugacije pa ce biti bolje, da ali mislim da je to trebalo uraditi dosta prije, sad smo vec duboko zaglibili. Ovaj ALI nam je rekao sta jos preostaje, u svetim knjigama pise da poslje ubijanja sotone nije kraj ljudskog zivota na zemlji bas kao sto i on kaze nego je kraj onda gad to bog htjedne.
  gledamo u oci svojoj propasti i ja ne zelim da zatvaram svoje oci i usi i da se pozivam na kojekakve emisije i price kako ce sve to proci da trebamo samo svoje misli preusmjeriti na razmisljanje o boljem DA TO SMO TREBALI ALI DAVNO, DAVNO PRIJE kako nebi dosli do ovoga sto smo dosli.
  i dobro je rekao ovaj ALI ponjet ce mo breme unistenja radi pogresnog puta kojeg je covjecanstvo krenulo.

  Niko ti i ja se nismo razumjeli, ja Teslinu tehnologiju ne vidim kao nesto sa cime cemo se igrati i izvoditi kojekakve gluposti teleportacije, letenja, kontrole uma i ne znam ni ja sta vise je vidim bas onako kako je ovaj ALI rekao, sretstvo kojim ce se odredjeni broj ljudi spasiti od ovolikog zla koje nas okruzuje, do dolaska Isusa a koji ce sigurno doci to je zapisano i u Bibliji i u Kuranu. u obadvije knjige je opisano vrijeme i znaci koji prethode njegovom dolazku.
  opet kazem ja ne mogu zatvoriti oci i okrenuti glavu pred ovim sto se desava ja sotonu gledam kao svog neprijatelja on ce se pojaviti to je receno i ja vjerujem u BOZIJU RJEC a ne u okretanje glave pred onim sto se desava.
  toliko od mene Niko i opet ti se izvinjavam ako sam ista rekla cime bi te uvrjedila i necu komentarisati vise nista jer ne mogu nametati svoje misljenje bilo kome.
  ja sam u posljednjih nekoliko dana dobila sve odgovore koji su mi trebali bez postavljenog pitanja i ALI hvala ti jos jednom

 • dragi moj ALI ne znam ko si ti i voljela bi te upoznati vise nego ista ali evo prenosim tvoje rjeci zbog kojih mi suze naviru na oci

  JA SAM NIKO I NISTA ILI SAN I STVARNOST.
  JA SAM SAMO GLAS KOJI PRETHODI ONOMU STO DOLAZI, GLAS KOJI CE PROBUDITI ONE KOJI SU VEC ODAVNO U ZABLUDAMA OVOZEMALJSKIM, GLAS KOJI CE ONE KOJI SU NA KRIVOM PUTU POTSTACI DA SE ZAPITAJU ZASTO TO RADE, GLAS KOJI JE POSLAT DA KAZE ISTINU SAMO ONIM KOJI ISTINU OSJECAJU A NE TRAZE RAZOGE U ZABLUDAMA NA KOJE IH TJERAJU SLUGE IBLISOVE.

  JA SAM GLAS KOJI NAJAVLJUJE DOLAZAK COVJEKA KOJI PRETHODI DOLAZKU POSLJEDNJEG POSLANIKA

  pokazao si mi kako da ISTINU OSJECAM srcem a ne da je prihvatam mozgom, kojim je tako lako manipulisati, sto njijedna knjga na ovom svijetuto nije napisala i nijedan naucnik ovog svjeta se nije udostojio da kaze civilizaciji osim onih koji su u elitii koji su to vec znali. evo dosao je neko pa je rekao i meni obicnoj gradjanki ovog svjeta.
  pocela sam istinu osjecati i znam da ce ta istina doci i do ostalih obicnih gradjana i da ce mo se svi ujediniti i poci u za nas neizvjesnu buducnos ali koju nam je bog vec odredio u trenutku kada je udahnuo dusu u nas.
  Boze pomozi nam i zastiti nas od zla i ne dozvoli da do nas dodje obmana koja hara ovim svjetom, podari nam svoju svjetlost da pobjedimo tamu koja zeli da nas unisti. AMEN

