SVETA KSENIJA PETROGRADSKA

Žitije, molitva i akatist koji se čita svetiteljki za dobijanje posla i stana. Velika ruska svetiteljka Blažena Ksenija Petrogradska se proslavila mnogim čudima. Vernici joj se mole za dobijanje posla, stana, dobro zdravlje, zaštitu, lečenje od alkoholizma

 

Sveta Ksenija Petrogradska žitije, molitva i akatist svetiteljki za dobijanje posla i stana
Blažena Mati Sveta Ksenija Petrogradska

Blažena Sveta Ksenija Petrogradska je bila jurodiva svetiteljka koja je kanonizovana tek nakon dva veka, tačnije 1988 godine. Slavi se 6 februara po novom kalendaru, odnosno 24 januara po starom crkvenom kalendaru. Njene svete mošti i grob se nalaze u Petrogradu na Smolenskom groblju, u maloj kapeli, koju vernici i hodočasnici obilaze i u njoj se mole pred samom svetiteljkom.

Vernici se mole za najraznovrsnije svoje muke i potrebe ali se smatra da Sveta Ksenija Petrogradska pomaže za dobijanje posla, pronalaženje i dobijanje stana, zaštitu dece i porodice. Sveta Ksenija Petrogradska je jedna od najpoštovanijih pravoslavnih svetiteljki Rusije ali se poštovanje prema njoj iskazuje i u svim drugim pravoslavnim zemljama.

Ako ste bez posla, bez stana, bez novca i pomoći, ako su vas pritisle muke i porodični problemi, uputite molitve Svetoj Kseniji. U takvim situacijama se svakodnevno čita Akatist Svetoj Kseniji Petrogradskoj za njeno zastupništvo pred Bogom, da ona Sveta Ksenija iznese naše molitve Gospodu i da ga umilostivi da nam se molitva ispuni.

Mnogi požele da pišu i pošalju pismo sa prilogom na Smolensko groblje gde svetiteljka počiva da se tamo očita molitva i moleban za njih u samom prisustvu jurodive svetiteljke, pa vam dajemo korisnu adresu:

СMOЛЕНСКОЕ ПРАВОСЛАВНОЕ КЛАДБИЩE
ЧАСОВНЯ БЛАЖЕНОЙ KСЕНИЙ ПЕТЕРБУРГСКОЙ
КАМСКАЯ УЛ. 24
САНКТ ПЕТЕРБУРГ
РОССИЯ 199178

Imate li vere u sebi, čitajte dnevno molitvu i Akatist Svetoj Kseniji Petrogradskoj i osetićete njenu silu i blagodat od Gospoda joj datu. Pre toga pročitajte Žitije Svete Ksenije Petrogradske da shvatite njen život i podvig Hrista radi, koga je iznela telom i dušom svojom.

Moli Blažena Ksenija Gospoda za naš grešne!

. . .

Žitije Blažene Svete Ksenije Petrogradske

Ti si gradu ovom pohvala i utvrđenje

(Kondak, Glas 3)

Blažena Ksenija Petrogradska je još za života i tokom XIX-XX veka bila poštovana kao brza pomoćnica i čudotvorka. Radi spasenja i ljubavi prema bližnjima, ona je uzela na sebe podvig jurodivosti. Za svoje podvige, molitve, postove, stranstvovanja i sa smirenjem pretpljene poruge, Blažena je dobila od Boga dar prozorljivosti i čudotvorstva. Njena kapela na Smolenskom groblju je prepuna blagodarnosti ljudi za učinjena čuda po njenom molitvenom zastupništvu.

U junu 1988. na Pomesnom Saboru Ruske Pravoslavne Crkve blažena Ksenija Petrogradska je kanonizovana.

Blažena Ksenija je rođena između 1719. i 1730. godine i svoj spasonosni podvig nosila je u Petrogradu (sadašnji Sankt-Peterburg). Ksenijin muž, Andrej Fjodorovič Petrov, bio je pojac dvorskog hora. Ništa nije poznato o detinjstvu i mladosti Blažene Ksenije, a narodno sećanje je sačuvalo samo to što je vezano za sam početak njenog jurodivog podviga – iznenadna smrt muža koji je umro bez hrišćanskog pokajanja.

Potresena tim strašnim događajem, dvadesetšestogodišnja udovica je odlučila da otpočne najteži hrišćanski podvig – da se pravi bezumna, kako bi, prinevši ono najdragocenije u čoveku – razum, umolila Stvoritelja za pomilovanje iznenadno preminulog supruga. Ksenija se odrekla svih svetovnih blaga – svog zvanja i bogatstva, i više od toga – same sebe. Ostavila je svoje ime, i uzevši ime svog supruga, prošla sa njim ceo svoj krsni put, prinoseći na oltar Božiji darove spasonosne ljubavi prema bližnjem.

Kada je na dan pogreba svog muža Ksenija obukla njegovu odeću: prsluk, kaftan, pantalone i kačket, i tako odevena krenula u pogrebnu povorku, rodbina i njeni prijatelji bejahu pomislili da joj je smrt Andreja Fjodoroviča pomračila razum. Svi su se bili veoma sažalili na nju. A Ksenija ih je, kao ona koja je izgubila razum, tešila govoreći: „Andrej Fjodorovič nije umro, već se ovaplotio u mene, Kseniju, koja je davno umrla“ Tako je započelo njeno lutanje ulicama Petrograda.

Kuću, koju je nasledila nakon smrti muža, odlučila je da pokloni Paraskevi Antonovoj, koja je iznajmljivala kod nje sobicu, sav svoj imetak da razdeli sirotinji, a novac da odnese u crkvu za pokoj duše „sluškinje Božije Ksenije“.

Doznavši za takvu njenu odluku, rođaci njenog muža zamoliše upravu, da ne dozvoli Kseniji da u bezumlju razdeli svu svoju imovinu. Međutim, nakon odgovarajućeg ispitivanja beše izveden zaključak da je ona potpuno zdrava i da ima pravo da raspolaže svojom imovinom kako sama želi.

Nakon toga, Blažena Ksenija je razdelila sve što je imala i izašla samo u jednom muževljevom odelu na ulicu, uputivši se u podvižničko stranstvovanje. Izložena svakojakim optužbama i podsmesima, po čitave dane – zimi i leti, po žezi i mrazu, lutala je Petrogradom. Njena čudna odeća i nerazumljiv govor, njena krotost i nezlobivost izazivali su podsmeh zlih ljudi, posebno nestašnih dečaka koji joj se rugahu. Ali je Blažena Ksenija, neprestano se moleći, bespogovorno nosila svoj spasonosni podvig.

