BELI LUK I IMUNITET

Recept kako se koristi beli luk za lečenje raka i drugih bolesti. Prirodni lek za rak kože, creva, krvi, za podizanje imuniteta. Tradicionalni lek za rak kože i stimulator imuniteta

 

Ehinacea stimuliše imuni sistem, ali ne može ni da priđe belom luku po pitanju dejstva protiv infekcija.”

A kakav je uticaj belog luka na imunitet?

– Svestan sam šta sam sve postigao sa ehinaceom u svom lečilištu. To je jedna od mojih omiljenih biljaka. Ali ako bi morao da izaberem samo jednu biljku za jačanje imunog sistema, zapravo, ako bih morao da imam samo jednu biljku u celom svom lečilištu, to bi bio beli luk.

Otkuda toliko poverenja u beli luk?

– To nije poverenje, već sam i sam video čuda koja on čini.

Kakva čuda ste videli?

– Video sam kako se lukom leči rak, i spolja i iznutra, i video sam kako beli luk može da uništi sve bakterije, viruse, gljivice, crve i parazite, i spolja i iznutra.

Beli luk je najveći ubica bakterija, virusa i gljivica, zapravo svih antigena/patogena, sa snažnijim dejstvom od bilo koje druge biljke. Drugim rečima, ehinacea je bolja od luka u jačanju imuniteta (sudeći po kliničkim istraživanjima), ali ne može ni da priđe luku po pitanju neutralisanja patogena. Beli luk takođe može ojačati imunitet, ali je najviše poznat kao najsmrtonosniji ubica svega što može da vam naškodi. Zbog toga i kažem da su ehinacea i beli luk najbolji dinamički tandem.

Zašto je beli luk bolji od ehinacee?

– Recimo, farmaceutski antibiotici su neselektivni u uništavanju bakterija u vašem telu; oni ih prosto sve unište. To stvara dodatne probleme, jer se u telu nalaze i milioni tzv. dobrih bakterija, koje su potrebne za odvijanje metaboličkih procesa. Zbog toga mnogi ljudi nakon uzimanja ovih antibiotika imaju problema sa varenjem, zatvorom i gljivičnim infekcijama.

Još je veći problem što antibiotici ne unište 100% loših bakterija u vašem telu. Obično unište 99%. Preostale bakterije onda mutiraju, postanu smrtonosnije i otporne na te iste antibiotike. Tako nastaju veoma opasne i otporne bakterije.

S druge strane, beli luk je potpuno selektivan u uništavanju bakterija, ubijajući samo one koje škode vašem telu. Ono što je pritom neverovatno jeste da u isto vreme beli luk podstiče razvoj onih dobrih bakterija, i poboljšava crevnu floru i varenje.

Da li možete navesti nekoliko vrsta bakterija za koje je dokazano da ih beli luk uništava?

– Beli luk uništava velik broj bakterija, uključujući streptokoke, stafilokoke, tifusne, difteriju, koleru, bakterijsku dizenteriju (dijareja kod turista), tuberkulozu, tetanus, reumatsku groznicu i mnoge druge.

Ali ne samo to, već je beli luk takođe odličan antivirusni agens. Luk je bio testiran za razne vrste virusa, i naučno je dokazano da uništava izazivače malih boginja, zaušaka, mononukleoze (Apštajn-Barov virus), ovčijih boginja, herpes simpleksa 1 i 2, herpes zostera, virusnog hepatitisa, šarlaha, besnila, itd.

Opet, to nije sve. Beli luk je poznat i po svom fungicidnom dejstvu. U laboratorijskim istraživanjima je pokazano da je beli luk bolji od svih postojećih fungicidnih agenasa, tu uključujući i nistatin. Beli luk reguliše rast Candide albicans i uništava gljivičnu tineu.

Za šta se vi koristili beli luk u svom lečilištu?

– Za sve što sam malopre naveo, mada najviše za rak. Beli luk je dokazan lek za rak. Oko jedne trećine svih studija o belom luku vezano je za lečenje raka. Beli luk ne samo da pomaže belim krvnim zrncima da nas odbrane od raka, već i poboljšava sposobnost našeg tela za uništavanjem tumora. Kada su sastojci luka prisutni u našoj krvi, mnogi aspekti imunog sistema su poboljšani. On takođe podstiče produkciju interferona, broj prirodnih ćelija-ubica, sprečava razvoj tumora i čak ublažava bol koji ide uz rak.

Leči li neku posebnu vrstu raka?

– Većina istraživanja je urađeno za rak u digestivnom traktu. Po jednoj medicinskoj studiji, beli luk umanjuje rak stomaka 10 puta efikasnije od drugih vrsta lekovitih biljaka.

Kako preporučujete da se upotrebljava?

– Svako ko hoće da upotrebljava beli luk u ishrani, treba da krene od jednog većeg češnja dnevno. Treba da bude veličine oko 2,5 x 2,5 x 1,7 cm.

Najbolji je u sirovom stanju, bilo iseckan, bilo da se stavi u sokovnik zajedno sa drugim povrćem ili voćem. Ako to budete mogli da izdržite, onda povećajte količinu na 2 češnja dnevno, pa onda i na 3. Većina istraživanja je pokazala da su najmanje poveća 3 češnja luka dnevno efikasna doza, tako da bi toliko trebalo da uzimate.

„Pacijentima sam govorio da rak ima neprijatniji miris od belog luka.”

Ipak, niko ne voli miris belog luka.

– Postoji veliki broj prirodnih osveživača daha. Mislim da je po tom pitanju najbolje esencijalno ulje od nane ili od čajnog drveta. Posao odrađuju samo 2-3 kapi kada se stave u usta.

