Prirodni lek za Artritis, Artrozu i Koksartozu 

Poznata austrijska travarka Marija Treben predlaže prirodni lek za artrtitis, koksatrozu i artrozu. Hronična upala zglobova je izlečiva bolest ali dugo traje lečenje

ARTROZA (nezapaljensko degenerativno oboljenje zglobova)

ARTRITIS (zapaljenje zglobova)

KOKSARTROZA (nezapaljensko oboljenje zgloba kuka)

Prirodni lek za artritis, artrozu i koksartozu - reuma i reumatoidni artritis

Uputstva koja slede važe i za upalu, deformaciju i istrošenost zglobova – artritis, artroza i koksartroza – dajemo uputstvo za prirodni lek za artrtitis.

Ova oboljenja su izlečiva – bolovi polako prestaju, čak se i deformacije postepeno povlače u roku od jedne ili dve godine. Bolesnici koji se koriste štapom ili štakama odlažu ih posle relativno kratkog vremena.

Ujutro, pola sata pre doručka, i uveče, pola sata pre večere, treba popiti šolju čaja od poparenog (pola minunta) rastavića, u toku dana četiri šolje čaja od koprive, takođe kratko poparenog.

Od ove četiri šolje triput dnevno se oduzme po pola šolje i uspe velika kašika šveden bitera. Ova količina se rasporedi tako da se pije pre i posle svakog obroka.

Gde god da se pojave bolovi, u kolenu ili u nekom drugom zglobu, pomoći će oblog sa šveden biterom, koji se tokom četiri sata drži na bolnom mestu.

Ne sme se zaboraviti mazanje kože svinjskom mašću ili mašću od nevena pre i puderisanje posle stavljanja obloga, kako ne bi došlo do pojave svraba. Bolovi se mogu ublažiti i listovima kelja ili običnog kupusa, ugrejanim peglom, ako se stave na bolni zglob i povežu toplom maramom.

BioRheuma krema za reumu i zglobove - krema za reumatoidni artritis Priroda na dar

Bolovi će biti podnošljiviji i ako se esencija gaveza utrlja u zglob. Kod upale zglobova treba primeniti vrući (parni) oblog od rastavića (vidi u odeljku o rastaviću).

Pored listova kelja i kupusa najtoplije se preporučuju oblozi, pre svega, od listova herakleuma (Heracleum sphondilium), koji je u narodu poznat i kao mečja šapa, poponac ili popanjak. Može se naći svuda na ledinama, padinama i livadama, a kao korov mečja šapa ima stanište i u proređenim listopadnim, mešovitim i močvarnim šumama. Biljka ima velike štitaste cvasti zelenkaste ili svetloroza boje, pa je na livadama i padinama lako uočljiva zbog bujnog rasta.

Našoj baki od 93 godine iznenada se, na levom kolenu, pojavila izbočina i prouzrokovala jake bolove. Iako je inače bila veoma pokretna, baka je morala da se podupire štapom, a i pomoću njega je jedva hodala. 14 dana sam joj danju stavljala oblog sa šveden biterom (četiri sata), a noću peglom ugrejane vruće listove kupusa. Bolovi su, doduše, malo popustili, ali joj je hodanje i dalje bilo ograničeno.

Onda sam donela listove mečje šape, i već prvoga dana postigla odličan uspeh. Oprala sam ih, izgnječila na dasci i prekonoć ih stavila direktno na bolno koleno. Sledećeg dana je bakino ograničeno hodanje bilo kao rukom odneseno. Izbočina je ostala.

Originalni Sweden bitter gel - najbolji Šveden biter gel

Sledeće večeri sam opet stavila isti oblog, i onda je, na našu radost, nestala i oteklina. Naša baka kojoj su sada 94 godine, i dalje hoda bez štapa. U kolenu nema više bolova i ono nije ograničene pokretljivosti.

Veoma je preporučljivo jednom mesečno primeniti sedeću kupku od rastavića; 100 g zelja se preko noći drži potopljeno u hladnoj vodi; sledećeg dana se voda ugreje, a kupanje treba da traje dvadeset minuta. Voda još dvaput može da se sipa na zelje, ugreje i upotrebi za još dve sedeće kupke.

Jedna časna sestra, redovnica, piše: „U aprilu sam Vas molila za savet. Noću nisam više mogla da spavam od bolova. Na Vašu preporuku, dnevno sam pila po 4 šolje čaja od sveže koprive, i u njemu razblažene tri male i jednu veliku kašiku šveden bitera. Puna radosti, obaveštavam Vasda sada, posle šest meseci, u kukovima nemam više bolova i da operacija više nije potrebna.

Radim u jednom staračkom domu i imala sam prilike da lekovitim biljkama pomognem nekim starijim ljudima.“

Marija TrebenZdravlje iz Božije apoteke

http://prirodanadar.rs/