Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Zdravlje

Beli luk kao lek za rak kože, leukemiju, infekcije imunitet

 

BELI LUK I IMUNITET

Recept kako se koristi beli luk za lečenje raka i drugih bolesti. Prirodni lek za rak kože, creva, krvi, za podizanje imuniteta. Tradicionalni lek za rak kože i stimulator imuniteta

 

Ehinacea stimuliše imuni sistem, ali ne može ni da priđe belom luku po pitanju dejstva protiv infekcija.”

Beli luk - lek za rak kože, infekcije, imunitet
Beli luk je univerzalan lek

A kakav je uticaj belog luka na imunitet?

– Svestan sam šta sam sve postigao sa ehinaceom u svom lečilištu. To je jedna od mojih omiljenih biljaka. Ali ako bi morao da izaberem samo jednu biljku za jačanje imunog sistema, zapravo, ako bih morao da imam samo jednu biljku u celom svom lečilištu, to bi bio beli luk.

Otkuda toliko poverenja u beli luk?

– To nije poverenje, već sam i sam video čuda koja on čini.

Kakva čuda ste videli?

– Video sam kako se lukom leči rak, i spolja i iznutra, i video sam kako beli luk može da uništi sve bakterije, viruse, gljivice, crve i parazite, i spolja i iznutra.

Beli luk je najveći ubica bakterija, virusa i gljivica, zapravo svih antigena/patogena, sa snažnijim dejstvom od bilo koje druge biljke. Drugim rečima, ehinacea je bolja od luka u jačanju imuniteta (sudeći po kliničkim istraživanjima), ali ne može ni da priđe luku po pitanju neutralisanja patogena. Beli luk takođe može ojačati imunitet, ali je najviše poznat kao najsmrtonosniji ubica svega što može da vam naškodi. Zbog toga i kažem da su ehinacea i beli luk najbolji dinamički tandem.

Zašto je beli luk bolji od ehinacee?

– Recimo, farmaceutski antibiotici su neselektivni u uništavanju bakterija u vašem telu; oni ih prosto sve unište. To stvara dodatne probleme, jer se u telu nalaze i milioni tzv. dobrih bakterija, koje su potrebne za odvijanje metaboličkih procesa. Zbog toga mnogi ljudi nakon uzimanja ovih antibiotika imaju problema sa varenjem, zatvorom i gljivičnim infekcijama.

Još je veći problem što antibiotici ne unište 100% loših bakterija u vašem telu. Obično unište 99%. Preostale bakterije onda mutiraju, postanu smrtonosnije i otporne na te iste antibiotike. Tako nastaju veoma opasne i otporne bakterije.

S druge strane, beli luk je potpuno selektivan u uništavanju bakterija, ubijajući samo one koje škode vašem telu. Ono što je pritom neverovatno jeste da u isto vreme beli luk podstiče razvoj onih dobrih bakterija, i poboljšava crevnu floru i varenje.

Da li možete navesti nekoliko vrsta bakterija za koje je dokazano da ih beli luk uništava?

– Beli luk uništava velik broj bakterija, uključujući streptokoke, stafilokoke, tifusne, difteriju, koleru, bakterijsku dizenteriju (dijareja kod turista), tuberkulozu, tetanus, reumatsku groznicu i mnoge druge.

Ali ne samo to, već je beli luk takođe odličan antivirusni agens. Luk je bio testiran za razne vrste virusa, i naučno je dokazano da uništava izazivače malih boginja, zaušaka, mononukleoze (Apštajn-Barov virus), ovčijih boginja, herpes simpleksa 1 i 2, herpes zostera, virusnog hepatitisa, šarlaha, besnila, itd.

Opet, to nije sve. Beli luk je poznat i po svom fungicidnom dejstvu. U laboratorijskim istraživanjima je pokazano da je beli luk bolji od svih postojećih fungicidnih agenasa, tu uključujući i nistatin. Beli luk reguliše rast Candide albicans i uništava gljivičnu tineu.

