Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Život

Biljni sir i biljni šlag nisu posni proizvodi

 

Zašto biljni sir i biljni šlag nisu posni proizvodi

Treba znati da biljni sir i biljni šlag nisu posni proizvodi jer imaju u sebi mlečne proteine

.

Zar biljni sir i biljni šlag nisu posni proizvodi
Biljni sir nije postan proizvod

Biljni sir nije postan proizvod. Biljni šlag nije postan proizvod. To nisu posni proizvodi za post. Tako da ne treba sebe mučiti i jesti ih jer pored lošeg ukusa nisu ni posni proizvodi.

Stvar je vrlo jednostavna, biljni sir i biljni šlag u sebi sadrže surutku, odnosno mlečne proteine. Mleko se inače sastoji od vode, mlečnih proteina i mlečne masti. Kada se iz mleka izvlače mlečna mast i proteini u fazi separacije mleka dobije se pavlaka a kada se izvlači surutka dobije se mlečni protein. Surutka se posle suši i dobija se dehidrirana surutka, odnosno mlečni protein u prahu koji se dodaje u biljni sir i biljni šlag.

Tako da se nemojte zavaravati kada kupujete posni sir i koristite ga tokom posta, on se ne koristi kao posna hrana. Isto tako biljni šlag ili biljna pavlaka nije posna, ne koristi se tokom šlaga.

Ako ne verujete ovome što je napisano, pogledajte etikete na proizvodima i videćete da piše: Surutka, ili pak mlečni proteini.

Biljni sir i biljni šlag su napravljeni za sve one ljude koji su alergični na laktozu iz mleka, nisu pravljeni za post. Takodje, mnogo proizvoda koji se danas reklamiraju kao posni: keksi, slatkiši, hleb, peciva, namazi, zamena za mleka, ako imaju u sebi surutku ili mlečne proteine, nisu posni.

Dakle da ponovimo – biljni sir koji se reklamira kao postan sir to nije. Biljni šlag koji se reklamira kao postan, to nije.

Treba znati.

 

4 komentara

 • Postoji posni šlag u prahu koji je sto puta ukusniji od onog sa kravljim gnojem, zasićenim mastima i štetnim proteinima. Proizvodi Macrobiotic iz Beograda. Postoji kod nas i još jedan proizvođač posnog šlaga u prahu i može se naći po bolje snabdevenim prodavnicama zdravije hrane.

 • Malo ste pobrkali pojmove. Kada piše mlečni protein obično se misli na kazein a ne na laktoglobulin, s obzirom na to da mleko ima par vrsta proteina stvorenih za brz rast teleta. Kada piše surutka u prahu znajte da je u pitanju protein nazvan laktoglobulin. Kada piše mlečni protein misli se na kazein. Kazein je protein koji se pri pripremi sira zgrušava odvajajući se od laktoglobulina i tako se pored sira dobije i surutka. Obratite pažnju i na štetnost ovog proteina koji je glavni izazivač povišenog holesterola, Kronove bolesti, autoimunih bolesti, astme i dijabetesa tipa 2. Prvi je među alergenima. Sve to zato što kravlje mlekko nije stvoreno za ljude već za telad a morate priznati da baš i ne ličimo. Za ljude je ljudsko mleko i to zna se koliko dugo. Najviše do 3.-4. godine života.
  Ne padajte na laži mlečne industrije, oni nam ne žele dobro, oni samo žele naš novac. Ipak, gaze preko leševa da do njega dođu. Dobar primer za to da mleko jedne vrste nije dobro za neku drugu se može videti kod japanaca i kineza. Dok nisu počeli da uvode zapadnjački način ishrane bili su veoma zdrave i dugovečne nacije i pored atomskih bombi (Japan) koje su dobili a sve to zahvaljujući pretežno biljnoj ishrani i nepostojećoj eksploataciji preživara.

  https://www.youtube.com/watch?v=1Dl7ipNzYsM

  http://www.svetlostistine.org/Knjige/KineskaStudijaKambel/Kineska_studija.pdf

  http://nutritionfacts.org/video/is-milk-and-mucus-a-myth/

 • Postoji i posna slag pena koju proizvodi Lora Sweet Classic moze se naci po bolje snadbevenim prodavnicama na meru. U kontaktu sa njima su mi poslali link Poljske firme ciju bazu oni koriste i na njihovom sajtu stoji da proizvode baze za slag sa ne-mlecnim verzijama i da je sastav proteina biljnog porekla.

Ostavite komentar