Redakcija Bloga

* * *

„Ne radimo nedeljom!“

Kažu to grupno autori baštovani na Bašti Balkana.

I prete da će početi da štrajkuju ako budu morali da pišu postove i nedeljom. Djordje i Albahari su im otvorili svest ka novom razumevanju života. Nedeljom hoće da kose travu na travnjaku, pleve korov, obrezuju voćke, sredjuju cveće i borave u krugu porodice, imaju porodični ručak i poslepodnevnu dremku.

Uostalom, malo su plaćeni za blogovanje. U stvari nisu ni plaćeni. Osim nesigurne slave, skrivenih obožavatelja, javne filantropije i izloženosti kompjuterskim virusima, blogovanje im nije donelo ništa drugo do rad, rad i samo rad. Vreme je da se to promeni.

Poručuju da čitaocima i komentatorima pustimo neku finu muziku. Neka malo slušaju klasiku, dosta je bilo čitanja, treba da se odmore oči. U stvari, traže da pustimo melodiju koju slušamo nedeljom ujutru uz jutarnju kafu sa bračnim partnerom na terasi vikendice, kuće ili stana.

Poslušajte šta se sluša nedeljom ujutru u baštovanskim krugovima:

Johann PachelbelCanon in D Major

. . .

Medjutim, nakon opuštanja sa Kanonom i Pačelbelom, vreme je da ustanete i radite nešto korisno ove nedelje, da ne bi bili besposleni. I da bi vaš hormonalni sistem odreagovao, u saglasju sa već doživljenim, predlažemo vam da ponovo poslušate istu pesmu, ali u malo drugačijem aranžmanu. U poverenju, jedan od naših baštovana sa Bašte ovako nešto radi kod kuće. Tajno, sa svojom električnom gitarom, dok ga sunce obasjava kroz prozor njegove momačke sobe. Nećemo vam otkriti njegov identitet. Ali smo sigurni, dopašće vam se i ova verzija aranžmana kompozicije.

Misha Exal tribute

. . .