Za šta se vi koristili beli luk u svom lečilištu?

– Za sve što sam malopre naveo, mada najviše za rak. Beli luk je dokazan lek za rak. Oko jedne trećine svih studija o belom luku vezano je za lečenje raka. Beli luk ne samo da pomaže belim krvnim zrncima da nas odbrane od raka, već i poboljšava sposobnost našeg tela za uništavanjem tumora. Kada su sastojci luka prisutni u našoj krvi, mnogi aspekti imunog sistema su poboljšani. On takođe podstiče produkciju interferona, broj prirodnih ćelija-ubica, sprečava razvoj tumora i čak ublažava bol koji ide uz rak.

Leči li neku posebnu vrstu raka?

– Većina istraživanja je urađeno za rak u digestivnom traktu. Po jednoj medicinskoj studiji, beli luk umanjuje rak stomaka 10 puta efikasnije od drugih vrsta lekovitih biljaka.

Kako preporučujete da se upotrebljava?

– Svako ko hoće da upotrebljava beli luk u ishrani, treba da krene od jednog većeg češnja dnevno. Treba da bude veličine oko 2,5 x 2,5 x 1,7 cm.

Najbolji je u sirovom stanju, bilo iseckan, bilo da se stavi u sokovnik zajedno sa drugim povrćem ili voćem. Ako to budete mogli da izdržite, onda povećajte količinu na 2 češnja dnevno, pa onda i na 3. Većina istraživanja je pokazala da su najmanje poveća 3 češnja luka dnevno efikasna doza, tako da bi toliko trebalo da uzimate.

„Pacijentima sam govorio da rak ima neprijatniji miris od belog luka.”

Ipak, niko ne voli miris belog luka.

– Postoji veliki broj prirodnih osveživača daha. Mislim da je po tom pitanju najbolje esencijalno ulje od nane ili od čajnog drveta. Posao odrađuju samo 2-3 kapi kada se stave u usta.

Dr Kristofer je koristio za sisanje pupoljak karanfilića, koji ima isti efekat. U nekim prodavnicama zdrave hrane prodaje se jedno dobro ulje od čajnog
drveta koje se zove „kapi za usta od čajnog drveta”, koje proizvodi Thursday Plantation iz Australije. Koristio sam ga jedno vreme u svom lečilištu, i dobro je odrađivalo posao. Oni takođe prave i čačkalice sa uljem od čajnog drveta.

Spomenuli ste i spoljnu upotrebu.

– Naravno, odličan je i za spoljnu primenu. Samo zapamtite, BELI LUK PEČE KOŽU. On sadrži sumpornu kiselinu i može da vam izgori kožu. On je od koristi pri lečenju raka, bradavica, čireva i ostalog, samo obavezno ga uzimajte i internim putem.

„Evo formule za kašnu oblogu sa belim lukom koju sam koristio pri lečenju raka…”

BioImunitet kapi za imunitet i jačanje
BioImunitet kapi za imunitet na bazi Ehinacea i divljeg lekovitog bilja – klikni na sliku i naruči!

Kako se beli luk koristi za lečenje raka?

– Postoje dva glavna načina. Prvi je jednostavan. Ako je obolelo mesto malo poput neke bradavice, malog tumora ili čirića, onda samo nanesite na to i zalepite polovinu češnja belog luka, poveće ili srednje veličine. Zalepite ga ili lepljivom trakom ili nekim flasterima, te svež luk stavljajte 2-3 puta dnevno. Tako će doći do sagorevanja onoga što želite da se otarasite, za par dana.

Drugi način jeste kašna obloga. Morate biti pažljivi pri njenom pravljenju. U blender stavite podosta češnjeva belog luka, malo jabukovog sirćeta i isitnjene unutrašnje kore bresta. Dobićete braon smesu. Primenite je na obolelo mesto, natrljajte dobro, te će ona ostati na mestu dok se bude sušila. Možete dodati i malo aleve paprike.

