Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Kultura

Proglas srpskih ušiju: Hoćemo da slušamo klasičnu muziku na TV-u!

Redakcija Bloga

* * *

 

Predlog kablovskom operateru SBB-u da uvede TV kanal klasične muzike

.

Hoćemo da slušamo i gledamo klasičnu muziku na TV-u! Hoćemo i mi da budemo deo boljeg i lepšeg sveta!

Da li nas svi čujete?

Stvar je jednostavna, u Srbiji već 10 godina najveći kablovski operater TV programa kompanija SBB ne nudi nijedan program klasične muzike u svojoj Osnovnoj ponudi besplatnih programa. Za slušanje jednog jedinog kanala takve vrste Mezzo, potrebna je doplata. Kultura košta. Trebalo bi to da svi zajedno promenimo jer:

 1. Ima puno nas koji volimo tu vrstu muzike
 1. Ima puno drugih koji će zavoleti tu muziku kada je čuju
 1. I jer naša deca zaslužuju da čuju i vide nešto drugo, kvalitetnije od programa koji dominiraju njihovim i našim životima

Ovim putem pozivamo sve ljubitelje klasične i kvalitetne muzike da se uključe u akciju davanja predloga i molbi SBB-u da u Osnovnu listu TV programa koje nam nudi kao kablovski operater uključi i jedan kanal sa klasičnom muzikom, i to u analognom i u digitalnom signalu, jer ima naših siromašnih gradjana koji nisu u stanju da plaćaju ni doplatu za D3 signal.

Naši predlozi su neki od sledećih TV kanala koji imaju svima dopadljivu lepu i ozbiljnu muziku i koji će privući najveći broj slušalaca i mnoge privoleti klasičnoj muzici:

http://www.cmusic.tv/

http://www.classicfm.co.uk/

Pozivamo sve čitaoce ovog proglasa da napišu pismo SBB-u na njihov mail ili na poštansku adresu, da ih zovu lično, i da putem novinara i medija koji podržavaju ovu akciju rašire ovaj Proglas širom twitter i Facebook mreže.

Budite u pismima i molbama ljubazni, fini i plemeniti nalik muzici koju slušamo i volimo. Dugo godina u Srbiji postoji kablovska televizija koja nam sticajem okolnosti ne nudi deo kulture koja nam nedostaje, i vreme je da to svi zajedno promenimo uz pomoć SBB-a. U javnosti se stvara utisak kao da kablovske televizije naplaćuju porez na luksuz za klasičnu muziku a da široko subvencionišu šund i kič muziku koja dominira na mnogim drugim besplatnim muzičkim programom, iako smo kao korisnici kablovske mreže zahvalni SBB-u na sjajnim sadržajima i programima iz drugih oblasti: istorija, nauka, priroda, geografija, sport.

Nedostaje i nama i njima samo klasična muzika.

Mali je to trud, pokrenite akciju sami svojom voljom, samo će nam tako svima biti bolje društvo u kojem živimo!

Pišite im ljubazna i kreativna pisma sa dobrim željama na sledeće kontakte:

.

SBB – Srpske kablovske mreže

Bulevar Zorana Đinđića 8a
11070 Beograd

[email protected]

011 330 52 00

http://www.sbb.rs/

. . .

Aston – Born this way (Lady Gaga)

httpv://www.youtube.com/watch?v=75FHaGG4a08

.

9 komentara

 • From: Basta Balkana
  Date: 2011/9/21
  Subject: Otvoreno pismo – molba gradjanske inicijative za gospodju Dragicu Pilipović Chaffey i SBB
  To: [email protected]

  SBB – SRPSKE KABLOVSKE MREŽE

  Dragica Pilipović – Chaffey

  Direktor

  Otvoreno pismo i molba za uvodjenje TV kanala klasične muzike u osnovni paket SBB ponude TV kanala

  Draga gospodjo Pilipović,

  Kao najuticajnijem kablovskom operateru u Srbiji sa nemerljivim uticajem na svest prosečnog srpskog gradjanina obraćamo vam se ovim otvorenim pismom i javnom gradjanskom inicijativom da u vaš Osnovni paket TV programa koji se nudi korisnicima vaše mreže, uvedeti i jedan od kanala koji emituje klasičnu muziku.

  Ima puno nas koji volimo tu vrstu muzike

  Ima puno drugih koji će zavoleti tu muziku kada je čuju

  I jer naša deca zaslužuju da čuju i vide nešto drugo, kvalitetnije od muzičkih programa koji dominiraju njihovim i našim životima

  Ovim putem smo pozvali posredstvom našeg bloga Bašta Balkana i socijalnih mreža sve ljubitelje klasične i kvalitetne muzike da se uključe u akciju davanja predloga i molbi SBB-u da u Osnovnu listu TV programa koje nam nudite kao kablovski operater uključite i jedan kanal sa klasičnom muzikom, i to u analognom i u digitalnom signalu, jer ima naših siromašnih gradjana koji nisu u stanju da plaćaju ni doplatu za D3 signal.

