ONI NISU ODUSTALI

Sjajan porodični i odlični motivacioni sportski film Seabiscuit kod nas preveden kao Morski kolačić. Priča o konju i džokeju koji su pobedili sve pa i sebe

Neverovatna priča jednog džokeja i konja – od gubitnika do zvezda. Sjajan motivirajući film Seabiscuit (Morski kolačić).

motivacioni sportski film Seabiscuit kod nas preveden kao Morski kolačić

Istinita i neverovatna priča o najmaleroznijem džokeju i otpisanom konju koji su svojim duhom i borbenošću inspirisali Ameriku za vreme ekonomske depresije 1929 godine a i kasnije.

Film Seabiscuit je baziran na istinitoj priči o tome kako su hendikepirani džokej i hendikepirani mali konj postali ikone američkog sna da se od dna može popeti na vrh. Pravi herojski film, baziran na autentičnoj priči o izuzetnom karakteru jednog konja i njegovog džokeja.

Tu je i čuveno rivalstvo dva trkačka konja koje je obeležilo američku istoriju trka konja, poznatog i nepobedivog War Admiral-a (Ratnog admirala), vrhunskog čistokrvnog i aristokratskog konja, i sa druge strane mušičavog Seabiscuita (Morskog kolačića), konja slabog pedigrea, ali vrlo neobičnog karaktera i brzine.

Vizuelano lepi kadrovi. Snažna životna priča. Sjajna glumačka ekipa. Film za celu porodicu.

Morate pogledati.

Ko je bio junak ovog filma?

Seabiscuit (23. maj 1933. – 17. maja 1947.) bio je šampionski čistokrvni trkački konj u Sjedinjenim Državama koji je postao najbolji trkački konj po zaradi do četrdesetih godina XX veka.

Pobedio je pobednika trke Trostruke krune iz 1937. godine, konja po imenu Ratni Admiral, sa prednošću od četiri dužine u Pimlico-u sa i izabran je za američkog Konja godine 1938. godine.

Mali konj rastom Seabiscuit je započeo neprimetno svoju trkačku karijeru, pobedivši tek na četiri od svojih prvih 40 trka, ali je kasnije postao istinski šampion i simbol nade mnogim Amerikancima tokom Velike depresije.

Seabiscuit je tema mnogih knjiga i filmova. Ovaj film koji preporučujemo je filmska adaptacija knjige Hillenbrand, Seabiscuit (2003), i nominovan je za nagradu Američke Filmske Akademije za najbolju sliku.

. . .

. . .