Redakcija Bloga

* * *

 

Predlog kablovskom operateru SBB-u da uvede TV kanal klasične muzike

.

Hoćemo da slušamo i gledamo klasičnu muziku na TV-u! Hoćemo i mi da budemo deo boljeg i lepšeg sveta!

Da li nas svi čujete?

Stvar je jednostavna, u Srbiji već 10 godina najveći kablovski operater TV programa kompanija SBB ne nudi nijedan program klasične muzike u svojoj Osnovnoj ponudi besplatnih programa. Za slušanje jednog jedinog kanala takve vrste Mezzo, potrebna je doplata. Kultura košta. Trebalo bi to da svi zajedno promenimo jer:

  1. Ima puno nas koji volimo tu vrstu muzike
  1. Ima puno drugih koji će zavoleti tu muziku kada je čuju
  1. I jer naša deca zaslužuju da čuju i vide nešto drugo, kvalitetnije od programa koji dominiraju njihovim i našim životima

Ovim putem pozivamo sve ljubitelje klasične i kvalitetne muzike da se uključe u akciju davanja predloga i molbi SBB-u da u Osnovnu listu TV programa koje nam nudi kao kablovski operater uključi i jedan kanal sa klasičnom muzikom, i to u analognom i u digitalnom signalu, jer ima naših siromašnih gradjana koji nisu u stanju da plaćaju ni doplatu za D3 signal.

Naši predlozi su neki od sledećih TV kanala koji imaju svima dopadljivu lepu i ozbiljnu muziku i koji će privući najveći broj slušalaca i mnoge privoleti klasičnoj muzici:

http://www.cmusic.tv/

http://www.classicfm.co.uk/

Pozivamo sve čitaoce ovog proglasa da napišu pismo SBB-u na njihov mail ili na poštansku adresu, da ih zovu lično, i da putem novinara i medija koji podržavaju ovu akciju rašire ovaj Proglas širom twitter i Facebook mreže.

Budite u pismima i molbama ljubazni, fini i plemeniti nalik muzici koju slušamo i volimo. Dugo godina u Srbiji postoji kablovska televizija koja nam sticajem okolnosti ne nudi deo kulture koja nam nedostaje, i vreme je da to svi zajedno promenimo uz pomoć SBB-a. U javnosti se stvara utisak kao da kablovske televizije naplaćuju porez na luksuz za klasičnu muziku a da široko subvencionišu šund i kič muziku koja dominira na mnogim drugim besplatnim muzičkim programom, iako smo kao korisnici kablovske mreže zahvalni SBB-u na sjajnim sadržajima i programima iz drugih oblasti: istorija, nauka, priroda, geografija, sport.

Nedostaje i nama i njima samo klasična muzika.

Mali je to trud, pokrenite akciju sami svojom voljom, samo će nam tako svima biti bolje društvo u kojem živimo!

Pišite im ljubazna i kreativna pisma sa dobrim željama na sledeće kontakte:

.

SBB – Srpske kablovske mreže

Bulevar Zorana Đinđića 8a
11070 Beograd

[email protected]

011 330 52 00

http://www.sbb.rs/

. . .

Aston – Born this way (Lady Gaga)

httpv://www.youtube.com/watch?v=75FHaGG4a08

.