Luksuzna mesta za odmor

Koja turistička mesta su najluksuznija na svetu?

 

 

Šta vam je prva asocijacija na luksuzna mesta i destinacije za putovanja? Da li prvo pomislite na: sjajan smeštaj, fantastične kulinarske specijalitete ili, pak na priliku da svoj odmog provedete na nekom egzotičnom mestu? U suštin većina ljudi pod luksuznim destinacijama podrazumeva egzotična mesta, koja krase prelepe plaže sa belim peskom …

Međutim, postavlja se pitanje da li zaista možete sebi da priuštite luksuzna mesta i recimo odlazak u neku karipsku zemlju kako biste osetili sve čari luksuza. Ono što mnoge koči u donošenju ovakve odluke mahom je cena avio karata. Međutim, ne mora to baš uvek biti glavni kamen spoticanja, jer je danas je moguće pronaći vrlo povoljne cene aviokarata.

Luksuzna mesta za odmor i putovanja su mnogo više od same destinacije. Ona podrazumevaju i komforan i udoban smeštaj, neverovatne kulinarske specijalitete koji će vam biti posluženi i još puno toga.

Zato ne čudi da kada neko pomene luksuzno mesto, prvo se pomisli na svetske metropole poput: Pariza, Londona, Njujorka… Ali ima još mnogo luksuznih destinacija širom sveta, koje gostima nude mnoge pogodnosti. Neke od njih su i:

1. Dubai

Dubai - Luksuzna mesta za odmor

Jedan od najvećih emirata ujedno je i jedan od najvećih gradova u okviru Ujedinjenih Arapskih Emirata. Često ga nazivaju i „Biser Persijskog zaliva“. Krasi ga veliki broj luksuznih objekata i atrakcija. U njemu se nalazi i najluksuzniji hotel na svetu koji nosi čak šest zvezdica.

Prema procenama ovaj grad godišnje poseti čak više od šest miliona turista iz čitavog sveta. A Dubai ima zaista svašta da ponudi turistima…U njemu se nalazi i hotel smešten na dnu mora, kao i čuveni „Palm Island“ – veštačko ostrvo u obliku palme…Svi turisti koji su bili u poseti Dubaiju su saglasni da apsolutno zaslužuje epitet jednog od najluksuznijih mesta na svetu.

2. Tajland

Thailand - Luksuzna mesta za odmor

Još jedna egzotična i, naravno luksuzna destinacija. Na jugoistoku azijskog kontinenta nalazi se Kraljevina Tajland sa velikim brojem luksuznih mesta za odmor i uživanje.

3. Maldivi

Maldivi - Luksuzna mesta za odmor

Ostrvska zemlja u Indijskom okeanu. Od ukupno oko 1200 ostrva i ostrvaca, njih nešto više od 200 je naseljeno, a čak 80 ih se koristi isključivo u turističke svrhe.

Osnov privrede ove zemlje je turistička delatnost i ribarstvo.

Turističku ponudu čini veliki broj hotela visoke kategorizacije u kojima je turistima na raspolaganju i puno dodatnih sadržaja. Sve to je optočeno pravim luksuzom u svakom smislu, pa ne čudi što su Maldivi jedna od najposećenijih egzotičnih destinacija.

4. Dominikanska republika

Dominikanska republika - Luksuzna mesta za odmor

Priznajem, meni omiljena destinacija. Iako je prilično daleka, ono što doživite u ovoj prelepoj karipskoj zemlji, apsolutno nadoknađuje sve „muke“ tako dugog putovanja.

Prelepe plaže belog peska, gotovo ista temperatura vode i vazduha, raspoložen narod, ukusna kuhinja…Zamalo da zaboravim: i divna muzika, salsa, merenge, baćata…

5. Monte Karlo

Monte Karlo - Luksuzna mesta za odmor

Jedna od najluksuznijih evropskih destinacija, Monte Karlo je sinonim za luksuz. Smatra se glavnim gradom Monaka, iako Kneževina Monako zvanično nema glavni grad.

Poznat je po velikom broju kazina, luksuzu, glamuru, za Monte Karlo su vezani i neki od prestižnih događaja poput „Velike nagrade Monaka Formule 1“, kada se u ovom gradu okupljaju mnogi pripadnici svestkog džet-seta.

Danas je to, bar u Evropi, jedna od najluksuznijih turističkih destinacija. U Monte Karlo dolaze turisti iz čitavog sveta.