Dr Kristofer je koristio za sisanje pupoljak karanfilića, koji ima isti efekat. U nekim prodavnicama zdrave hrane prodaje se jedno dobro ulje od čajnog
drveta koje se zove „kapi za usta od čajnog drveta”, koje proizvodi Thursday Plantation iz Australije. Koristio sam ga jedno vreme u svom lečilištu, i dobro je odrađivalo posao. Oni takođe prave i čačkalice sa uljem od čajnog drveta.

Spomenuli ste i spoljnu upotrebu.

– Naravno, odličan je i za spoljnu primenu. Samo zapamtite, BELI LUK PEČE KOŽU. On sadrži sumpornu kiselinu i može da vam izgori kožu. On je od koristi pri lečenju raka, bradavica, čireva i ostalog, samo obavezno ga uzimajte i internim putem.

„Evo formule za kašnu oblogu sa belim lukom koju sam koristio pri lečenju raka…”

BioImunitet kapi za imunitet i jačanje

BioImunitet kapi za imunitet na bazi Ehinacea i divljeg lekovitog bilja – klikni na sliku i naruči!

Kako se beli luk koristi za lečenje raka?

– Postoje dva glavna načina. Prvi je jednostavan. Ako je obolelo mesto malo poput neke bradavice, malog tumora ili čirića, onda samo nanesite na to i zalepite polovinu češnja belog luka, poveće ili srednje veličine. Zalepite ga ili lepljivom trakom ili nekim flasterima, te svež luk stavljajte 2-3 puta dnevno. Tako će doći do sagorevanja onoga što želite da se otarasite, za par dana.

Drugi način jeste kašna obloga. Morate biti pažljivi pri njenom pravljenju. U blender stavite podosta češnjeva belog luka, malo jabukovog sirćeta i isitnjene unutrašnje kore bresta. Dobićete braon smesu. Primenite je na obolelo mesto, natrljajte dobro, te će ona ostati na mestu dok se bude sušila. Možete dodati i malo aleve paprike.

Evo formule koja mi je često pomagala.

U blender se stavi sledeće:

– 1 puna šaka svežih (može i sušenih) cvetova crvene deteline

– 1 cela glavica oljuštenog belog luka, najmanje 12 češnjeva

– 1/4 šolje sveže izrendane vinobojke ili 1/3 šolje suvog praha od iste

– 2 supene kašike isitnjenog korena ljutića

– 2 supene kašike drvenog uglja

– 1 čajna kašičica ulja od čajnog drveta

– 1 šolja bentonit gline

– 1 šolja unutrašnje kore bresta

Stavite to u blender i dodajte vode i sirovog jabukovog sirćeta u razmeri 50:50, da biste dobili kašu, a onda dodajte i najmanje 30 ml tinkture od srčenjaka na 250 ml dobijene tečnosti. Sve to izblendirajte i nanesite na kožu.

Ovu kašnu oblogu sam stotinama, hiljadama puta koristio pri lečenju raznih vrsta raka sa velikim uspehom. Kašne obloge ove vrste su vekovima korišćene za lečenje raka i pokazale su se veoma efikasnim. Dr Kristofer je koristio mnoge vrste melema za rak, čemu su ga naučili njegovi učitelji. Ovaj što ja preporučujem je odličan za sve vrste raka.

A šta je sa melanomom, rakom kože?

– Crvena detelina, jedan od sastojaka, poznata je kao lek za rak kože, za melanom. Imao sam mnogo pacijenata koji su se tako otarasili melanoma, kao da su skinuli sa sebe koricu od neke rane.

Bila je i jedna žena sa teškim slučajem melanoma na levoj ruci. Rak je bio crne boje, i krv u ruci joj je bila zaražena. Ruka joj je bila crne i plave boje, dok krv nije cirkulisala. Koža joj je bila toliko tanka, maltene transparentna, poput plastičnih folija za hranu. Kada sam joj dodirnuo ruku, krv je počela da izlazi, a ponekad i gnoj da curi. Jedan lekar joj je predlagao amputaciju, bojeći se širenja raka i gangrene.

Celu ruku, od pazuha do prstiju, svako veče je držala pod onom kašnom oblogom. Ujutru bi ruku oprala, tokom metode primene hladnog i vrućeg tuša, posle čega bi duboko masirala ricinusovim uljem.

Od podneva bi nanosila još jednu kašnu oblogu, do kraja dana, onda ponovo tuševi, i pred spavanje opet obloge. Takođe se pridržavala čitavog programa lečenja teže izlečivih bolesti, bez koga nema izlečenja; kašna obloga je samo jedna od metoda lečenja.

U roku od jedne sedmice pola raka je nestalo, a ruka je dobijala svoju normalnu boju. Rak se ljuštio sa ruke poput tankih slojeva katrana. Za tri sedmice više nije bilo raka, i nikada se nije vratio.

 

Biljna formula za stimulisanje imunog sistema

– 70% korena ehinacee

– 10% sveže iseckanog belog luka

– 10% korena sibirskog žen šena

– 10% unutrašnje kore taheba

Od gornjih sastojaka napravite tinkturu. Za upalu pluća i slična stanja koristite oko 60 kapi najmanje 3 puta dnevno, mada je najbolje 6 puta. Uzimajte je dve sedmice, odmarajte jednu, pa nastavite opet dve. Zatim odmorite mesec dana, pa nastavite isto.

Izvor: Dr Ričard Šulc  – Lečenje neizlečivih bolesti

www.prirodanadar.rs