Evo formule koja mi je često pomagala.

U blender se stavi sledeće:

– 1 puna šaka svežih (može i sušenih) cvetova crvene deteline

– 1 cela glavica oljuštenog belog luka, najmanje 12 češnjeva

– 1/4 šolje sveže izrendane vinobojke ili 1/3 šolje suvog praha od iste

– 2 supene kašike isitnjenog korena ljutića

– 2 supene kašike drvenog uglja

– 1 čajna kašičica ulja od čajnog drveta

– 1 šolja bentonit gline

– 1 šolja unutrašnje kore bresta

Stavite to u blender i dodajte vode i sirovog jabukovog sirćeta u razmeri 50:50, da biste dobili kašu, a onda dodajte i najmanje 30 ml tinkture od srčenjaka na 250 ml dobijene tečnosti. Sve to izblendirajte i nanesite na kožu.

Ovu kašnu oblogu sam stotinama, hiljadama puta koristio pri lečenju raznih vrsta raka sa velikim uspehom. Kašne obloge ove vrste su vekovima korišćene za lečenje raka i pokazale su se veoma efikasnim. Dr Kristofer je koristio mnoge vrste melema za rak, čemu su ga naučili njegovi učitelji. Ovaj što ja preporučujem je odličan za sve vrste raka.

A šta je sa melanomom, rakom kože?

– Crvena detelina, jedan od sastojaka, poznata je kao lek za rak kože, za melanom. Imao sam mnogo pacijenata koji su se tako otarasili melanoma, kao da su skinuli sa sebe koricu od neke rane.

Bila je i jedna žena sa teškim slučajem melanoma na levoj ruci. Rak je bio crne boje, i krv u ruci joj je bila zaražena. Ruka joj je bila crne i plave boje, dok krv nije cirkulisala. Koža joj je bila toliko tanka, maltene transparentna, poput plastičnih folija za hranu. Kada sam joj dodirnuo ruku, krv je počela da izlazi, a ponekad i gnoj da curi. Jedan lekar joj je predlagao amputaciju, bojeći se širenja raka i gangrene.

Celu ruku, od pazuha do prstiju, svako veče je držala pod onom kašnom oblogom. Ujutru bi ruku oprala, tokom metode primene hladnog i vrućeg tuša, posle čega bi duboko masirala ricinusovim uljem.

Od podneva bi nanosila još jednu kašnu oblogu, do kraja dana, onda ponovo tuševi, i pred spavanje opet obloge. Takođe se pridržavala čitavog programa lečenja teže izlečivih bolesti, bez koga nema izlečenja; kašna obloga je samo jedna od metoda lečenja.

U roku od jedne sedmice pola raka je nestalo, a ruka je dobijala svoju normalnu boju. Rak se ljuštio sa ruke poput tankih slojeva katrana. Za tri sedmice više nije bilo raka, i nikada se nije vratio.

 

Biljna formula za stimulisanje imunog sistema

– 70% korena ehinacee

– 10% sveže iseckanog belog luka

– 10% korena sibirskog žen šena

– 10% unutrašnje kore taheba

Od gornjih sastojaka napravite tinkturu. Za upalu pluća i slična stanja koristite oko 60 kapi najmanje 3 puta dnevno, mada je najbolje 6 puta. Uzimajte je dve sedmice, odmarajte jednu, pa nastavite opet dve. Zatim odmorite mesec dana, pa nastavite isto.