 • SMRT JE KRENULA I VI JE NE MOZETE ZAUSTAVITI
  krenuli su po nasim najmilijim a vi cekajte, cekajte i cekajte dok ne uniste sve sto postoji ali tada vise necete cekati. ne prihvatate no sto vam je receno ali prihvatate ono sto ce sada doci po vas.
  ostalo je jos malo vremena samo toliko da promislite u svojim glavama sta ste mogli a niste i sta ste imali a vise necete imati.
  MOLIMO SE STVORITELJU DA NAM OPROSTI GRJRHE I UBLAZI KAZNU AMEN

  http://www.index.hr/vijesti/clanak/strasna-nesreca-u-svicarskoj-22-belgijska-skolarca-poginula-24-ozlijedjena-roditelji-jos-ne-znaju-tko-je-prezivio/604206.aspx
  http://trtbosanski.beyaz.net/bs/news/detail/svijet/14/unicef:-u-porastu-broj-poginule-djece-u-siriji/4642
  http://www.vesti.rs/Vesti/Afganistan-U-napadu-bombasa-samoubojice-poginula-djeca.html
  http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/afganistan-djeca-na-ulici-nau-mine-talibana-i-umiru-130459
  http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/afganistan-djeca-na-ulici-nau-mine-talibana-i-umiru-130459

  imate jos malo vremena dok ne pocnu potpune katastrofe UJEDINITE SE I TRAZITE ONOGA KOJI CE DOBITI KLJUC PETOG ELEMENTA ON JE TU OKO VAS SAMO GA MORATE PREPOZNATI. AKO NE MOZETE MOLITE SE BOGU STVORITELJU JEDNOM I JEDINOM, GOSPODARU SVIH SVJETOVA DA GA OTKRIJE IZ SJENKE SVOJE KOJA GA JE STITILA OD IBLISA tacnije od 1. januara 873. godine. DO DAN DANAS

  NEK JE STVORITELJ UZ SVE NAS AMEN I BUDITE ONAKVI KAKVE VAS JE STVORITELJ STVORIO, NE PREPUSTAJTE SVOJE MISLI NIKOME AMEN

 • Promijenite dio teksta koji govori o Tesli rođenom u Austriji u dijelu naseljenom Srbima. Ovo je sramotno što pišete. Srbi nisu tu naseljeni nego su odvajkada na ovim prostorima. Ako se ko doselio to su Hrvati, Šiptari, Grci i ostali. Srbi su autohtoni narod na ovim prostorima i Austrija je okupatorska država.

  Sramota je da ja moram da čitam u teksu o Tesli kako smo se doselili. Ispada da su u svjetskim razmjerama samo Srbi naseljavani i doseljavani, a svi ostali su autohtoni.

  Zaista pokvareno da se i kroz tekst o našem naučniku progurava ideja o srbima kao doseljenicima svugdje gdje smo.

  Jedina prava istina je da smo zaista doseleli, ali na Zemlju sa Oriona i Siriusa. Alo i tome drugi put

 • DRAGI SRBOLJUBE,

  POSTOJI KNJIGA SRBI PRE I POSLE ADAMA U KOJOJ SE EKSPLICITNO TVRDI DA JE ADAM CRNOGORAC SRBSKE VEROIPOVEST. SRBTVO JE RELIGIJA BAKARNOG DOBA VINČANSKE KULTURE, A NE NACIONALNOST.AUSTRIJA JE SAMO PRIVREMENI GEOGRAFSKI POJAM,VAŽEĆI DOK GLOBALNO DRUŠTVO NE UKINE DRŽAVNE GRANICE, ŠTO JE TESLA TEHNOLOŠKI VEĆ URADIO.

  KAKO KOAŽETE:Jedina prava istina je da smo se zaista doseleli, ali na Zemlju sa Oriona i Siriusa.

  ovo je nesumnjivo tačno i lako je proveriti.

  ŠTA JE SA ALDEBARANOM?

  love spiritual
  velja

Ostavite komentar

https://www.bastabalkana.com/wp-content/uploads/2019/04/Dr-Milena-Šćepanović-proktolog-hirurg-ordinacija-Proktomed.jpg
Golden Sweden Bitter GIF baner 336x280