Čovek koji je suviše znao

Alfred Hitčkok – Čovek koji je suviše znao o filmovima

 

 Čovek koji je suviše znao

Da li ste vi čovek koji suviše zna … o filmovima?

Alfred Hitčkok, legendarni britanski reditelj trilera i napetih drama je 1956 godine snimio sjajan krimi film u Maroku o dogodovštinama jedne američke porodice koja upada u lavirint konspiracije, pod nazivom „Čovek koji je suviše znao“.

Uvek preporučujemo za pogledati majstorske radove Ser Alfreda jer osim što ćete uživati u filmu, steći ćete i viši nivo filmske kulture. Jer, kod Hitčkoka je sve doterano do perfekcije: kadar, scenario, ritam, atmosfera, svetlo, likovi, karakter.

„Čovek koji je suviše znao“ je karakterističan po tome što ga je režiser snimio dva puta, prvu verziju još daleke 1934 godine u Velikoj Britaniji. Mi vam preporučujumo kasniju verziju filma iz 1956-e godine koja je nastala u Holivudu. Možda ovo nije njegov najbolji film, ali je vredan gledanja i predstavlja filmski klasik. Potražite ga u nekom boljem video klubu ili preko interneta.

U glavnim ulogama nastupaju Doris Dej i Džems Stjuart. Pravi britanski film za sve generacije.

Film je dobio Oskara za muziku, zbog čega ga predstavljamo sa sjajnom muzičkom numerom iz filma koja na najbolji način prikazuje majstorstvo u režiji Ser Alfreda Hitčkoka.

Zabavljajte se.

. . .

Song ‘Que Sera Sera’ in movie „The Man Who Knew Too Much“

httpv://www.youtube.com/watch?v=yVuEC3r7a-o

. . .