Plazma torta

 

NAJBOLJA PLAZMA TORTA ZA DECU (I ODRASLE)

Kako da se brzo napravi najbolja plazma torta na svetu od najkvalitetnijih sastojaka. Recept za najkvalitetniju tortu od keksa sa šlagom i lešnikom

 

Koliko često se u vašoj kući pravi plazma torta? Postoji vrlo jednostavan i moćan recept za najbolju plazma tortu na svetu. I to je i najkvalitetnija plazma torta koju ćete naći na internetu. Namenjena je deci.

Plazma torta se pravi jednostavno. Za manje od 20 minuta je vaša plazma torta gotova, i nema mnogo komplikacija a uspeh je zagarantovan. Recept vam pruža mogućnost da kombinujete plazma tortu i sa drugim dodatnim sastojcima po vašoj želji i pravite vaše malo originalno kulinarsko remek delo.

Vrednost ove plazma torte je što u nju idu najkvalitetniji sastojci – ne ide uobičajeni gazirani sok, fanta ili jupi, niti ide margarin ili biljna mast.

Jedina mana koju ima ova plazma torta je što se momentalno pojede. Vodite o tome računa, jer je gosti neće dočekati.

.

Potrebni sastojci za plazma tortu:

300 grama mleveni plazma keks

200 grama šećera u prahu

250 grama maslaca (ili biljni margarin za jeftiniju varijantu)

200 grama lomljenog pečenog lešnika (zamena su mleveni orasi ili pečeni bademi)

3 žumanca

100 grama groždjica (ili bilo koje suvo voće, šljive ili brusnice su zanimljiv izbor)

100 grama mrvljene čokolade za kuvanje (crna Lind ili Menaž)

2-3 dcl soka od pomorandže – orange juice (Next sa pulpom)

BioImunitet biljne kapi za imunitet i za jačanje imuniteta

Najbolje biljne kapi za imunitet i za jačanje imuniteta kod dece i odraslih

 

Kako se priprema plazma torta

Omekšajte maslac na toplom da se može umutiti. Žumance izmešate mikserom i dodate šećer u prahu, a zatim omekšani maslac i mlevenu plazmu, uz postepeno dodavanje i soka od pomorandže. Nakon kraćeg mešanja dodate lomljeni lešnik i lomljenu čokoladu i bazična smesa je gotova. Napominjemo da čokoladu i lešnik ne mrvite na sitno, lepši je ukus sa komadima od po 1 do 2 milimetra. Neko lešnik u smesi menja sa orasima, ali nama to ne odgovara, drugačiji je ukus.

Sada u smesu dodajete suvo groždje i/ili ostale dodatke, na primer kranč pahulje. Ne morate stavljati kranč pahulje, nisu neophodne. Mi ih volimo jer daju hrskav doživljaj, jedino što vodite računa da kupite kvalitetniji kranč koji neće omekšati u samoj torti i koji ima dobar ukus.

Sastojci koji se još stavljaju kod nekih recepata su i žele komadi, komadi plazme, koji svi idu u osnovnu masu. I na kraju se stavlja šlag na vrhu. Neko čak preliva čokoladom celu površinu torte i stavlja šlag i komade višnje iz slatkog. Najomiljenji oblik ukrašavanja plazma torte je po sloj smese torte i debeo sloj šlaga preko, što mi ne volimo i ne preporučujemo.

Zanimljivije je na primer napraviti nekoliko slojeva plazma torte, od plazma smese, nekog topinga, keksa i malo šlaga. Šta ćete uraditi sa plazma tortom stvar je samo vaše mašte.

Mi samo stavimo bazičnu smesu sa dodatkom lešnika i čokolade u kalup i ostavimo u frižideru da se malo ohladi i stegne. Nakon sat vremena plazma torta je već spremna za sečenje i konzumaciju. Ne zna se ko je više iščekuje, deca ili roditelji.

Mmmmm, nemamo reči. Ovo je zaista najbolja plazma torta na svetu!