Divna Ljubojević

 

DIVNA LJUBOJEVIĆ

Crkvena pravoslavna muzika je postala voljena u svetu od kada peva Divna Ljubojević. Ona ima glas Andjela. Poslušajte.

 

Divna Ljubojević Glas andjela i crkvena pravoslavna muzika

Divna Ljubojević

Znate li ko je Divna Ljubojević? Ako ne znate, to je zaista prava šteta. Divna Ljubojević zaslužuje svaku vašu pažnju.

Zato današnji post posvećujemo duhovnom pevanju i umetničkoj tradiciji koja muzikom i glasom ljude čini boljim i plemenitijim. U tom smislu Srbija ima svetski kvalitet kojim treba da se ponosimo i koji treba da negujemo.

Ko nije slušao ili čuo pevanje Divne Ljubojević uživo ili na cd-u, može se smatrati uskraćenim i kažnjenim na neki način. Svidjala se nekome ili ne crkvena muzika i duhovne teme o kojima Divna Ljubojević peva, mora joj se priznati fantastičan glas i nebesko pevanje. Ne mali broj slušalaca širom sveta, bez obzira ne jezičke barijere, jednostavno bude zatečen i ganut kada po prvi put čuje njeno pevanje.

Divna Ljubojević je od malih nogu učila vizantijsko pevanje, stari način pevanja crkvenih pesama. Vrhunska tehnika pevanja spojena sa njenim kristalno čistim i toplim glasom od nje su stvorili nezaboravnu pevačicu. Svako ko je prvi put čuje bude zatečen. Poslušajte i vi kome i čemu se svet s razlogom divi.

Stoga, budite i vi deo boljeg i plemenitijeg sveta, aktivni, vredni i solidarni, posetite ponekad nedeljom liturgiju u Crkvi Vavedenje na Dedinju gde Divna Ljubojević uživo peva sa svojim horom, pronadjite njene pesme na internetu ili u prodavnicama i budite nagradjeni njenim pevanjem. Nagradjeni nebeskom svetlošću koja u vidu njenog glasa pomera granice našeg poimanja lepog, harmoničnog i duhovnog.

Hor Melodi čija je Divna Ljubojević osnivač drži koncerte širom sveta. Na njihovom site-u ćete naći i širu biografiju Divne Ljubojević   http://www.melodi.org.rs/

. . .

Divna Ljubojević – Hristos Anesti

. . .

Divna Ljubojević – Aksion Estin – Kyrie Eleison

. . .

Divna Ljubojević – Agni Partene

. . .