.

Američki Super brzi konj Sekretariat

Najbrži i najpoznatiji američki konj i super heroj Sekretarijat. Neverovatna priča o jedinstvenom konju

.

Time - Secretariat super horse Sekretarijat najbolji američki konj

Za ovaj lep i inspirativan porodični film sam život je napisao fantastičan scenario. Bilo je dovoljno samo korektno preneti dogadjaje iz stvarnosti na filmsko platno i napraviti sjajnu filmsku priču. Ništa više.

Ako ste mislili da iz Amerike stižu samo filmovi sa puno šokantnosti, kompjuterske animacije, specijalnih efekata, ludih kaskadera, besmislenog nasilja,  ili praznih tinejdž komedija, ovaj film će vas razuveriti. Pogledaćete jedan pravi film, doduše u nekom smislu vrlo američki, ali ćete u tome uživati. Snimljen je 2010 godine.

Film Secretariat je priča o super konju, Velikom Crvenom, „Big Red“, koji je verovatno bio najbrži konj u Američkoj istoriji trka konja, čiji brzinski rekordi do danas nisu dostignuti. Harizmatičan i omiljen konj, Veliki crveni osim što je proglašen za konja godine u Americi, zaslužio je i naslovne strane Times-a i Neewsweek-a. To je priča i o njegovoj vlasnici Penny Chenery Tweedy, borbi za farmu i lične ideale, i sudbini vezanoj za bacanje novčića sa najbogatijim čovekom Amerike.

Već je na ovom blogu predložen jedan takodje sjajan film o isto tako neverovatnom konju zvanom Morski kolačič – Seabiscuit. Iako su oba filma priče o konjima, istinite i neverovatne priče, potpuno su drugačije i potpuno izazivaju drugačije emocije.

Pogledajte obavezno film. Za sve je generacije, lep i poetičan film, koji će vas preplaviti emocijama i pozitivnom energijom. Za celu porodicu.

Ovom prilikom ćemo ostaviti trailer za film ali ćemo postaviti i linkove za dokumentarni film o zadnjoj trci Big Red-a, odnosno Secretariat-a, kako mu je bilo zvanično ime. Dokumentarni film ima izuzetnu arhivsku vrednost, iz dva dela je, i pogledajte ga tek kada odgledate sam film.

. . .

SECRETARIAT – Trailer

httpv://www.youtube.com/watch?v=UKmuvjL2cVw

. . .

SECRETARIAT – Big Red’s Last Race – Part I

httpv://www.youtube.com/watch?v=ig6mVScZ4bc&NR=1

. . .

SECRETARIAT – Big Red’s Last Race – Part II

httpv://www.youtube.com/watch?v=e01dC6UWXx8&feature=related