Izvor: Dr Ričard Šulc  – Lečenje neizlečivih bolesti

www.prirodanadar.rs

38 komentara

 • Licno Sam prezivo pet razlicitih vrsta zlocudnog Rama Za svaki slucaj odlucio Sam se na hirurski zahvat imao Sam dvije kriticne operacije raka zeludca I raka prostateSve je bilo uspjesno Ali Danas I nakon deset god vodim bitku as jakim bolovima u desnoj nozi od stopala do kukaObavio Sam najsavremenije pretrage u SAD ikazu da nemam vise nikakav kancerA mene ubise boloviMolim nesto za bolove jer vec pet god uzimam Oksikotin I tramadol tab sto uzasno kosta Molim gdje I sta mogu nabavit Kontakt Email [email protected]

 • @ mike

  Proverite da li vam taj bol nije od kičme i diskus hernije.

  Preporučujemo svakodnevno neizmenično vruće i hladne kupke noge u čaju od ruzmarina ili kantariona i masažu noge uljem lavande.

 • @ rosa petreska

  Od vrste raka koji ima vaša majka zavisi i terapija i lek. Ima desetine različitih kancera kože, mišića, kostiju, i ne deluje svaki lek na isti način.

  U svakom slučaju je potrebno da vašu majku leče doktori i da prima medicinsku terapiju – hirurški zahvat, zračenje, lekovi, hemoterapija ako je potrebna.

  Od obloga koje možete stavljati na kancer kože, najednostavniji je staviti izmrvljen svež neven, čuvarkuću, bokvicu. Može i beli luk.

  Obloga se menja na svakih par sati.

 • Moj otac ima.tumor na glavi pankreasa.operisan je.uradjeno je premoscavanje.tumot nije maligni.mozete li mi savetovati,da li i koje kapsule belog luka da mu kupim…bojim se da beli luk,tri cesnja belog luka,on nemoze pojesti…hvala

 • @ Radmila

  Ne vidimo razlog zašto bi vaš otac sada jeo beli luk. Posle operacije pankreasa on bi trebalo da jede blagu i neutralnu hranu. Tim pre što je tumor benigan a beli luk čak i u kapsulama zna da bude težak. Ne bi trebalo forsirati stvari.

 • @ Ljubomir Petreski

  Preporučujemo vam da odete kod dermatologa na pregled da se utvrdi koja vrsta keratoze je u pitanju i da vam on da preporuku kako da je uklonite. Neke keratoze mogu biti signal za ozbiljnije promene kože.

 • U clanku pise da beli luk pece kozu, a ja sam procitala na jednom sajtu da se moze praviti pasta od belog luka za genitalnu regiju kada je zahvacena gljivicnom infekcijom. Koje je vase misljenje? Hvala

 • Draga Znatiželjna, beli luk zaista peče kožu i ne može se direktno stavljati na sluznicu a samim tim ni na vaginalnu regiju. Ljutina prisutna u luku se mora ublažiti sa nečim, obično to bude mast, krema ili ulje. Neko pokušava i sa glinom.

  Ali ti metodi, radjeni kod kuće, mogu da vas dovedu do opekotina. Potražite ipak savet lekara.

 • godinama konzumiram beli luk u svezem stanju I to u velikim kolicinama, dakle, dnveno sigurno 5-6 cena belog luka, naravno I u kuvanoj hrani. pre svega, volim ukus belog luka, ne smeta mi u zeludcu I verujem da ima lekovita dejstva.medjutim, koliko god nam svi preporucuju konzumiranje belog luka, ja sam u zadnjih dve godine tri puta imala borbu sa helikobakterom, naravno I sa tom groznom antibiotic terapijom, pa sam takodje u kratkom vremenskom rastojanju imala I herpes na ledjima koji sam lecila samo cink kremom. pa sad, ko je tu u pravu, od cega nas stiti I sta leci beli luk? ja ga naravno I dalje konzumiram I uzivam u tom ukusu, a karanfilic je pravi lek protiv mirisa belog luka.

 • @ Dance

  Opisali ste jednu grešku koja je česta kod naših ljudi – stalna konzumacije neke lekovite biljke ili preparata, tipa čaj od lekovitog bilja, minerali, zeolit, glina, mumio, koloidno srebro.