To vreme vezano je za početak gradnje nove kamene crkve na Smolenskom groblju. Podignuta građevina je bila već veoma visoka, pa su zidari morali najpre da podignu cigle na skelu, pa tek onda da grade. Blažena Ksenija je odlučila da tajno pomaže graditeljima. Noćima, bez obzira na vremenske prilike, podizala je ciglu i slagala je na skelu. Radnici bi se izjutra veoma čudili onome što se dešavalo. Najzad su odlučili da saznaju ko je taj nevidljivi pomoćnik, i došavši na gradilište tokom noći, ustanovili su da je to čitavom Petrogradu dobro poznata „bezumna“ Ksenija.

Malo po malo, najosetljiviji hrišćani su počeli da primećuju da Ksenija nije samo glupa prosjakinja, već da nosi u sebi nešto posebno. Milostinju koju su joj davali, ona nije uzimala od svakoga, već samo od dobrih i srdačnih ljudi. Uvek uzimajući samo kopejku, ona je odmah davala siromasima sličnim njoj.

Kada se muževljevo odelo na njoj s vremenom već bilo iskrzalo, ona je počela da se oblači i zimi i leti u bedne rite, a na bosim, i od mraza natečenim nogama, nosila je iscepane cipele. Mnogi su joj nudili toplu odeću i obuću, ali Blažena nije htela ništa da uzme, i naizmenično je oblačila ili crvenu bluzu i zelenu suknju, ili zelenu bluzu i crvenu suknju.

Danju je Ksenija, kao bezumna lutala po gradu, a noću je, sklanjajući se od ljudskih očiju, odlazila van grada, u polje, gde je provodila vreme u molitvi, naizmenično metanišući na sve četiri strane sveta. U polju je, prema njenim rečima, prisustvo Božije bilo „vidljivije“.

Ubrzo je okruženje počelao da obraća pažnju na to, da se u njenim rečima i delima često krije duboki smisao. Primećivali su da, ako je Ksenija od nekog nešto tražila, to beše znak da mu pomaže i spasava ga od nevolje i bede koja će ga zadesiti, i obratno, ako je nekome nešto davala, toga je u skorije vreme očekivala velika radost.

Kasnije, kada je Blažena počela važiti za prozorljivu, pojavljivala se na ulicama i pijacama grada, kako bi joj svi koji su je znali nudili svoje usluge. Upadajući u reč jedan drugom, molili su „Andreja Fjodoroviča“ da uzme nešto ili makar da okusi od ponuđenih proizvoda, jer beše tad u narodu verovanje – uzme li Ksenija nešto od domaćina, njegova trgovina će postati veoma uspešna.

Ugledavši je, majke sa decom žurile su joj u susret da ih blagoslovi ili samo da pomiluje dete po glavi, uverene, da će ga samo jedan dodir Blažene odmah isceliti.

Svojom velikom smirenošću, podvigom duhovnog i fizičkog siromaštva, ljubavlju i molitvama za bližnje, Ksenija je stekla blagodatni dar prozorljivosti. Tim je svojim darom ona mnogima pomagala u uređivanju života i spasenju duša.

Poznat je slučaj kada se Blažena Ksenija pobrinula za dobrobit i spasenje, tada još nerođenog deteta. Kao dugogodišnja poznanica, došla je kod Paraskeve Antonove, kojoj je bila poklonila svoju kuću, i rekla joj: „Eto, ti tu sediš i ušivaš čarape, a ne znaš da ti je Bog sina poslao! Idi što pre na Smolensko groblje“. Iako silno zbunjena tom besmislicom, Paraskeva je ipak poslušala Blaženu i otišla. Na groblju je videla gomilu sveta, a kada je malo bliže prišla, saznala je i to da je neki kočijaš oborio trudnu ženu. Tu pak, na zemlji žena je rodila dečaka i ispustila dušu. Svi su se pitali ko je ona i ima li rodbine, ali nisu uspeli da saznaju. Videvši u tom događaju Božiju promisao, Paraskeva je dečaka uzela k sebi, usvojila ga i odnegovala u svoj strogosti hrišćanskog života. Sin je majku veoma poštovao i pazio do duboke starosti, a Paraskeva je zahvaljivala Bogu i sluškinji Božjoj Kseniji za njenu zapovest da dečaka uzme za sina.

Blažena Ksenija je živela skoro četrdeset i pet godina u jurodivom podvigu, pa se može zaključiti da je predala svoju dušu Gospodu početkom devetnaestog veka.

Sveta ugodnica Božija sahranjena je na Smolenskom groblju u Petrogradu, gde je svojevremeno pomagala gradnju crkve, podignutu u ime ikone Smolenske Majke Božije.

Od dana upokojenja Blažene prošlo je oko dva veka, ali čuda učinjena molitvama ugodnice ne blede, niti narodno sećanje na nju iščezava.

Godine 1902 nad grobnicom Blažene Ksenije sazidana je nova kapela sa mramornim ikonostasom i nadgrobnim spomenikom. Ona je uvek bila otvorena za služenje pomena, koji se nigde toliko često nisu služili kao na grobu Blažene Ksenije.

Danas je kapela restaurirana i ponovo otvorena za pristup i molitve.

Neka bi dao Gospod molitvama blažene Ksenije svoju milost i blagoslov svima onima koji s verom i ljubavlju pritiču njenom nebeskom zastupništvu. Amin.

.

Tropar, glas 7

Odbacivši taštinu ovog sveta, uzela si na sebe krst bezdomnog bogotražiteljstva, nisi se plašila dubokog bola i nemaštine, niti onih što ti se rugaše, jer si poznala ljubav Hristovu. I sada naslađujući se ovom ljubavlju na nebesima, Ksenija Blažena i božanski mudra, moli se za spasenje duša naših.

.

Kondak, Glas 3.

Danas svetlo likuje grad svetog Petra, jer mnoštvo onih koji su tužni i koji se u tvoje molitveno zastupništvo uzdaju, sveblažena Ksenija, nalaze utehu, jer si Ti gradu ovom pohvala i utvrđenje.

Preuzeto sa: www.pravoslavie.ru      Prevela sa ruskog: Nataša Jeftić

. . .

AKATIST SVETOJ BLAŽENOJ KSENIJI PETROGRADSKOJ

Akatist Svetoj Kseniji Petrogradskoj se čita po potrebi ali svakako 24. januara po crkvenom kalendaru / 6. februara po modernom kalenadru kada se proslavlja Sveta Ksenija. Ovde možete preuzeti akatist Svetoj Kseniji Petrogradskoj u pdf formatu za upotrebu kod kuće:

Akatist Svetoj Blazenoj Kseniji Petrogradskoj i molitve

.

Kondak 1.

Izabrana ugodnice i Hrista radi jurodiva, sveta blažena mati Ksenija, koja si izabrala podvig trpljenja i zlopaćenja, pohvalnu pesmu prinosimo ti štujući sveti spomen tvoj. Ti pak, zaštiti nas od vidljivih i nevidljivih neprijatelja, da ti kličemo: Raduj se, blažena Ksenija, molitvenice za duše naše!

