TORTA OD PLAZME

Recept kako se pravi plazma torta sa čokoladom

 

Plazma torta ima mnogo načina da se napravi jer je sam plazma keks zahvalan za kuvarske inovacije i recepte. Objavili smo svojevremeno recept za plazma tortu koji je po nama najbolji ali ovom prilikom vam predstavljamo još jedan recept kako se pravi plazma torta.

Recept kako se pravi Plazma torta sa čokoladom

Plazma torta

Ova plazma torta je specifična po tome što se pravi i od mlevene plazme ali i od keks plazme. No, jedno je sigurno da i ova plazma torta neće dočekati sutra.

Recept za plazma tortu sastojci

8 jaja

200 gr šećera u prahu

100 gr čokolade za kuvanje

125 gr maslaca,

1 litar slatke pavlake

1 šlag pena

300 gr cele plazme

300 gr mlevene plazme

Recept kako se pravi Plazma torta

Maslac omekšati na sobnoj temperaturi pa izmešati sa mlevenom plazmom, a u drugoj posudi umutiti 8 jaja sa 200 grama mlevenog šećera pa u njih dodati plazmu sa maslacem i dodati otopljenu čokoladu. Tako ste dobili crni fil.

Posebno umutiti slatku pavlaku sa šlag penom. To je beli fil.

Cele komade keksa plazma umakati u mlako mleko i poredjati na četvrtast pleh. Preko toga staviti trećinu slatke pavlake – beli fil, pa polovinu crnog fila, pa opet pavlaka beli fil + crni fil + pavlaka.

Vrh torte preliti crnim filom kao i obod torte, po kome posle posuti mlevenu plazmu ili mlevene lešnike. Dodati ukrase po želji ili ispis. Ostaviti u frižideru sat vremena da se masa stegne.

Uživati u plazma torti uz dobar kapućino.