  Stalnom upotrebom nečega telo to više ne doživljava kao lek već kao hranu. Bakterije u telu se navikavaju i postaju imune na dejstvo preparata, postaju rezistentne. Otuda vi imate simptome pada imunieta – helikobakter i herpes. Vama bi dobro došao Bioimunitet.

  Mi zato za sve naše preparate preporučujemo da se koriste samo onoliko koliko treba dok se ne postigne rezultat. Ne treba stalno koristiti prirodne lekove.

 • Neko pomenu bolove… Uvek naravno treba utvrditi uzrok bola, ali cini mi se da ponekad laneno ulje pomogne bolje i trajnije nego npr. brufen.
  Ja na parce hleba sipam malo ulja i to pojedem. Takvo parcence hleba mi je potrebno mozda par puta godisnje… 🙂

  A beli luk… Da li ga „slomite“ pre upotrebe? Nase bake i deke su to iz nekog razloga radili, a i nauka je kasnije ustanovila da je to nacin da se beli luk izazove da se „odbrani“ izlucivanjem materije koja nam je korisna za zdravlje.

 • Pitanje: Da li neko zna zasto na nekim proizvodima koji sadrze ehinaceu (biofarov biogripin, nalepnica na srpskom) pise da ne treba da ga koriste osobe sa kancerom?

 • Poštovani Nenade, moguće je da Biogripin ima u sebi dodatne sastojke mimo ehinaceae koji nisu preporučljivi za kancer.

  Mi recimo baš i preporučujemo BioImunitet kapi koje imaju ehinaceu u sebi za te vrste oboljenja jer podižu imunitet i imaju svojstvo da blokiraju ulazak toksina u vezivna tkiva.

  Jedino gde postoji sumnja da li ehinacea može da se koristi kao prirodni lek za rak je kod leukemije, jer ona povećava broj belih krvnih zrnaca (tako i jača imunitet) a kod leukemije je upravo nenormalno povećan broj belih krvnih zrnaca.

 • Moj otac ima planocelularni karcinom na koži vrata. Da li se ovaj melem (sa belim lukom) može primeniti i na takav slučaj? Ako može, da li ga treba stavljati direktno na obolelo mesto (koje se često raskrvari)?
  Unapred zahvalna Pandora

 • Moj otac ima planocelularni karcinom na koži vrata. Površina je velika i operacija u njegovim godinama ne dolazi u obzir (89 god). Bila bih vam zahvalna da mi odgovorite, da li se u ovakvom slučaju može primeniti melem od belog luka? Pitam ovo zato što se ova promena često površinski raskrvari.
  Unapred zahvalna na odgovoru,
  Pandora

 • @ pandora

  Stavljanje belog luka na rak kože je tradicionalna metoda lečenja kada nije postojalo nikakvo drugo sredstvo. Mi nismo to radili pa ne možemo ni da vam damo suvisli savet jer nemamo iskustvo.

 • Imao sam amputaciju 4 prsta lijeve ruke u 26 avgusta odmah uvece cetri sata posle povrede su prste prisili tj vratili na mjesto(povreda cirkularom)2 i3 prst su ok prokrvljeni imaju funkciju malu ali znacajnu za mene ali sa 4tim se borim citavo vrijeme stalno bakterije streptokok zlatni stafilokok sad neka nova da pojasnim imam ranu koja se nece da zatvori vec 6 mjeseci volim bijeli luk cak i njegov miris cuo sa o njegovom dejstvu ljekovitom sad stavljam na ranu u gazi sitno isjeckan pa onda natucan bijeli luk sta vi mislite o tome jos mi je ta opcij
  a ostala jer ortoped mi bas danas kaze da ga treba odsjeci
  a ja …. N
  eda mi se molim vas da mi odgovorite

 • Poštovani Gorane, mi ne možemo da se stavljamo u ulogu lekara, tim pre što ne poznajemo vaše stanje. Uzrok što se rana ne zatvara i što imate infekciju može biti slaba prokrvljenost, neki ostaci koji su zaostali u rani, odumrlo tkivo, konci … to ortoped može da proceni. Verovatno doktor procenjuje da je gangrena u pitanju pa predlaže amputaciju.