Ikos 1.

Ravnoangeoski život iskala si, blažena mati, po smrti muža svog odbacila si lepotu ovoga sveta i sveg što je u njemu, želje očiju, želje tela i gordost svagdašnju, i jurodstvom um Hristov stekla si. Stoga usliši od nas pohvalu koju ti uznosimo:

Raduj se, ti koja si životom svojim jednaka Andreju, Jurodivom Hrista radi!
Raduj se, ti koja si se imena svog odrekla i sebe mrtvom nazvala!
Raduj se, jer si u jurodstvu ime tvoga muža Andreja primila!
Raduj se, jer nazvavši se imenom muškim, slabosti ženske odrekla si se!
Raduj se, jer si imanje svoje dobrim i ubogim ljudima razdala!
Raduj se, jer si dobrovoljno, Hrista radi, siromaštvo prihvatila!
Raduj se, ti koja si nas jurodstvom svojim naučila da se od sujetne mudrosti ovoga sveta otrgnemo!
Raduj se, blaga utešiteljice svih koji ti se molitveno obraćaju!
Raduj se, Blažena Ksenija, molitvenice za duše naše!

Kondak 2.

Gledajući tvoj neobični život, jer si prezrela dom svoj i svako zemno bogatstvo, rodbina po
telu bezumnom te smatraše, a ljudi iz Petrova grada, gledajući smirenje tvoje, patnje i
dobrovoljno siromaštvo, pojahu Bogu: Aliluja!

Ikos 2.

Razum od Boga dat u prividnom bezumlju sakrila si; u sujeti velikoga grada kao pustinjakinja živela si, svoje molitve Bogu neprestano uznoseći. Mi, koji se divimo takvom životu tvome, kličemo ti pohvalno:
Raduj se, ti koja si teški krst jurodstva, od Boga tebi dat, na leđima svojim ponela!
Raduj se, ti koja si prividnim bezumljem sjaj blagodati sakrivala!
Raduj se, ti koja si dar prozorljivosti krajnjim smirenjem i molitvenim podvigom stekla!
Raduj se, jer si dar svoj na korist i spasenje stradajućih pokazala!
Raduj se, jer si stradanja ljudska prozorljivo, u daljini nepreglednoj gledala!
Raduj se, jer si ženi dobroj rođenje sina prorekla!
Raduj se, jer si ženi toj od Boga čedo isprosila!
Raduj se, jer si svakog naučila da se Bogu molitveno obraća!
Raduj se, Blažena Ksenija, molitvenice za duše naše!

Kondak 3.

Silom odozgo, od Boga ti darovanoj, vrelinu i ljutu studen hrabro si podnosila, raspinjući telo svoje protiv strasti i pohote. Zato prosvetljena Duhom Svetim kličeš neprestano Bogu: Aliluja!

Ikos 3.

Imajući, blažena, nebo za pokrov svoj i zemlju za postelju svoju, Carstva Božjeg radi odrekla si se svakog ugađanja telu. Gledajući takav život tvoj, sa umilenjem te prizivamo:
Raduj se, jer si zemaljski dom svoj ljudima ustupila!
Raduj se, jer si nebesko utočište iskala i primila!
Raduj se, jer si se, nemajući zemaljska blaga, u svem duhovnom bogatila!
Raduj se, jer si nas životom svojim trpljenju naučila!
Raduj se, jer si ljubav Božju ljudima pokazala!
Raduj se, ukrašena plodovima blagočestivosti!
Raduj se, jer si trpljenje i nezlobivost svetu pokazala!
Raduj se, ljubazna zaštitnice naša pred Prestolom Svevišnjnjega!
Raduj se, Blažena Ksenija, molitvenice za duše naše!

Kondak 4.

Buru životnu u gradu Petrovom uskovitlanu, krotošću i nezlobivošću nadjačala si, Blažena mati, i bestrašće prema truležnom svetu stekla si. Zato i pojemo Bogu: Aliluja!

Ikos 4.

Čuvši o tebi kako stradaš Hrista radi, žalosne tešeći, nemoćne krepeći, zabludele na pravi put izvodeći, narod stradalni pomoći tvojoj pribeže slaveći te:
Raduj se, ti koja si put Hristov svim srcem zavolela!
Raduj se, ti koja si krst Hristov radosno ponela!
Raduj se, ti koja si svaku sramotu sveta, tela i đavola pretrpela!
Raduj se, jer si darovima Božjim ispunjena!
Raduj se, jer si ljubav ka bližnjima pokazala!
Raduj se, jer si stradalnima utehu pružila!
Raduj se, jer si suze uplakanih obrisala!
Raduj se, jer si blagodaću Duha Svetoga čudesno ogrejana!
Raduj se, Blažena Ksenija, molitvenice za duše naše!

Kondak 5.

Bogovođenom zvezdom pokazala se svetost tvoja, Ksenija Blažena, koja je obasjavala horizont Petrovoga grada. Jer si ljudima koji su u bezumlju greha ginuli javila put spasenja i sve ih pokajanju prizvala, da bi klicali Bogu: Aliluja!

Ikos 5.

Videvši podvige tvoje u molitvi, trpljenju studeni i vreline, blagočestivi ljudi htedoše da umanje patnje tvoje, odeću i hranu donoseći ti. Ti si pak sve to ubogima razdavala, želeći da podvig svoj sačuvaš. Mi pak, diveći se dobrovoljnom sirotovanju tvome, kličemo ti ovako:
Raduj se, jer si žegu i studen Hrista radi dobrovoljno podnosila!
Raduj se, jer si u molitvi neprestano prebivala!
Raduj se, jer si Petrov grad svenoćnim bdenjem od nesreća ograđivala!
Raduj se, jer si gnev Božji mnogo puta od njega odvratila!
Raduj se, jer si se svakog dana u godini noćima u polju molila!
Raduj se, jer si sladost rajsku u siromaštvu duha okusila!
Raduj se, jer si u sladosti toj sve zemaljsko ostavila!
Raduj se, jer sva u Bogu prebivaš!
Raduj se, Blažena Ksenija, molitvenice za duše naše!

Kondak 6.

Propovedaju svetost života tvoga, Bogoblažena, svi izlečeni tobom od mnogih bolesti, beda i žalosti: bogati i ubogi, stari i mladi. Zato i mi, slaveći te, kličemo Bogu: Aliluja!

Ikos 6.

