Otvoren je Potkrovlje Hub – Centar za podršku IT preduzetnicima u Srbiji

Organizacija SEE ICT iz Beograda otvorila je centar za podršku IT preduzetnicima u Srbiji koji će pružati finansijsko i pravno savetovanje, ali i mentorsku i logističku podršku mladim preduzetnicima i strartapima koji razvijaju proizvode i usluge za globalno tržište.

 

 

Centar pod nazivom “Potkrovlje hub” otvoren je u saradnji sa Biznis centrom opštine Savski Venac i nalazi se u Ulici kneza Miloša 47 u Beogradu. Biće to jedinstveno mesto za zajednički rad mladih preduzetnika, startapa i frilensera u oblasti informacionih tehnologija i kreativne industrije, a biće otvoreno svim radnim danima, ali i vikendom.

Centar za podršku IT preduzetnicima u Srbiji - Potkrovlje hub

Svakog meseca biće organizovani susreti sa uspešnim domaćim i stranim preduzetnicima, investitorima i predstavnicima IT kompanija sa ciljem što bržeg razvoja startap ekosistema u našoj zemlji. Svim korisnicima na raspolaganju je kompletno opremljen prostor i stručna pomoć iskusnih dizajnera, programera i preduzetnika.

Izvršna direktorka organizacije SEE ICT Dragana Zmijanac kaže da IT zajednici u Srbiji nedostaje mnogo veća podrška države i celokupnog društva, jer postoji veliki potencijal za razvoj ovog sektora.

“Otvaranje ove kancelarije je konkretan vid podrške razvoju startapa i preduzetništva u našoj zemlji, što je i osnovni cilj naše organizacije. Slični habovi i inkubatori su se pokazali kao ključni za razvoj preduzetništva u Evropi i svetu. Ovo je novi prostor i program koji pod jednim krovom objedinjuje brojne događaje za startape koje inače radimo, kao što je Startap akademija ili startap radionice, a ujedno daje priliku mladima da se povežu i rade zajedno“, objašnjava Dragana Zmijanac.

Organizacija SEE ICT organizovaće od 15. do 19. maja u beogradskoj Savamali i prvi Startit Fest kao još jedan vid podrške domaćim preduzetnicima. Festival će okupiti vodeće mlade IT kompanije iz Jugoistočne Evrope, brojne investitore, ali i sve one koji se interesuju za inovacije, nove tehnologije i pokretanje biznisa.

Biće to najveći startap događaj u Jugoistočnoj Evropi, a očekuje se učešće 50 vodećih startapa iz ovog dela Evrope, ali i više od 5.000 posetilaca. Ulaz na festival je slobodan, a sve dodatne informacije o samom festivalu dostupne su na sajtu startit.rs.