  Sumnjamo da beli luk može da pomogne. Pokušajte sa propolisom, natopite gazu ili vatu i ostavite preko noći a ujutru i preko dana potopite nekoliko puta prst u jak čaj od hajdučke trave na 5 minuta. Posle namažite kantarionovim uljem, ili nevenovim uljem, ili nevenovom kremom.

  Želimo vam puno sreće.

 • @ Goran

  Ovaj članak je odlomak iz knjige koja govori o dr Šulcu i, o metodi liječenja koju je osmislio, odnosno usavršio. Šulc je doktor Prirodne medicine.

  U knjizi se tvrdi kako je moguće liječiti razne (i to ozbiljne) vrste povreda i, za to su navedeni recepti za odgovarajuće balzame, pomade, obloge… (za obnovu tkiva), kao i za tinkture, ulja… (za jačanje imuliteta i protiv infekcija).

  Pošto ti nemaš vremena da čitaš knjigu, mogao bi da pokušaš da se obratiš ljudima koji imaju iskustva u davanju savjeta o Šulcovoj metodi, a i sami su doktori Prirodne medicine. Možda mogu da ti daju neki koristan savjet. Vjerovatno, kod njih možeš i da kupiš sve te preparate iz knjige.

  http://goo.gl/v3BKIY

  http://goo.gl/nOOBcZ

  Šulcova metoda je prilično slojevita i, ne sastoji se samo od primjene ljekovitih biljaka, već i od promjene raznih životnih navika, postupaka za čišćenje organizma, stimulaciju krvotoka i limfotoka… Dugotrajna je i nije lagana. Imaj to na umu.

 • @ Goran

  Osteomijelitis je ozbiljna dijagnoza, pogotovo ako je hronična. Lečenje antibioticima dugo traje.

  Uzmite tinkturu Ehinacea-e i pijte je 5 puta dnevno, po jednu punu kafenu kašičicu tinkture sa vodom ili čajem, jedite i beli luk po pola glavie dnevno, to će vam podići imunitet, ali budite svesni da upale kostiju nisu nimalo bezazlene i teško se leče. Nikako ne prekidajte terapiju antibioticima.

 • Poštovani,

  moj ujak boluje od raka kože u poodmaklom stadijumju. Ima otvorenu ranu na predelu iznad cmara odnosno područje oko kičmenog repa. Lekari su dali veoma loše prognoze i rekli da nema nade za izlečenje. Da li možemo probati sa ovom Šulcovom oblogom? Da li sme da stavi tu kašu od belog luka na ranu?
  Molim za brz odgovor jer nam je svaki minut bitan.

  Unapred zahvalna,

 • Draga Violeta, mi vam ne možemo dati odgovoran savet, nemamo iskustva u lečenju kancera kože.

  Poštovani Soni, pogledajte predavanja Dr Šulca na You Tube-u, možda tamo ima dato objašnjenje.

 • Postovani, ja sam lecila kozu od akni 7 godina, ali bezuspesno. Poslednjih godinu dana koristim preparate koje pravi jedna zena iz Arilja, ona je inace Galenikin zastupnik, i bubuljice sam izlecila poprilicno. Ali mi je rekla da imam mikozu, i da to zahteva vreme da se izleci. Mazem antimikoticni losion i kremu i canesten povremeno, ali godinu dana ja imam rane po licu. Mnogo me svrbe ponekad. I juce sam procitala da treba da se drzi beli luk na tim gljivicnim mestima, ali ja sam sprzila kozu, drzala sam samo 15 min, a pisalo je pola sata. Sta sad da radim? Da li da idem kod doktora da mi prepise drugu terapiju ili mi vi mozete nesto predloziti? Hvala unapred

 • Draga Stoja, trebalo bi prvo da tačno utvrdite u čemu je problem kože, pravilna dijagnoza je pola izlečenja. Zato se obratite dobrom dermatologu da vas pregleda i potvrdi ili opovrgne nalaz za mikozu.