Zasijala je slava podviga tvojih, Blažena mati, kada si noću graditeljima crkve Smolenske kamen tajno donosila, olakšavajući napor zidarima crkvenim. Tobom vođeni, i mi grešni kličemo ti ovako:
Raduj se, jer si nas naučila da tajno dobra činimo!
Raduj se, jer si podvigu blagočestivosti sve prizivala!
Raduj se, pomoćnice graditelja hramova Božjih!
Raduj se, jer si svetost crkvenu zavolela!
Raduj se, jer trud naš na putu spasenja olakšavaš!
Raduj se, brza pomoćnice onih koji k tebi pribegavaju!
Raduj se, blaga utešiteljko svih žalosnih~
Raduj se, Petrovog grada nebeska zastupnice!
Raduj se, Blažena Ksenija, molitvenice za duše naše!

Kondak 7.

Želeći da izbaviš od žalosti uplakanog lekara koji je ženu sahranio, zapovedila si nekoj devojci na Ohtu da pobegne i tamo sebi muža nađe i uteši. I učinjeno je onako kako si ti prorekla. Oni pak u radosti klicahu Bogu: Aliluja!

Ikos 7.

Novo čudo molitve svoje pokazala si, Blažena mati, kada si blagočestivoj ženi rekla: „Uzmi kopejku, ugasitejku“. Time si joj prorekla požar u domu njenom. I po molitvi tvojoj plamen ognja ugasi se. A mi, vođeni tobom, kličemo ti pohvalno:
Raduj se, ublažiteljko žalosti ljudskih!
Raduj se, jer si smelost pred Bogom za stradajuće pokazala!
Raduj se, svećo neugasiva koja u molitvama Bogu jarko goriš!
Raduj se, zastupnice u bedama i nesrećama našim!
Raduj se, spasiteljko od pogibelji strastima obuzetih!
Raduj se, jer si blagočestivu devojku od braka nevernog odvratila!
Raduj se, jer oklevetane od očajanja izbavljaš!
Raduj se, brza zaštitnice na sudu nepravednih!
Raduj se, Blažena Ksenija, molitvenice za duše naše!

Kondak 8.

Putnice bezdomna, prešla si put života tvoga u prestonom gradu otadžbine naše u velikom trpljenju, nevolje i grdnje podnoseći. Sada pak, u gornjem Jerusalimu prebivajući, radosno poješ Bogu: Aliluja!

Ikos 8.

Svakom si bila sve, Blažena Ksenija: nevoljnima uteha, slabima pokrov i zaštita, tužnima radost, ubogima odeća, bolesnima iscelenje. Toga radi kličemo ti:
Raduj se, ti koja u gornjim stanovima prebivaš!
Raduj se, ti koja se za nas grešne tamo moliš!
Raduj se, ti koja blagi lik služenja Bogu objavljuješ!
Raduj se, pokroviteljice poniženih i proganjanih!
Raduj se, ti koja molitvama svojim Pravoslavlje zastupaš!
Raduj se, zaštitnice uvređenih i onih koji ti se mole!
Raduj se, ukrepiteljko uvređenih!
Raduj se, ti koja nevernike i podrugljivce posramljuješ!
Raduj se, Blažena Ksenija, molitvenice za duše naše!

Kondak 9.

Svakojake bolesti pretrpela si, Blažena mati, siromaštvo, glad i žeđ, i grdnje ljudi bezbožnih koji mišljahu da si bezumna. Ti se Gospodu moliš uporno Mu kličući: Aliluja!

Ikos 9.

Rečiti govornici ne mogahu razumeti da si ti bezumljem svojim bezumlje celoga sveta razobličila i nemoći svojom jake i mudre posramila. Ne videše u tebi silu i premudrost Božju. Mi pak, koji pomoć tvoju primamo, pojemo ti ovako:
Raduj se, nositeljko duha Božjega!
Raduj se, jer se sa Apostolom Pavlom nemoći svojom hvališ!
Raduj se, jer prividnim bezumljem tvojim svet razobličavaš!
Raduj se, jer lepotu ovoga sveta spasenja radi odbacuješ!
Raduj se, jer nebeska blaga svim srcem ljubiš!
Raduj se, jer nas na put spasenja prizivaš!
Raduj se, jer strašne grehe pijanstva razotkrivaš!
Raduj se, jer si besplatni i milostivi lekar svima bila!
Raduj se, Blažena Ksenija, molitvenice za duše naše!

Kondak 10.

Želeći da spaseš dušu, telo si svoje sa strastima i pohotama raspela i nepovratno sebe odbacivši, krst si svoj na leđa položila i Hrista svim srcem sledila, pojući Mu: Aliluja!

Ikos 10.

Bedem si čvrsti i utočište neuništivo onima koji ti se mole, mati Ksenija. Toga radi zaštiti i nas od neprijatelja vidljivih i nevidljivih molitvama svojim, da bismo ti klicali:
Raduj se, ti koja nas na podvig duhovni pokrećeš!
Raduj se, ti koja nas od vražjih zamki izbavljaš!
Raduj se, tamjane kađeni, Bogu prineseni!
Raduj se, ti koja mir Božji u srca ljudska donosiš!
Raduj se, ti koja duh zlobe u srcima ozlojeđenih umrtvljuješ!
Raduj se, ti koja deci krotkoj blagoslov daruješ!
Raduj se, jer ih tajnom molitvom od bolesti isceljuješ!
Raduj se, jer svetu ozlojađenom Mudrost Božju pokazuješ!
Raduj se, Blažena Ksenija, molitvenice za duše naše!

Kondak 11.

Pohvalnu pesmu prinose ti, Blažena Ksenija, oni koji su tvojim molitvama spaseni od nevolja, žalosti i svih napasti, i zajedno s tobom radosno kliču Bogu. Aliluja!

Ikos 11.

Život tvoj, Sveta mati, pokazao se kao ozarujuća svetlost koja u mraku života ovoga ljude obasjava. Ti si pale u provaliju greha izbavila i ka svetlosti Hristovoj usmerila put njihov. Zato ti i kličemo:
Raduj se, jer pravoslavne Božjom svetlošću prosvećuješ!
Raduj se, Hristova ugodnice, jer si u svetu nebeski živela!
Raduj se, jer si u mukama mnogim veliku blagodat stekla!
Raduj se, jer u tami greha blagodaću Božjom sijaš!
Raduj se, jer očajnima ruku pomoći na putu spasenja pružaš!
Raduj se jer slabe u veri ukrepljuješ!
Raduj se, jer duh zlobe posramljuješ!
Raduj se, ti koja si životom svojim angele zadivila!
Raduj se, Blažena Ksenija, molitvenice za duše naše!

Kondak 12.

Blagodat obilnu izlivaš, Blažena Ksenija, na one koji štuju spomen tvoj i pribegavaju pokrovu tvome. Toga radi i nama koji se tebi molimo istoči od Boga reku isceljenja, da Mu kličemo: Aliluja!

Ikos 12.

