SVE PREDNOSTI LETOVANJA NA BRODU

Sve ono što očekujete od idealnog odmora verovatno vas ne očekuje na urbanoj gradskoj plaži prepunoj turista, buke i raznih sadržaja koji su zanimljivi deci, dok odraslima stvaraju glavobolju. Letovanje po meri ipak podrazumeva nešto drugačiji koncept.

 

Buđenje uz miris mora, uživanje u suncu i mirnom okruženju, uz povremene odlaske na poneko koktel veče sa odabranim sadržajem i gostima – zapravo su ono što nam je preko potrebno kada planiramo odmor.

krstarenje

Čini se da krstarenje ispunjava sve navedene kriterijume, pa je vreme da razmislite o odmoru na brodu koji će vam pružiti više od velikih letovališta koja ste već toliko puta obišli. U nastavku vam donosimo nekoliko argumenata u korist krstarenja, kao idealnog odmora koji ne mora nužno da košta mnogo.

Koncept krstarenja je potpuno prilagođen gostima

Iako bi se ovo moglo reći za većinu letovališta, brodovi ipak pružaju mnogo veći komfor svojim gostima u odnosu na masovno posećene plaže na obalama. Ukoliko ste se nekada zapitali zašto su cene krstarenja visoke, trebalo bi da uzmete u obzir sve mogućnosti koje vam se pružaju na brodu, a koje plaže ne nude  – možete imati svoju privatnost kada vam je neophodna, ali su vam na raspolaganju i zabave, fenomenalni restorani, bazeni i pogled na nepregledno more koje vas konstantno okružuje. Krstarenje je uvek dobra ideja za one koji žele u potpunosti da ugode sebi i svojim dragim ljudima.

Krstarenje ne mora da bude skupo

Sinonim za krstarenje je hedonizam, ali baš zbog toga ga uvek vezujemo i za visoke cene zbog kojih odustajemo od potrage za odgovarajućom ponudom. Iako su cene krstarenja uglavom velike, delimično predstavljaju i predrasudu, jer ukoliko se udubite u istraživanje primetićete da postoje ponude za koje biste izdvojili istu količinu novca kao i za bilo koje prosečno letovanje. Najčešće su u pitanju vansezonska krstarenja, koja imaju svoje prednosti u odnosu na letnja, a za one koje nisu ljubitelji visokih temperatura, baš ovakve ponude bi mogle da budu fenomenalan izbor.

Obiđite najlepše luke i letovališta

Krstarenja gotovo uvek uključuju ostrvske izlete i posete lukama, koje inače verovatno ne biste imali priliku da obiđete. Egzotična mesta, prirodne lepote, ali i atraktivna letovališta ulaze u program krstarenja, pa ne postoji mogućnost da vam na ovakvom odmoru bude dosadno. Najbolja strana ovih izleta je što vam ostavljaju dovoljno vremena da razgledate znamenitosti mesta i kupite suvenire, nakon čega sledi povratak na broj i plovidba ka nekoj narednoj destinaciji. Uvek se možete odlučiti i za ostanak na brodu ukoliko niste raspoloženi za izlete, mada bi bilo prava šteta propustiti neke destinacije koje ove ponude uključuju.

Krstarenja nude sadržaj za sve generacije

Boravak na kruzeru je zanimljiv svim generacijama, jer je sadržaj prilagođen i mladima koji su raspoloženi za dinamičan odmor, ali i porodicama koje žele da udovolje dečijim potrebama. Najveća prednost krstarenja je što brodovi pružaju mogućnost da kreirate svoj odmor onako kako vi želite, uzimajući iz celokupne ponude samo ono što odgovara vašim preferencijama.

Bazeni, školice plesa, predstave i filmovi će sigurno zabaviti i decu i roditelje, a večernji sati su rezervisani za koktele, restorane i uživanje pod otvorenim nebom na palubi broda. Oni koji vole igre na sreću svoje mesto će pronaći u kazinu, a noćni klubovi i barovi će rado primiti sve one koji žele dobru zabavu i nezaboravan provod. Posao zaposlenih na brodu je da gostima izađu u susret kad god je to potrebno, pa vas i oni uvek mogu uputiti na mesta gde vlada dobra zabava ili potpuni mir – u zavisnosti od toga šta tražite.

Na brodu nemate osećaj da vlada gužva

Veliki kruzeri liče na male gradove, u kojima se vrlo lako možete izgubiti kao da ste na kopnu. Ipak, organizatori ovakvih putovanja teže da izađu u susret gostima u svakom smislu, pa uvek postoji tačno određen broj putnika koji može da se ukrca, a da se pri tom ne stvori odbojna gužva koja će uticati na kvalitet odmora.

Ukoliko se još dvoumite oko polaska na krstarenje, savetujemo da detaljno istražite ponude i sami se uverite da je ovakav odmor upravo ono što vam je potrebno. Osim što ćete priuštiti sebi nekoliko dana prefinjenog luksuza, krstarenje će zasigurno oduševiti i vaše prijatelje ili članove porodice, sa kojima planirate da se upustite u novu avanturu.