Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Ekonomija

Nivea krema i kratka istorija nastanka brenda kompanije Beiersdorf

Nivea krema

 

Kako je nastala Nivea krema

Beiersdorf i  Nivea krema – svet najpopularnije kreme na svetu

 

Nivea krema i kratka istorija nastanka brenda kompanije BeiersdorfPočetni datum industrijske proizvodnje i istorije preduzeća Beiersdorf je 28. mart 1882. Tog dana je apotekar Paul Beiersdorf prijavio svoj patent u kojem opisuje svoju novu metodu proizvodnje medicinskih flastera koji sadrže lekovite supstance. Taj dokument iz 1882. je istovremeno datum osnivanja firme Beiersdorf. U tom trenutku počinje razvoj preduzeća koje je stvorilo proizvode kao što su Nivea, Hansaplast, Tesa i Labello. Proizvodi koji su zbog svog visokokvalitativnog standarda poznati u celom svetu.

Godine 1890. apotekar Dr. Oskar Toplowitz kupuje laboratoriju Paula Beiersdorfa i počinje nova poslovna faza. Promućurni Toplowitz rano zapaža koje se dugotrajne šanse kriju iza novih proizvoda. Njegov kreativni naučnički duh i njegovo oštro oko za bitne stvari ga osposobljuju da razvije niz proizvoda koji koriste potrošaču pri rešavanju svakodnevnih problema i koji predstavljaju potrebnu promenu u svakodnevnom životu.

Tada kao i sada, Beiersdorf je internacionalan. Beiersdorf je već od početka ovog stoleća na celom svetu kao kod kuće. 68 ćerki firmi kompanije Beiersdorf i preko 100 partnera prodaju proizvode širom država Evrope, Amerike, Afrike, Azije i Australije i liderska pozicija mnogih proizvoda na tržištima – mleko za telo, kreme, dezodoransi, labello, hansaplast, tesa-zaptivači.

Godišnji promet kompanije Beiersdorf je preko 6 milijardi Eura.

Nivea krema nastanak

Preduslov nastanka kreme Nivea je bio izum potpuno novog emulgatora koji ujedinjuje masnoću i vodu, i koji može da služi kao osnova za Nivea kremu. Tako se rodio Eucerit. Godine 1911. stvorena je NIVEA krema! Po prvi put je pokušaj da se stvori stabilna masna i hidrantna Nivea krema uspeo. Osim eucerita, Nivea krema tada kao i sada, sadrži glicerin, malo limunske kiseline i miris ruže i đurđevka. I tako je nastao savršeni NIVEA miris.

Zahvaljujući svojoj stabilnoj konzistenciji NIVEA krema je kao prva na svetu bila čisto bele boje. Dr. Toplowitz je zbog toga kremi, kao što je to u farmaciji bio običaj, dao latinsko ime NIVEA krema, koje potiče od latinske reči “nix, nevis”, što znači sneg.

Razlog svetskog uspeha nije samo izričito dobar kvalitet, posebni i tipični miris kreme nego i visokokvalitetni i kreativni marketing koji se od tada pa do sada besprekidno usavršava. Primera radi, osnovna NIVEA krema u plavoj ambalaži, od svog nastanka 1911. godine pa sve do 2000. godine je 12 puta menjala svoj izgled ambalaže, prateći svetske trendove. Kao zanimljivost navešćemo da je ambalaža kreme od 1911. do 1925. bila žute boje. Prateći moderna naučna saznanja i nove tehnologije, kroz svoje labaratorije naučnici i stručnjaci Beiersdorfa konstantno unapređuju i inoviraju svoje proizvode beskompromisno služeći zdravlju, nezi i lepoti.

Osnovna NIVEA krema je najprodavanija pojedinačna krema na svetu svih vremena, jer predstavlja ono što je koži potrebno za život.

BioBalsam krema za opekotine, rane, dekubit, psorijazu, čireve

. . .

Tekst je izvod iz knjige „Upravljanje prodajom“ (Izdavač: Privredni pregled i Delta M, 2002 godina). Autor knjige Zlatko Šćepanović

1 komentar

  • Najbolja krema ikad. Koristim ju čitavu zimu i koža mi je jako zahvalna na njoj, svijetle sam blijede puti, pravi melem za osjetljivu kožu.Koristim ju i ljeti, navečer, i koža mi nije više suha. Kupovala sam razne druge skuplje kreme, al sam se vratila na jeftiniju i najkvaliteniju. Suzbila mi je perutanje kože, zategnutost i suhoću kože. Najprirodnija i najzdravija krema ikad za mene. Moja koža lica kada se vide već bore, nema bora. Zaista mislim da dugujem zahvalnost baš ovoj kremi od koje neću odustati. 🙂

Ostavite komentar