Pojući o mnogim čudesima tvojim, Blažena mati, slavimo te i sveusrdno molimo: ne ostavljaj nas grešne u žalosti, no umoli Gospoda sila da ne otpadnemo od vere naše pravoslavne, nego da se u njoj s tobom utvrđujemo i da ti kličemo:
Raduj se, jer si nas sastradanju sa stradajućima naučila!
Raduj se, jer si nemoći naše sveusrdno primila!
Raduj se, jer si nas raspinjanju tela sa strastima i pohotama naučila!
Raduj se, pokroviteljko i posrednice onih koji štuju spomen tvoj!
Raduj se, jer si put pun nevolja prošla!
Raduj se, jer si spasenje večno time ulepšala!
Raduj se, jer tešiš one koji se grobu tvome klanjaju!
Raduj se, jer se za spasenje Otačastva našeg zauzimaš neprestano!
Raduj se, Blažena Ksenija, molitvenice za duše naše!

Kondak 13.

O, sveta blažena mati Ksenija, u životu tvome krst teški ponela si. Primi od nas grešnih moljenja koja tebi prinosimo. Zaštiti nas molitvama tvojim od zamke duhova tame i svih onih koji nam zlo misle. Umoli Svedarežljivog Boga da nam poda silu i krepost kako bi svako od nas uzeo krst svoj i pošao za Hristom pojući Mu s tobom: Aliluja!

O, sveta blažena mati Ksenija, u životu tvome krst teški ponela si. Primi od nas grešnih moljenja koja tebi prinosimo. Zaštiti nas molitvama tvojim od zamke duhova tame i svih onih koji nam zlo misle. Umoli Svedarežljivog Boga da nam poda silu i krepost kako bi svako od nas uzeo krst svoj i pošao za Hristom pojući Mu s tobom: Aliluja!

O, sveta blažena mati Ksenija, u životu tvome krst teški ponela si. Primi od nas grešnih moljenja koja tebi prinosimo. Zaštiti nas molitvama tvojim od zamke duhova tame i svih onih koji nam zlo misle. Umoli Svedarežljivog Boga da nam poda silu i krepost kako bi svako od nas uzeo krst svoj i pošao za Hristom pojući Mu s tobom: Aliluja!

Ikos 1.

Ravnoangeoski život iskala si, blažena mati, po smrti muža svog odbacila si lepotu ovoga sveta i sveg što je u njemu, želje očiju, želje tela i gordost svagdašnju, i jurodstvom um Hristov stekla si. Stoga usliši od nas pohvalu koju ti uznosimo:

Raduj se, ti koja si životom svojim jednaka Andreju, Jurodivom Hrista radi!
Raduj se, ti koja si se imena svog odrekla i sebe mrtvom nazvala!
Raduj se, jer si u jurodstvu ime tvoga muža Andreja primila!
Raduj se, jer nazvavši se imenom muškim, slabosti ženske odrekla si se!
Raduj se, jer si imanje svoje dobrim i ubogim ljudima razdala!
Raduj se, jer si dobrovoljno, Hrista radi, siromaštvo prihvatila!
Raduj se, ti koja si nas jurodstvom svojim naučila da se od sujetne mudrosti ovoga sveta otrgnemo!
Raduj se, blaga utešiteljice svih koji ti se molitveno obraćaju!
Raduj se, Blažena Ksenija, molitvenice za duše naše!

Kondak 1.

Izabrana ugodnice i Hrista radi jurodiva, sveta blažena mati Ksenija, koja si izabrala podvig trpljenja i zlopaćenja, pohvalnu pesmu prinosimo ti štujući sveti spomen tvoj. Ti pak, zaštiti nas od vidljivih i nevidljivih neprijatelja, da ti kličemo: Raduj se, blažena Ksenija, molitvenice za duše naše!

.

MOLITVA SVETOJ BLAŽENOJ MATERI KSENIJI PETROGRADSKOJ

O, sveta sveblažena mati Ksenija! Ti si pod zaklonom Svevišnjega živela, praćena i ukrepljivana Bogomajkom. Glad i žeđ, studen i vrelinu, uvrede i gonjenja pretrpela si, dar prozorljivosti i čudotvorstva od Boga dobila i pod zaštitom Svemogućeg spokoj si našla. Sada te Sveta Crkva kao miomirisni cvet proslavlja. Stojeći na mestu tvoga pogrebenja, pred likom tvojim svetim, kao živoj, koja si sa nama, molimo ti se: primi molitve naše i prinesi ih Prestolu Milosrdnog Oca Nebeskog, i imajući smelost pred Njim, isprosi večno spasenje onih koji tebi pritiču, darežljiv blagoslov za dobra dela i namere naše i izbavljenje od svih nevolja i žalosti. Zastupi nas svetim tvojim molitvama pred prestolom Svemilostivog Spasitelja našeg, nedostojne i grešne. Pomozi, Sveta Blažena mati Ksenija, da se dečica svetlošću Svetoga krštenja ozare i pečatom Duha Svetoga zapečate, da se dečaci i devojčice u veri, čestitosti, bogobojažljivosti  vaspitavaju i da uspeha u učenju imaju; da se bolesni i slabi iscele; porodičnu ljubav i slogu pošlji; monahe udostoji da se dobrim podvigom podvizavaju i od uvreda ih ogradi; pastire u kreposti Duha Svetoga učvrsti; narod i zemlju našu u miru i spokojstvu sačuvaj i sažali se na one koji su na samrtnom času lišeni pričešća Svetim Tajnama Hristovim. Ti si nam nada i uzdanje, brzo uslišenje i izbavljenje, tebi blagodarnost uznosimo i s tobom slavimo Oca i Sina i Svetoga Duha, sada i uvek i kroza sve vekove. Amin.

.