  Kada budete tačno znali šta je problem, sprovedite terapiju koju vam preporuči lekar. Takodje, možete se obratiti apoteci Kamilica u Beogradu za preparat koji bi bio adekvatan vašem problemu.

  http://www.kamilica.rs

  Beli luk se ne stavlja na lice. Na lice se stavljaju samo blage lekovite biljke.

 • Hvala na odgovoru. Poseticu uskoro lekara. Mislila sam da beli luk moze da se stavi na gljivicno mesto, bez obzira gde se nalazi. Ipak su internet izvori bili losi. Pozdrav.

 • Moja baka ima gangrenu na nozi i posto je to otislo iznad kolena a srce joj je mnogo slabo, doktori su rekli da nema svre amputirati nogu jer ona to ne bi izdrzala.

  Da li bi pomogla kasna obloga od belog luka? Ima li neko iskustva sa gangrenom?

 • Gangrena noge u odmakloj fazi je ozbiljna stvar, kritična, nije za eksperimente.

  Nemamo iskustvo sa tim stanjem, nismo sigurni koliko bi mogli da vas pouzdano savetujemo, jer kod gangrene tkivo odumire i od stepena preostalog tkiva zavisi da li se noga uopšte može oporaviti.

  Mi bi vam preporučili da baka uzima pola glavice luka dnevno i jake doze Bioimunitet kapi za imunitet, 5 puta dnevno po kafenu kašičicu. Spolja bi mi mazali BioBalsam kremom i zo tako što bi dobar sloj kreme stavili na kožu i prekrili zavojem, pa to menjali na svakih par sati. BioBalsam u sebi ima propolis koji je jak antiseptik za bakterije a tu su i regenerativna ulja za kožu, kao i vosak.

  Posle svakog skidanja gaze bi nogu prali najprostijim sapunom i jakim čajem od žalfije. I opet stavljali kremu i gazu. I tako dan za danom spolja, a luk i ehinacea iznutra, i molili se da joj Bog bude u pomoći.

  Narodni lekari su takva stanja lečili često kombinacijom luka, meda, smole bora, često stavljajući i tamjan, orahovo lišće, pepeo, barut, ali mi ne znamo pouzdan recept koji bi vam preporučili.

 • I da ne zaboravimo, Švedsku gorčicu bi stavljali u vidu obloga, nakon pranja noge a pre stavljanja kreme, makar 10 minuta da Sweden bitter deluje na tkivo. On steže kožu i deluje sinergijski sa kremom.

  BioBalsam je pomagao kod mini gangrena, posebno kod dijabetičara, kada se na nozi stvori rana koja počinje da smrdi i crni, ali kod masovne gangrene je sve to pitanje celokupnog stanja organizma i rane a ne dejstva samog preparata.

 • Ehinacea je isto kao i aloja, samo ispromovisana. Beli luk ne leci stafilokoku, to su samo zablude. Dobar je za cirkulaciju, i to je to, moze biti agresivan na imunite, pazite se… najbolje za imunitet je pivski kvasac, ganoderma ili ti rejshi, sitake, cordyceps, sve te gljive sadrze polisaharide koje pokrecu makrofage, itd… da sad ne nabrajam….

 • Poštovani ja imam problem sa infekcijom kuka .
  Super bakterija je u pitanju staphylococcus aureus
  Ide ispod veštačke čašice kuka i napravio se prirodni dren u predelu čmara.stalno curi .
  Sve sam probao al ne vredi.
  Imali neko iskustvo sa ovim problemom ?

Ostavite komentar