Startit Fest 2014 – festival IT startup projekata i investitora

Najveći IT startap događaj – Startit Fest u Srbiji, počinje u maju 2014-e godine. Okuplja mlade ICT preduzetnike i investitore

 

Najveći startap događaj u ovom delu Evrope biće održan od 15. do 19. maja u Beogradu, a tokom petodnevnog Startit Fest-a održaće se čak 50 različitih događaja. Očekuje se učešće 50 startapa iz Srbije i Jugoistočne Evrope, brojnih investitora, ali i više od 5.000 posetilaca.

Startit Fest 2014 - festival IT startup projekata i investitora

Organizacija SEE ICT iz Beograda organizovaće od 15. do 19. maja u beogradskoj Savamali prvi Startit Fest koji će okupiti vodeće mlade IT kompanije iz Jugoistočne Evrope, brojne investitore, ali i sve one koji se interesuju za inovacije, nove tehnologije i preduzetnštvo.

Biće to prvi događaj tog tipa u Srbiji i regionu, pa će Beograd tokom pet festivalskih dana postati pravi epicentar startap dešavanja u ovom delu Evrope. O tome svedoči i činjenica da će tokom Startit Fest-a biti organizovano čak 50 velikih i malih događaja, od radionica i predavanja, do prezentacija pred investitorima, susreta, panela, a celokupan događaj upotpuniće i noćni program.

Izvršna direktorka organizacije SEE ICT Dragana Zmijanac kaže da je cilj Startit festivala da postavi Beograd na mapu tehnološkog preduzetništva u Srbiji i poveže mlade kompanije sa investitorima iz inostranstva.

“Događaji će im pomoći da dobiju znanja, informacije i primere iz prakse, upoznaju moguće suosnivače, motivišu se da započnu svoj posao i uvide kolike su prednosti tehnološkog preduzetništva. Velika motivacija mladima dolazi od uspešnih firmi iz Srbije koje su se već pokazale na globalnom tržištu. Uigran tim, dobra ideja, upornost, znanje i malo sreće mogu da donesu fantastične rezultate”, kaže Dragana Zmijanac.

Jedan od ciljeva ovog festivala je da okupi kreativne pojedince koji se tek upoznaju sa tehnološkim preduzetništvom, a ne samo aktivne članove startap zajednica u našem regionu, kao i da inicira pokretanje njihovih projekata.

Od iskusnih i uspešnih preduzetnika na festivalu će gostovati Branko Milutinović iz Nordeusa, Igor Bogićević iz Seven Bridges Genomicsa, kao i predstavnici ključnih evropskih fondova i akceleratora, poput Sid Kempa, Spid Investa, Elevena i drugih.

Organizovanje Startit Fest-a podržavaju američka fondacija IEEE, nemački GIZ i Microsoft, kao i brojni partneri koji su prepoznali potencijal ovog događaja i ideja za koje se organizatori zalažu.

Ulaz na Startit Fest je slobodan.

Za dodatne informacije kontaktirati koordinatora za medije Marka Nedeljkovića.

. . .

Marko Nedeljković

SEE ICT – Inicijativa za unapređenje novih tehnologija u Jugoistočnoj Evropi

E-mail: [email protected]

Web: hakaton.rs, www.seeict.org