MOLITVA DRUGA SVETOJ KSENIJI PETROGRADSKOJ

Blažena mati Ksenija, primi pohvalnu pesmu ovu od nas nedostojnih, podobnih ne tebi, nego mužu tvom Andreju u svemu razvratu, pijančenju, srebroljublju, nemarnosti prema večnom spasenju i neosetljivosti na Božje upozorenje i dobrotu. I kao što muža posle smrti nisi osudila i prezrela, nego znajući kakav je podvig potreban da bi se za takvu dušu molila, podvig jurodstva si uzela, i obukavši odelo njegovo, sebe si mrtvom nazvala, a njega živim, da bi ga bar tako Božje milosti udostojila, tako i nas, nesebična, pogledaj, i čuj reči naše: nedostojne neba i zemlje i cele potčinjene grehu, kojima ne priliči da na Presto Božji pomisle, nezaštićene od Angela koji od nas odstupiše, ti nas, saosećajna Ksenija, sa dna očajanja podižeš i činiš, uzdanice naša, da učinimo ono što još možemo; jer, čuvši od onih koji ti kopejku davahu da im se ona kao blagodat vraćala, uredismo ovaj mali spomen na tebe od suviška našeg, želeći da ga i sa drugima podelimo. Smiluj se, dakle, na nas nište u svakom pogledu, svemilostiva, molitvama tvojim daj nam olakšanje tereta sagrešenja naših i smelosti da najpre ištemo otrežnjenje svoje. Daruj nam, podvižnice, i pomisao na smrt, sud i osudu, i strah Božji ukoreni u nama. Iz vrtloga strasti, uživanja i svekolike svetske opsednutosti podigni nas. Čudotvorko, učini da i mi, nepotrebni, sleva krenemo nadesno i da zajedno sa našom pravoslavnom braćom doživimo delić ozarenosti onih koji su na Božansku Tajnu Večeru pozvani. Čuvši za veliku milost tvoju, mi ti se, neskromni, molimo i za sve naše prijatelje i sve duše koje se u ovom svetu izgubiše i predadoše sebe zaboravu senima svetskih sablazni: demonskoj muzici, drogama, modi i nepotrebnim naukama, i lažnim učiteljima i ideologijama, i politici i svakojakim idolima. Ne nalazeći im krivicu, sve ih kao zabludele potraži i izmoli od Dobrog Pastira našeg da tobom vođeni i zauzimanjem Sveblagoslovene Vladičice naše Bogorodice, osete radost preumljenja i novoga života. I sve nas, svesmirena, nauči tvom podvigu samozaborava i neznanja. Jer istinite su reči Gospoda našega da blagoslov od Oca primaju i naslednici Carstva postaju samo oni koji sebe zaboraviše i koji ne znaju kad šta dobro i pohvalno učiniše. Znamo da nećeš postideti nadu koju u tebe polažemo, nego još i umnoži tvoje zastupništvo, da i mnogi drugi skupa s tobom, u sve dane života svoga, slave Oca i Sina i Svetoga Duha, sada i uvek i kroza sve vekove. Amin.

 

99 Responses to "Sveta Ksenija Petrogradska žitije, molitva i akatist svetiteljki za dobijanje posla i stana"

 1. Maja  25. marta 2016.

  Moj suprug nema posao i ima problema sa alkoholom. Skoro sam cula za Blazenu Kseniju Petrogradsku. Nekako mislim da ju je sam Bog poslao. Molim se ispred njene ikone , ponekad citam molitve i palim svece. Molila bih nekog u redakciji da mi kaze da li ispravno radim ili bi trebala jos nesto

 2. Redakcija Magazina  26. marta 2016.

  Majo, pokušajte da svaki dan pročitate akatist Svetoj Blaženoj Kseniji i molitvu, tropar i kondak, ili pak makar molitvu uz tropar.

 3. Dusan  7. aprila 2016.

  Poštovani , pomaže Bog

  Za sv. Kseniju mi je rekao moj duhovni otac i dao mi je rusku ikonicu da je imam. Imate da uzmete ikonicu sv Ksenije u Besedi u Novom Sadu. Kupio sam je i u njoj se nalazi čestica sa njenog pokrova ili od odežde. Pa bih voleo da mi neko malo bolje objasni koja je razlika između te ikone i ikone bez čestica. I ako bi redakcija mogla da nam opiše nešto više o nebeskoj jerarhiji i kako pravilmno da ih molimo da nas zastupe pred Gospodom. Hvala Vam svako dobro od Gospoda srećan današnji praznik Blagovesti i da nam Gospod i Majka božija daruju da svi dobijemo uskoro dobre vesti o poslu i zapošljenju.

 4. Redakcija Magazina  7. aprila 2016.

  Poštovani Dušane, svaka pravoslavna ikona da bi bila „prozor u nebo“ vernima treba da bude osveštana u crkvi – da dobije blagodat Svetog Duha i svetitelja koji je izobražen na njoj.

  Ikone koje imaju i česticu mošti ili delić kivota, pokrova, odeće ili zemlje gde je pokopan svetitelj, smatra se da imaju prisutniju i izraženiju blagodat, jer je svetitelj svojom blagodatnom silom osveštao te stvari. Otuda su ljudi uzimali zemlju sa grobova svetitelja i nosili kući, jer su se na grobovima svetitelja dešavala čuda isceljenja.

  Recimo da je na ikonama koje imaju čestice „prisutnija blagodat“ iako je ta prisutnost i u funkciji vere koju osoba ima. Kad nevernik ili ateista prilazi svetim moštima on ne oseća ništa, osim ako po volji Božijoj ne dodje do preumnenja ili metanoje osobe – kad se neverujući dejstvom Božije sile preobrazi u verujuću osobu.

  Nebeska hijerarhija je uvek takva da mi uvek prvo celivamo ikone Gospoda Isusa Hrista, krst, pa ikone Presvete Bogorodice, Svetih Arhangela, sveca zastupnika ili svetitelja koji se na tom mestu proslavlja, pa ostali svetitelji. Tim redom se i molimo u kući.

  Molite se onim redom i sa onim molitvama koje vam duhovnik da kao vaše molitveno pravilo. To je sve individualno, jer po vašoh duhovnoj zrelosti duhovnik vam odredjuje i molitveno pravilo – broj i redosled molitvi.

 5. Branislav  11. septembra 2016.

  Čitam od 29.05.2016. g. Akatist, Tropar, Kondak , Molitvu i još neke molitve, konsultujem se sa svojim Sveštenikom i jođ se ništa ne dešava, Tražim samo posao da radim ono što znam ! Postim pričešćujem se odlazim u Manastire i Vernika sam od rođenja, a svoju veru sam još više utvrdio 2007 godine kad sam bio na Svetu Goru i naš manastir Hlandar videvši da je i skoro pre hiljdu godina naš Sveti Sava ukorenio Srpsku veru ! Pa pitam dali ja pogrešno čitam i molim se ili me ne čuje !

 6. Redakcija Magazina  12. septembra 2016.

  Možda je za vas Branislave važnije da od dobijanja posla steknete smirenje i strpljivost. Razmislite o tome.

  Da li radite nešt ispravno ili pogrešno, pitajte svog sveštenika.

 7. Dusan  5. decembra 2016.

  Postovani Branislave ja sam čitao i čitam i dalje Akatist našoj svetiteljki duže od 3 godine.
  Tek sam nedavno dobio bolji posao, i to kad uopšte nisam očekivao. Ja sam se u početku molio baš za taj i taj posao, a kasnije sam prešao da bude volja Gospoda jer On najbolje zna kad je i šta nama potrebno.I tako se i desilo kao grom iz vedra neba skoro duplo veća plata + brat mi dobio posao. Presrećan sam i zahvaljujem Gospodu na tome. Samo polako i kad bude vreme dobićete. Nek Vas dragi Gospod sve blagoslovi i sve najbolje i najlepše od srca.