  Proglas upućen vama i javnosti možete videti ovde:
  http://www.bastabalkana.com/2011/09/proglas-srpskih-usiju-hocemo-da-slusamo-klasicnu-muziku-na-tv-u/

  Naši predlozi su jedan od sledećih TV kanala koji imaju takav izbor muzike za koji mislimo da bi privukao najviše ljubitelja lepe i ozbiljne muzike:

  http://www.cmusic.tv/

  http://www.classicfm.co.uk/

  Želimo da zajedno sa vama promenimo sliku u javnosti da televizije naplaćuju porez na luksuz za klasičnu muziku a da široko subvencionišu šund i kič muziku koja dominira na mnogim drugim besplatnim muzičkim kanalima.

  I uzdamo se u vas kao kompaniju koja prepoznaje značaj korporativne odgovornosti i pozitivnog uticaja na zajednicu, jer ste to dokazali nizom obrazovnih i edukativnih kanala koje imate u ponudi. Verujemo da će vaš primer slediti i drugi kablovski operateri. Mi pak, sa druge strane ekrana, korisnici TV programa, mislimo da se možemo sa vama složiti da je inicijativa stvorena u najboljoj nameri i da je iskorak za obe strane, i SBB i korisnike.

  Pomognite Srbiji u borbi protiv dominacije kulturnog primitivizma. Korisnici će to znati da cene i da vam budu zahvalni.

  Hvala unapred.

  Redakcija Bloga, naši čitaoci i autori


  . . .
  Bašta Balkana
  Natural. Life. Style. Blog

  Web: http://www.bastabalkana.com/

  FB: http://www.facebook.com/basta.balkana

  Tw: http://twitter.com/BastaBalkana

 • Zaista je iznenadjenje da u Srbiji na cable tv nemate classic music channel? Verovatno niko to nije ozbiljno zahtevao jer i mlade vise zanima politika nego kultura. Zato stalno kao nacija pravite pogresne izbore, jer kultura nosi mudrost a politika glupost.

 • Dobra je inicijativa, mnogo bolje od nekih prethodnih tekstova o banalnim stvarima.

  Predlažem da pišete nekoj uticajnoj ličnosti, možda i političkim partijama, jer dolazi izborna kampanja pa se neko možda i zauzme za ovu ideju, iako ih ozbiljna muzika „ič“ ne interesuje. Kao što ni SBB-u nije palo na pamet da ovom narodu treba i nešto pametnije od fudbalskih utakmica, folka i filmova na TV-u.

 • Nemam nameru da „miniram“ inicijativu ali mi je malo neobično da se od medija, kome je vizuelno prioritet (TV), traži da emituje poseban, kvalitetan zvučni sadržaj. U klasičnoj muzici uživa se u bogatstvu zvuka, dok je vizuelni doživljaj u drugom planu, za razliku od drugih muzičkih pravaca u kojima vizuelni efekat ima skoro isti značaj kao i zvučni.
  Zar nije logičnije da se muzika, pa i klasična, sluša (zanemarujući vizuelno) i da se to najbolje radi putem kvalitetnog ozvučenja, bilo preko radija bilo preko snimljenog medija.

 • @ Victor

  Sada se zahteva takav kanal. Malo kasno, ali dostižno.

  @ Vojsije

  To je vidimo izmedju vas komentatora rasprava, pa nemamo šta da odgovorimo.

  @ dr Matić

  Nekim uticajnim ličnostima jesmo pisali, ali ne političarima, ne verujemo ni da ćemo im pisati – dva smo sveta različita.

  @ Aleksandar Zlatar

  Ima puno ljudi koji vole i da gledaju muziku na TV-u.

 • Ne mogu da pronađem šta se dogodilo sa ovom inicijativom (odnosno, da li su odgovorili barem ako već do sada nisu uvrstili program?). Ali, mogu da dodam nešto: SBB jeste zaista imao pre 5-6 godina u svojoj osnovnoj ponudi Classic FM TV koji ste naveli, ali su ga zamenili nečim drugim zbog, čini mi se, male gledanosti.

 • Slažem se sa inicijativom, ali budimo iskreni, koliko je vas koji ste za Classic FM TV upoznato da u Srbiji dvoje entuzijasta (Aleksandra Paladin i Predrag Mitrović) već dve godine izdaju ekskluzivan i fantastičan časopis MuzikaKlasika, koji je po kvalitetu, sadržaju i dizajnu na nivou časopisa u EU. pored toga, oni su već dve godine organizuju i festival klasične muzike u Beogradu MuzikaKlasika light.
  Program je bio fantastičan, ali poseta…, a nije li lepše slušti klasičnu muziku uživo u ambijentu letnjeg Kalemegdana, nego sedeti pred TV-om.
  mislite o tome
  iskreno preporučujem. malo se bolje upoznajte na http://www.muzikaklasika.com

 • Једнако је важно тражити од СББ да поштује српски језик и културу и послује (шаље рачуне, на пример) и даје обавештења о програму на – ћирилици.
  Сваки језик има једно писмо, а у Србији из идеолошких разлога преживелих из СФРЈ и ниског нивоа културе опстаје језички монструм с два писма.

  Подржавам, наравно, захтев да се уведе канал с квалитетним снимцима квалитетне музике свих праваца и жанрова.

Ostavite komentar

https://www.bastabalkana.com/wp-content/uploads/2019/04/Dr-Milena-Šćepanović-proktolog-hirurg-ordinacija-Proktomed.jpg
Golden Sweden Bitter GIF baner 336x280