 8. Miroslava i Marija  11. decembra 2016.

  Pomaze Bog dobri ljudi,

  blagodacu i Velikom i neprevazidjenom miloscu Bozijom i Presvete Bogorodice u nasem casnom domu nalazi se i svetinja =Ikona Blazene Ksenije Petrogradske sa blagoslovom Manastira Fenek. Blazenoj Kseniji Petrogradskoj molimo se cistog srca, dusom i celim svojim bicem. Osecamo zivo prisustvo i pomoc drage nam svetiteljke. Ona nam pomaze, a mi rabinje bozije molimo joj se da nas molitveno zastupa pred Spasitelljem i Majkom svih nas Bogorodicom i to za zdravlje, za spasenje duse i tela nasih i za pobedu nasu nad svim neprijateljima vidljivim i ne vidljivim, znanim nam i neznanim. Takodje, molimo se miloj setiteljki se za okoncanje svih muka i nepravdi, za zivot bogougodan i blagoslovenu zdravlju i miru. Slava Tebi Boze, Slava Tebi Presveta Bogorodice, Slava Tebi Blazena Ksenijo Petrogradska koja nikoga ne ostavljas bez pomoci. Amin

 9. Marija  30. januara 2017.

  Svaki dan, već 6 meseci ako ne i duže, čitam Akatist. Posla ni na vidiku.

 10. Milancica  2. februara 2017.

  Citajuci molitvu mojoj Sv.Kseniji procitala sam i komentari.Draga moja braco i sestru Gospod najbolje zna sta nam treba i kad nam treba .Imala sam srecu raditi u Sankt-Peterburgu i vrlo cesto odlaziti na grob sv.Ksenije moliti joj se ali vise zahvaljivati na svemu onome sto mi je dato.Molim joj se dugo kad imam problema sa suzama i mozda i najiskrenije tad ali znam da me nece ostaviti bez obzira gde sam i da ce mi pomoci sa svim nevoljama ali dragi moji moramo i neka iskusenja pretrpeti.Neka nas sviju sacuva i zastiti sv.Ksenija .Svako dobro od Gospoda naseg.

 11. dejan  6. februara 2017.

  Takodje sveti Apostol Marko pomaze oko trazenja posla. Kaze se Sveti Marko posalji svog lava da nam poslove posvrsava. Nadam se da ce vam biti od pomoci!

 12. Marypopkinsmne  7. februara 2017.

  Sveta Ksenijo milostiva, moli Boga za sve nas, cudesna vetiteljko nasa, te me ne ostavi ni trena, odkad saznas, Slava bogu, za Tebe. Slava Bogu na svemu, hvala sto mi ikonicu Tvoju i Akatist posla te saznah za Svetu nasu Ksenijicu….Moli Boga za nas gresne..Moli Boga za Mariju, majku gresnu, Jovanu Branku

 13. dusan  23. aprila 2017.

  Dodjite u krusevac,crkva sv trojice u naselju mudrakovac ,svake subote u 18h cita se akatist sv kseniji,dolaze ljudi iz cele srbije,republike srpske,hrvatske,makedonije…

 14. Nadica  18. juna 2017.

  Preblaga, sveta mati, Ksenija, pomozi mi da se podignem sa zivotnoga dna na kom se godinama nalazim…Najveca je nesreca sto sam tokog tog perioda perioda mnogo izgubila veru u sebe, prisvojila sam milion strahova, stalno mislim kako sve vise moji i ja tonemo na dno…Bez lepe reci, bez mnogo pravih prijatelja a puno sveta koji bi zeleo da propadnemo…

  Ksenjuska…pomozi mi da nadjem posao po mojoj volji i pomozi da se udam jer je vreme, vec odavno, zato…a ja se i dalje teturam po hodnicima tame, sve zbunjenija i zbunjenija i sve mi je manje jasno st ada radim…Dugogodisnjeg momka prepoznajem kao stranca, a nisam pametna ni sta mi je ciniti…Obecala sam ti, ako uspes razbistriti mi misli, pomoci mi za srecan posao i srecan brak, ja cu slaviti tvoj dan ubuduce, 6.februar…Kako je tesko kada se covek nadje u konfuziji pa cak ni ono sto je zeleo nekada, sada ne zna da l zeli…

  Pomozi mojoj porodici i meni, jer…kao sto i sama mozes videti, ponasamo se kao da smo izgubljeni u prostoru i vremenu…Spasi nas i izvedi na put srece.

 15. IGOR  2. jula 2017.

  MOZE LI I AKATIST I MOLITVA SVETE KSENIJE PETROGRADSKE DA SE NOSI SA SOBOM

 16. Redakcija magazina  3. jula 2017.

  Naravno da možete da nosite sa sobom, zašto ne bi mogli? Biblija, molitvenik, Psaltir se nose sa sobom, na put, na posao, pa zašto ne bi i Akatist.

 17. orao  22. avgusta 2017.

  Ova divna Svetiteljka zaista pomaže u teškim i bezizlaznim slučajevima i to svima koji joj se iskreno mole.evo jedne molitve:O DIVNA MATI SVETA KSENIJO POHVALO PETROGRADA I CELE VASELJENE TI SI TRPELA SVE ZLO SVETA A SVETU SI SAMO DOBRO DAROVALA I SADA U RAJU KRASNOM TI STOJIŠ I ZA NAS GREŠNE TI SE MOLIŠ NE PREZRI NAŠE MOLBE I VAPAJE JER MI NISMO DOSTOJNI DA NAS BOG ČUJE PA SE TEBI OBRAĆAMO UMOLI BOGA DA UBLAŽI PRAVEDNI GNEV SVOJ I JAROST SVOJU PREMA NAMA MNOGOGREŠNIMA I DA NAS I NAŠE BLIŽNJE IZBAVI OD:IZNENADNE SMRTI BEZ POKAJANJA,SVAKE JERESI I SVIH LAŽNIH NEPRAVOSLAVNIH UČENJA I SABLAZNI,BOGOHULE,RASKOŠI,OTIMANJA,ZAKIDANJA,UBISTAVA,SAMOUUBISTAVA,NEVOLJA,NEDAĆA,BOLESTI,POPLAVE,ZEMLJOTRESA,POMORA,POŽARA,RATOVA,SUŠE,SUJEVERJA,MALOVERJA,PIJANSTAVA,DROGE I NARKOMANIJE,SVAKE KLETVE I PROKLETSTAVA,MAGIJA I VRADŽBINA, VIDIVIH I NEVIDIVIH NEPRIJATELJA I VEČNIH BUDUĆIH MUKA.IZMOLI OD BOGA DA SE SAŽALI NA SVE UPOKOJENE PREDAKE I SRODNIKE I PRIJATELJE NAŠE KOJI SU UMRLI BEZ POKAJANJA I DA I NAD NJIMA BUDE BOŽIJA SPASONOSNA BLAGA VOLJA I DA SE ONI SPASU OD VEČNIH BUDUĆIH MUKA RADI PODVIGA TVOJIH.O SVETA KSENIJO IZMOLI OD BOGA BOLNI DA OZDRAVE,ZDRAVI DA OSTANU ZDRAVI,NEUDANI I NEOŽENJENI DA NAĐU BRAČNOG DRUGA DA SE UDAJU I DA SE OŽENE I SVIMA ONIMA KOJI SU U BRAKU IZMOLI OD BOGA ČEDORAĐANJE I DECI I OMLADINI PRAVOSLAVNO VASPITANJE,STARCIMA OKREPLJENJE I SVIMA SVE ŠTO JE DOBRO I DUŠEKORISNO,A PRE SVEGA OVOGA ŠTO ISKAZASMO IZBAVI NAS OD VEČNIH BUDUĆIH MUKA ČUJ I USLIŠI NAS ČEDA TVOJA DUHOVNA U HRISTU ISUSU BOGU NAŠEMU.AMIN.

 18. Darko  22. avgusta 2017.

  Postovani,
  vec 10 godina sam bez posla i naravno da mi je potreban ali nekako mi deluje nedostojno da citam ove sveti reci za nesto tako prizemno i prljavo kao sto su pare a opet bez njih nema zivota. Mozda radim nesto pogresno ali molitve nisu neka lutrija, aha sad cu ih citati 6 meseci i ako nista ne bude, bicu ljut?! Kako da
  nadjem taj balans?

 19. orao  22. avgusta 2017.

  pozdrav dragi Darko evo par molitvi za tebe ovo čitaj i biće ti bolje:BOŽE MILOSTIVI OČENEBESKI,JEDINORODNI SINE ISUSE HRISTE,DUŠE SVETI CARE NEBESKI POŠALJI MI SA NEBA POSAO DOSTAJAN I ČASTAN I DAJ MI BOŽE GOSPODARU MOJ DA MOGU DA ZNOJEM LICA SVOGA POŠTENO JEO SVOJ HLEB DAJ MI GOSPODE DA MOGU DA RADIM DAJ MI DUŠEKORISTAN RAD I USPEH I NAPREDAK U POSLU I RADU JER TEBI PRILIČI SILA SLAVA ČAST I POKLONJENJE OCU I SINU I DUHU SVETOME U VEKE VEKOVA AMIN.
  PRESVETA BOGORODICE,KRSNA SLAVO,SVETI ARHANGELU MIHAILE,SVETI NIKOLAJE MIRLIKIJSKI ČUDOTVORČE,SVETI JEVANĐELISTE MARKO,SVETA MATI KSENIJO PETROGRADSKA I SVI SVETI I PRAVEDNI IZMOLITE OD BOGA SVEMILOSTIVOG DA MI DARUJE POSAO I USPEH U POSLU I RADU I DA MI DA DA MOGU DA RADIM I DA SA ZNOJEM LICA SVOJEGA JEDEM SVOJ HLEB NA SLAVU GOSPODA I BOGA NAŠEGA.AMIN.Moli se Krsnoj slavi pred ikonom iskreno i od srca,ako možeš čitaj Akatist Svetoj Kseniji i gledaj da svakodnevno pročitaš jednu glavu iz Jevanđelja,svako dobro ti želim.

 20. Miljana B Pribaković  29. avgusta 2017.

  Piše u textu, Žitiji, da se ne zna mnogo o Presvetoj Kseniji, a u Pravoslavnom kalendaru piše za 6.februar, Prepodobna Ksenija Rimljanka. Znate li nešto o tome, da mi pojasnite?

 21. Зона  17. novembra 2017.

  Да ли Акатист Светој Ксенији Петроградској помаже и код оснивања породице, проналажења брачног друга?

 22. slavica kulisic  18. decembra 2017.

  Slava Sv Kseniji za sve,lekar sam nacelnik sluzbe u Krusevackom Domu zdravlja i primarijus.Jedne noci u teskim trenucima za mene i moju decu javila mi se svetiteljja moja najdraza.Do tada nusam znala za nju.Prorokovala mi je sve :napredak u sluzbi ,rad na ultrazvuku.Volim je neizmerno i svima svedocim njenu ljubav i pomoc.
  k

 23. Jelena  19. januara 2018.

  Gde mogu da nabavim osvestanu ikonu Svete Ksenije Petrogradske?

 24. Cudo  20. januara 2018.

  Probajte da naucite nesto korisno, a onda posao mozete da trazite na primer na infostudu.
  Pozdrav

 25. Nada  24. januara 2018.

  Cudo, vidis, mi pre tebe nismo culi za Infostud…Koliko samo ljudi imaju problema, a vi mislite tek tako lako se dobija posao…u ovoj korumpiranoj i propaloj drzavi, gde je za skoro sve potrebna neka veza…Mi koji je nemamo, moramo Bogu da se molimo…Korisno smo mi svasta naucili, i obrazovani smo ljudi, i toga nam ne manjka…ali uvek ima necija svastika pravo na neki posao pre nas, pa neciji kum i sl. Zar nama sa diplomama samo metla ostaje i pranje sudova…?

 26. Drago  25. januara 2018.

  Sveta Ksenija je i zaštitnik dece. Spasla je jedno dete od zlih sila. Na nebesima ima crnu kratku kosu, zeleni mantil i štap. Njen takav lik na nebesima je naslikan na jednoj ruskoj ikoni samo je tu naslikana sa maramom.

 27. Nada  25. januara 2018.

  Mojoj majci je sveta Ksenija pomogla da nadje lekara koji joj je utvrdio dijagnozu bolesti…Od tada normalno zivi, a bolovala je godinama jer je pogresno lecena. Ne samo da se ona namucila, vec i mi, njeni najblizi. Bili smo ocajni i beznadezni… Nikada joj to necu zaboraviti…Sada se molim da mi pomogne oko jos puno toga u zivotu…Nadam joj se, molim je, da Boga umoli…

 28. Todorka  10. februara 2018.

  Mojot sin treba da go povikaat na rabota no.odgovor se uste nema I sega molam Zach pomos mir vo domot I dali trgne rabotata vo prodavnica

 29. Jelena  11. februara 2018.

  Blazena Majko Sveta Ksenija, nebrojeno puta do sada pomagala si mi u teskim trenucima.Molila sam ti se za uspeh moje dece na studijama, za mir u porodici, pre svega za zdravlje svih nas.
  I uvek si mi izlazila u susret.Sada ti se molim za sinovljevo zaposlenje, da pronadje posao, jer je mladima dobro radno mesto upravo odskocna daska za sve ono sto sledi u zivotu.Takodje, molim ti se i da pronadje partnerku (kao i kcerka partnera), srodnu dusu sa kojom bi podelio radost zivljenja!
  Pomoli se pred Gospodom za sve nas i hvala ti na svemu dobrom sto nam cinis brzopomocnice nasa!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.